Menu Sluiten

Indringers

Dankzij hem stond er prikkeldraad om het huis.

Dat Willibrord Frequin het met de journalistieke ethiek niet zo nauw neemt, is al jaren bekend. De hoofdenaffaire bijvoorbeeld, waarin hij zijn kijkers probeerde wijs te maken dat er door Nederlandse ziekenhuizen in lichaamsdelen wordt gehandeld, staat ons nog helder voor de geest. Aan zijn lijst van wanprestaties heeft hij met de parachutesprong naar het Big Brother huis opnieuw een hoofdstuk toegevoegd.

Ik was boos, heel boos toen Frequin met zijn parachute naar beneden kwam. Hij heeft iets gedaan wat voor de bewoners en voor hem persoonlijk rampzalig had kunnen aflopen. Het was heel gevaarlijk wat hij deed, zei Paul Romer. Dit kunt je niet maken. Dit soort kunstjes flik je elkaar niet als collega’s. Als je al iets wilt met het programma, neem je even contact op met ons en vraag je of we niet iets kunnen verzinnen. Als ik eraan denk, word ik weer boos.

Frequin miste, maar een andere springer klapte tegen het huis. Ook zijn tv-uitzending was uiterst tendentieus. Wat er werkelijk leefde onder de bewoners na zijn sprong, heeft hij niet laten zien. De bewoners waren helemaal in de war. Bovendien heeft het een aantal andere mensen op het idee gebracht ook maar eens het Big Brother huis te bezoeken, waardoor we allerlei extra veiligheidsmaatregelen hebben moeten nemen. Dankzij Frequin staat er nu prikkeldraad om het huis!

Ook Hummie van der Tonnekreek heeft geen goed woord over voor Frequins wanprestatie: Het is allemaal zeer laakbaar wat er is gebeurd. Ik kan mij best voorstellen dat zo’n huis als dat van Big Brother, dat afgesloten moet zijn voor mensen van de buitenwereld, allerlei mensen op gekke ideeën brengt.

Zijn actie is een laffe daad en beslist niet iets om over op te scheppen. Het is iets waar je je voor moet schamen. Ik ben diep in hem teleurgesteld. Dankzij Frequin staan er nu hekken om het huis. Hij heeft ervoor gezorgd dat het huis het uiterlijk heeft gekregen van een gevangenis. Dit is iets wat we nooit gewild hebben!

 

Video