Menu Sluiten

Nieuwe kandidaat Big Brother komt van castingbureau

ANP 3 november 1999

ALMERE (ANP) – Een van de twee nieuwe kandidaten die het huis van het Veronica-programma Big Brother dinsdagavond betraden, is met behulp van een castingbureau uitgezocht. Dat heeft Veronica woensdag bevestigd. Dergelijke bureaus leveren op basis van een groot bestand modellen, acteurs en figuranten voor onder meer reclame, tv-series en films.

Volgens Veronica was het de eerste keer dat een castingbureau is geraadpleegd. Voor het programma hadden zich duizenden mensen aangemeld. De makers van Big Brother besloten het aantal deelnemers zelfs uit te breiden van acht naar negen, omdat er te veel geschikte kandidaten zouden zijn om een keuze uit te maken. Volgens Veronica was het reservebestand niet uitputtend genoeg. ,,We kijken ook naar hoe de groepssamenstelling eruit ziet. We hebben niet zozeer op uiterlijk geselecteerd, als wel op type”, aldus een woordvoerster.

De kandidaat Anouk is afkomstig van het gerenommeerde bureau Moeder Anne Casting. Mededirecteur S. de Laat zegt vrijdag benaderd te zijn door de makers van Big Brother, een dag nadat twee kandidaten het huis verlieten. ,,Niet iedereen die zich had aangemeld, was per direct beschikbaar, dus hebben ze gevraagd of wij eens mee konden denken over nieuwe kandidaten. Maar ze waren absoluut niet op zoek naar acteurs of actrices. Anouk is gewoon een van onze modellen.”
Volgens producent P. Rِomer maakt Anouk wel kans op een deel van de hoofdprijs wanneer ze de resterende dagen in het huis blijft, maar krijgt ze geen geld voor de deelname op zich. ,,Ze is in het huis gekomen op dezelfde contractuele voorwaarden als de andere kandidaten. Ze heeft, weliswaar in versneld tempo, ook dezelfde testen ondergaan.”