Menu Sluiten

Tara

Tara - Big Brother 1999Naam: Tara
Leeftijd 1999: 20 jaar
Trefwoorden: expressief, ijdel, stilletjes, onwennig
Status: Vrijwillig opgestapt op 25 september 1999

Profiel
De jongste van de bewoners was een uitdagende vrouw die graag gezien wordt. De relatie met haar vriend Roy en haar hond Moos geven haar leventje alle kleur. Ze werkt in een schoenenwinkel, maar zou het liefst als stylist bij de televisie werken.

Tara heeft te kort in het huis gewoond om een eigen fansite op het Internet te verdienen. Na haar verschijning in Panorama, werd al snel een reportage in de Playboy aangekondigd. Bij één keer bleef het niet, vlak voor de start van de tweede Big Brother serie volgde een tweede reportage.

Tara in 2000:
“Ik miste het saamhorigheidsgevoel.”

Het leven als agent in District 9 bij de Amsterdamse politie was haar veel te saai. Ze miste de sensatie. Tara had geen Miami Vice verwacht, maar wel meer afwisseling. Ze nam ontslag en koos vervolgens voor het Big Brother huis.Tara rook het avontuur: ‘Ik zag het als een groot, spannend schoolreisje met allemaal jonge, gekke mensen. Dat is me een beetje tegengevallen.’

“Na het vertrek van Martin begon ik te twijfelen. Met hem, Ruud en Sabine kon ik het goed vinden. Maar toen Martin weg was, bleven er voor mij alleen Sabine en Ruud over. Ik miste het saamhorigheidsgevoel. We zitten met z’n negenen in het huis, we moeten het samen doen. Maar vanaf het begin kreeg ik heel sterk de indruk dat iedereen er voor zichzelf zat. Op het moment dat ik huilend de dagboekkamer uitkwam, was er niemand die even een arm om mijn schouders sloeg en zei: ‘Goh, meissie, wat is er aan de hand?’ Ruud ontfermde zich later wel even over me, maar Karin en Bianca riepen: ‘We gaan eten!’ Dan denk je: tjee, ik zit hier even mijn hart uit te storten en dan gaan we gewoon eten. Kun je het eten niet even afzetten? Ik wilde zo snel mogelijk iedereen beter leren kennen, maar de anderen hadden niet zo’n haast. Ze hadden iets over zich van het komt allemaal wel, je kunt niet 24 uur per dag lol maken. Waarom niet? Dat doe ik nu toch ook?”

“Ik ben nooit eerder in mijn leven zo geïsoleerd geweest. Dat was voor mij juist de belangrijkste reden om mee te doen aan Big Brother. Ik zat uit naar die spanning. Net als op de politieschool. Ik zat er net een week toen ik te horen kreeg dat we drie dagen naar de Ardennen moesten. Een soort survivalreisje. Daar heb ik het wel naar mijn zin gehad. Met een rugzak de Ardennen in, te midden van een groep mensen die je niet kent. Dat was hartstikke gaaf: abseilen, de grotten in. We deden dingen die voor velen, gezien hun emoties, grensverleggend waren. Dat gevoel had ik trouwens niet. In een diep donker gat van 100 meter springen, terwijl je slechts aan een touwtje bungelt, dat is pas grensverleggend voor mij.”

“De sfeer in het huis veranderde erg op het moment van de nominaties. Het gevoel van ‘waar ben ik aan begonnen’ maakte zich steeds meer meester van mij. Ik heb Karin en Bart genomineerd en ik sta nog steeds achter die keuze. Je stemt mensen weg met wie je het minst kunt vinden. Met Karin had ik helemaal geen band, omdat ze zo moederlijk deed en altijd maar met het huishouden bezig was. Ze betuttelde de boel veel te veel. Tot aan de laatste uitzending probeerde zij de mensen onder controle te houden. Ik houd niet van een baas. Ik heb heel erg mijn eigen willetjes en ben behoorlijk eigenwijs.”

“Het was belangrijk voor mij te weten dat mijn moeder achter mij stond. Zij reageerde op mijn plan om het huis in te gaan zoals moeders altijd reageren: ‘Dat vind ik weer typisch iets voor jou om zoiets raars te doen. Je hebt het net zo goed voor elkaar: een vriend, een leuk huis, een hond, waarom moet je nu honderd dagen weg? Waar begin je aan?”

“Big Brother heeft mij niet veranderd. Het enige wat mij echt gestoord heeft na mij verblijf in het huis, waren de schandalige artikelen met een foto van mijn vriend Roy in het blad Weekend. er klopte werkelijk niets van. Ik sprak er laatst nog over met Karin Bouwknegt van Veronica. Ze vindt het hartstikke goed dat ik er zo nuchter onder blijf. Namen noem ik niet, maar er zijn een paar ex-bewoners die het wel leuk vinden om in de belangstelling te staan. Die hebben zich een bepaalde status aangemeten. In het begin heb ik alles van me af gehouden. Ik pas niet in Koffietijd, dat is mijn doelgroep niet, daar heb ik niets te zoeken. Maar op het moment dat Playboy belt, vind ik dat hartstikke leuk. Ik heb er op de eerste plaats geen problemen mee naakt te poseren; ze fotograferen heel leuk, je houdt er een mooie reportage aan over en het financiële gedeelte is ook aantrekkelijk. Naar aanleiding van Big Brother word ik regelmatig gevraagd voor fotoshoots. Ik zou het leuk vinden als ik daar ook in de toekomst mijn geld mee kan gaan verdienen, maar voorlopig ga ik ervan uit dat ik straks gewoon weer ergens aan het werk ga.”