Menu Sluiten

Big Brother Huis

Big Brother speelt zich af in het speciaal voor het programma gebouwde Big Brother huis te Almere. De totale oppervlakte van het huis waar de bewoners toegang tot hadden was 145m2, de tuin 216m2, het oppervlak van de regieruimte bedroeg zo’n 162m2.

In het huis zijn in totaal 24 camera’s aangebracht, zo dat er vrijwel geen plek in het huis is dat niet gefilmd kan worden. Zodoende hebben de bewoners van het Big Brother huis dan ook geen privacy, behalve onder de reeds gedemonstreerde dekens!  In het kruisvormige gedeelte van de plattegrond bevinden zich verplaatsbare camera’s die handbediend worden. Zo kan ten alle tijden iemand gevolgd worden en gebruik gemaakt worden van andere invalshoeken.

Naast 24 camera’s bevinden zich 59 microfoons in het huis om alle geluid te kunnen registreren. Desondanks dienen de bewoners ieder moment van de dag (behalve als zij slapen) een zender met microfoon bij zich te dragen.

Gesprekken met de psycholoog en regie vinden plaats in de Dagboekkamer (in de streamverslagen vermeldt als DBK). De lokatie hiervan is te zien op de plattegrond hierboven. De dagboekkamer is voor de regie bereikbaar door een klein luik, rechts achter de camera.

Boodschappen, sinterklaaskadootjes en weekopdrachten worden aan de bewoners overhandigt via de Voorraadkamer. Ook zangeres Anouk kwam via deze kamer het huis binnen.

Door de grote populariteit is het Big Brother huis van het gezicht ontrokken door een groot blauw zeil en meerdere hekwerken. Dit om de enthousiaste fans buiten te houden.

Het huis omgeven door blauw zeil om het aan het gezichtsveld te ontrekken.

Foto Gallery

Opbouw Big Brother Huis