Menu Sluiten

Tara neemt afscheid

Ruud, Bianca, Sabine, Willem en Karin zijn in de tuin. Ze hebben net enkele lichaamsoefeningen gedaan. Uitgeput zetten zij zichzelf neer in het geïmproviseerde tuinmeubilair. “Zo dat heb ik wel even nodig”, verzucht Ruud. “Van dat hangen op de bank wordt je toch heel sloom. Dan roept je lichaam om beweging.” Bianca is daar gelukkig heel blij mee: “Door Big Brother heb ik eindelijk eens de kans om iets aan mijn conditie te doen.”

Sabine vertelt dat ze wel wat signalen van buiten krijgen. “Ruud stond in de tuin en hij hoorde iemand ‘Ruud geluk‘ roepen.” Het was waarschijnlijk een jongen die voorbij fietste. Door de schutting kunnen ze niet naar buiten kijken dus zeker weten doen ze het niet. De drie vinden het gebeurde wel heel grappig. Ze mogen dan geen contact hebben met de buitenwereld maar dit is een leuk gebaar. Als bij stilzwijgende afspraak ontfermt Willem zich ook vandaag over het eten. De acht hebben net een zelfgemaakte krentenbol achter de kiezen en Willem bedenkt alweer een nieuwe lekkernij voor ‘het gezin’. Hij stelt voor om tosti’s te maken. Daar hebben ze allemaal wel oor naar. Van niks doen krijg je ook honger.

Ondertussen hebben Willem en Tara het over mooi zijn. Het is duidelijk dat Willem nog steeds veel voor zijn ex-vrouw voelt. “Ik vind mijn ex mooi. Ik ken haar al twintig jaar en ik vind haar in alles wat ze doet mooi. Ze is tenslotte de moeder van mijn twee dochters.” Bianca vindt het leuk om met haar tattoo te provoceren, vertelt ze als het gesprek weer op tatoeages komt. Sabine: “Mij doet het niet zo veel meer, ik ben het al gewend”. Dat in tegenstelling tot Maurice: “Ik vind het wel opwindend”, grapt hij. Karin is net als voorgaande dagen flink in de weer met de huishouding. Ze bekent echter dat ze thuis eigenlijk helemaal geen schoonmaaktype is. “Ik doe het hier alleen maar tegen de verveling.” Ook vandaag lopen de heren met ontbloot bovenlijf. Karin kan het niet echt waarderen. Maurice moet het ontgelden. “Doe nu eens je t-shirt aan, ik word er helemaal onrustig van”, maant Karin. Deze verdedigt zich meteen door te zeggen dat Ruud ook zonder loopt. “Ik kan er niet meer tegen”, voegt Karin eraan toe Omdat het zaterdag is hebben de bewoners best wel zin in een feestje. Bianca stelt dan ook voor om een cd-speler te vragen voor vanavond. Op deze manier kan iedereen weer een favoriet liedje horen. Ruud vindt het een uitstekend idee. Ook de rest van de bewoners zijn hier wel voor te vinden. “Even allemaal weer even zo’n liedje doen.” Big Brother moet er even over nadenken maar dan wordt Ruud de dagboekkamer in geroepen. Big Brother heeft een vervelende mededeling voor ze. Ze krijgen geen cd-speler. Ruud : “Het feestje van vanavond gaat niet door.” Bianca blijft er nuchter onder: “Het was maar een vraag. We kunnen natuurlijk ook zelf zingen.” De avond begint rustig. Sabine en Bianca pingpongen een beetje in de tuin. “Dit is wel leuk, lekker rammen”, lacht Sabine. Dit verdrijft niet echt de verveling. Langzaam dwalen daarom de gedachten van de bewoners af naar ver van hier. Bianca: “Het zou wel leuk zijn als ons opeens wordt opgedragen om ons op te tutten.” Sabine: “Ja, en dat we dan naar een lege discotheek gaan, waar we alles zelf mogen doen.” Ruud, Willem en Bart worden onderhand een beetje melancholisch. Ruud: “Ik mis Martin wel hoor. Ik had het gisteren even slecht, maar ja, je moet door hé.” Ze vragen zich af hoe zwaar het nog gaat worden de komende maanden. “Die dagen worden straks lang als we met het slechte weer de hele dag binnen moeten zitten”, vertelt Willem.

De rest van de bewoners bespreekt in de woonkamer de reisverhalen van Maurice. Dan komt het moment waarop een van de bewoners aankondigt het huis te willen verlaten. De schrik zit er in bij de overige deelnemers. Pas als iedereen weer een beetje nuchter kan nadenken, gebeurt er weer wat. Het afscheid gaat rommelig, maar vooral snel. Alle bewoners verzamelen zich in de slaapkamer waar op dat moment de koffers worden gepakt. De vragen die dit vertrek oproept, lijkt de bewoners vooral bezig te houden. Als eindelijk de koffers zijn gepakt, neemt de tweede bewoner die het huis gaat verlaten afscheid van de rest. Als de voordeur weer gesloten wordt, proberen de bewoners hun gedachten eerst op een rijtje te zetten. Niet lang daarna worden de eerste grapjes weer gemaakt en terwijl de deelnemer met familie de poort uitrijdt, maakt Willem alweer hapjes klaar.

Als ook de drankjes zijn ingeschonken, wordt begonnen aan een spelletje. “Ik vind het toch een beetje stil, vind je niet”, verbreekt Ruud het pijnlijke stilzwijgen over het afscheid… De nacht valt over het Big Brother-huis. De zeven overgebleven bewoners zitten samen aan de tafel in de woonkamer en dobbelen wat om hun gedachten over de hectische gebeurtenissen te sussen. Waarom ging er iemand weg? Hebben de bewoners woorden gehad? Waren er spanningen? Big Brother weet het, maar houdt wijselijk zijn mond. Misschien is er morgen meer duidelijkheid over de mysterieuze verwikkelingen..

Het moge duidelijk zijn dat Tara degene is die het huis verlaten heeft, om 21.00 uur om precies te zijn. Vreemd genoeg, en waarschijnlijk niet geheel toevallig, zenden de vier on line camera’s rond deze tijd alleen en gedurende een periode van drie uur testbeeld uit.