Menu Sluiten

Bart (Winnaar)

Bart - Big Brother 1999Motto: Met mijn positiviteit en mijn innemende glimlach haal ik altijd het beste uit mensen naar boven.

Naam: Bart
Leeftijd 1999: 22 jaar
Trefwoorden: gezellig, ondernemend, energiek, macho
Status: Gekozen tot winnaar op 30 december 1999

Profiel
Bart was de jongste mannelijke bewoner van het Big Brother huis. Deze avontuurlijke vrijbuiter heeft vier jaar in militaire dienst gezeten en heeft daarvoor een jaar de Amerikaanse high school gevolgd.

Het duurde even, maar toen was het eindelijk ook zover. Ook voor Bart werden er fanpages opgezet. Op woensdag 3 november werd deze echter tijdelijk uit de lucht gehaald uit protest tegen de acties van Veronica (steeds maar nieuwe bewoners). Al snel was hij weer terug. Een absolute must see was Bart is dé man.

Bart was ècht de winnaar. Hij was met grote voorsprong de populairste bewoner, lag regelmatig in de clinch met vooral Karin en Willem en speelde met de camera’s in het huis. De romance met Sabine was ook niet slecht voor zijn populariteit.

Bart startte na Big Brother als snel zijn eigen website waar onder andere Bart merchandise besteld kan worden. Daarnaast horen we hem nog dagelijks in het ochtend programma van Radio 3.

Bart in 2000
Ik had het nooit in mijn eentje kunnen doen.

Bijna 24 uur na het triomftocht uit het Big Brother huis heeft Bart nog geen minuut geslapen. Van vermoeidheid schijnt geen sprake te zijn. Op het nachtelijke feestje na afloop in Almere vertrekt hij om kwart over twee om zich bij vrienden en familieleden te voegen, die op hem wachten in een hotel in Huizen. Vervolgens reist hij af per vliegtuig van Schiphol naar Zwitserland, waar hij de laatste oudejaarsavond van de 20ste eeuw viert met zijn ouders, broertjes en een paar vrienden.

De koffers zijn niet meegekomen in het vliegtuig van Amsterdam. Ze zijn zoek. Over een uurtje gaat hij met zijn dierbaren dineren. In een zeer fijne omgeving zegt hij. Helaas niet in smoking want die zit nog in de koffer. Buiten is het ijzig koud en binnen net iets te warm. Bart zet het raam in de kamer een stukje open. Nog steeds volkomen helder verklaart hij zijn overwinning.

Luister, het feit dat ik gewonnen heb is een niet opzichzelfstaand feit. Het is niets iets wat ik in mijn eentje tot stand heb gebracht.Het is iets wat ik samen met andere bewoners heb moeten overwinnen. Mede ook dankzij de steun van de redactieleden en alle andere mensen achter de schermen, heb ik dit kunnen realiseren. Ik had het nooit in mijn eentje kunnen doen! Voor mij was het belangrijkste dat ik dingen deed waarop mijn ouders trots konden zijn. En mijn ouders hebben net tegen mij gezegd: Nou jongen, dat heb je voortreffelijk gedaan! We kunnen dus niet anders dan apetrots zijn. Daar was ik heel blij mee.

In m’n eentje had ik ’t nooit lang volgehouden, want je hebt, zoals Karin al zei, af en toe mensen nodig om je heen waaraan je je kunt ergeren. Daar had zij helemaal gelijk in. Zij kon zich aan mij ergeren en ik aan haar. Over die Legosteentjes hebben we flink ruzie zitten maken, maar daarna hebben we samen weer een complete sneeuwman en kerstboom gebouwd. Je moet je nu eenmaal af en toe even aan iemand kunnen ergeren om daarna jezelf een stapje hoger te kunnen tillen.

Ik heb begrepen dat ik tot nationale held ben gebombardeerd, tot seksbom van twee- tot twaalfjarige in Nederland. Het lijkt wel of ik een halve Beatle aan het worden ben. Aan de ene kant kan ik het wel begrijpen, maar aan de andere kant snap ik er niets meer van. Het is toch maar televisie en ik ben ook maar een mens…