Menu Sluiten

Laat opstaan voor de bewoners

Het grote nieuws van het vertrek heeft de bewoners blijkbaar weinig gedaan. Pas om zes uur in de ochtend zochten zij hun bed op. Het voorval kon de pret kennelijk niet drukken. In tegenstelling tot de avond van het vertrek van Martin was de stemming nu een stuk plezieriger.

Laat slapen betekent laat opstaan. Pas om één uur komt er een beetje leven in de brouwerij. Het duurt dan nog ruim anderhalf uur voordat iedereen aan het ontbijt begint. Een standaard zondagmiddag ligt in het verschiet. Ruud en Willem praten wat over sport en leren elkaar en passant nog wat dialect. Ruud: “Ik vind het echt zo’n zondag. Een beetje regen buiten. Maar als het straks droog wordt, wil ik wel even wat sporten buiten hoor.” Sabine: “Op zondag blijf ik altijd de hele dag binnen, een beetje zappen en ‘s avonds een pizzaatje bestellen.” Willem gaat wel eens fietsen op zondag. Maurice heeft over Karin gedroomd. Dit lijkt veel indruk op hem te hebben gemaakt, want de rest van de dag is hij niet meer bij Karin weg te slaan.

Na gezellig te hebben gebabbeld over het kleuren van je haar, leert de huisvrouw de reislustige jongeman verschillende kaartspelletjes. De overige bewoners hangen wat rond op de banken. Bart: “De kijkers moeten ook wel denken, wat een saaie mensen, hadden ze geen andere mensen kunnen nemen?” Karin stelt voor om eens flink ruzie te maken. “Hoe gaat dat ook alweer?”, vraagt Sabine. Blijkbaar houdt het de bewoners vandaag vooral bezig hoe zij op televisie overkomen. Maurice: “Je moet je er niks van aantrekken, zolang je familie maar weet hoe het zit.” Toch een beetje ongemakkelijk voegt hij er aan toe: “Ik heb gisteren voor het eerst in mijn blote kont in de kamer gestaan.” ‘s Middags lijken de bewoners weer even contact te hebben met de buitenwereld. Als Maurice, Sabine, Karin en Bart in de tuin zitten, vliegt er een vliegtuig boven het Big Brother-huis.

De vier beginnen enthousiast te zwaaien. De piloot vliegt nog een keer terug. “Misschien komt ie wat brengen”, zegt Sabine beslist. Was dit zomaar een toevallige passant of iemand die de boel kwam checken ? Opeens vraagt Bianca zich af of ze haar vader in de dagboekkamer mag feliciteren. Volgens Ruud is dat alleen maar goed. “Ik had dat gisteren ook met die mensen die buiten mijn naam riepen. Ik weet niet wie het waren, maar ik kreeg er wel een kick van”, vertelt Ruud. “Zelfs ik kreeg er een kick van”, voegt Bianca er aan toe. Ruud: Ja, door zoiets krijg je meteen weer een goede dag. Daarom moet je je vader ook even feliciteren. Voor het thuisfront is het ook leuk om te weten dat je aan ze denkt. Ik heb me voorgenomen om op eigen initiatief elke week naar de dagboekkamer te gaan om iets over mezelf te vertellen. Dan kan ik meteen even tot mijn familie spreken.” Terwijl Ruud, Bart, Sabine en Bianca hier zo over praten, ontdekken ze toch weer hoe raar hun situatie is. “Ik kan er met mijn kop nog steeds niet bij wat we doen”, vertelt Ruud, “Het is echt een ver van mijn bed show. Ik realiseer het me ook nog steeds niet.” Bianca en Sabine zijn het met hem eens: “Het is echt heel raar.”

Willem presenteert de dagsoep, tot grote verrukking van zijn medebewoners. Bianca: “Tot nu toe heb je altijd van niets iets heel lekkers gemaakt.” Hier voegt Ruud lacherig aan toe: “Jij kan van een mug een olifant maken, tenminste wat eten betreft…” “Toch wel lekker”, zegt Sabine plotseling, “zo’n zondag zonder kater.” Bianca: “Ja, normaal kom ik altijd op zondag heel laat mijn bed uit, dan ben ik helemaal kapot.” En zo verloopt ook de middag van de twaalfde dag rustig voor de bewoners. Als we de vrouwelijke bewoners mogen geloven kunnen we vanavond nog iets verwachten als ze Bart gaan opmaken. En wie weet komen we er tegen die tijd ook wel achter wat er nu precies met de mysterieuze bewoner is gebeurd, die zo plotseling is verdwenen… Op enkele opmerkingen over het colagebruik van Tara na, lijkt de twintigjarige Amsterdamse vrijwel meteen te zijn vergeten in het Big Brother-huis. Willem probeert het nog een keer: “Ligt Tara nu alweer te slapen?” Samen met Bart en Sabine schiet hij in de lach. Tussen het gegiechel door voegt hij er nog aan toe: “Dit is niet leuk.” Bart: “Ja toen waren er nog zeven.” Sabine loopt rond met wat kleren in haar hand. “Ga je naar huis, Sabine ,” vraagt Maurice bezorgd. “Ja , ik ga naar huis”, reageert Sabine lachend. Het is te hopen dat ze maar een grapje maakt, want Big Brother zit niet echt op nog een vertrekkende bewoner te wachten.

Ruud had aangekondigd dat hij iets aan de conditie wilde doen als het zou stoppen met regenen. Hij voegt nu dan meteen de daad bij het woord en gaat touwtje springen in de tuin. Hierna gaat hij wat oefeningen doen. Willem kijkt vanuit de woonkamer bedenkelijk toe. De verveling slaat toe bij Karin, ze besluit op vliegenjacht te gaan. Bianca stelt voor om een spelletje te doen. “Hè nee”, reageert Karin dwars, “ik wil wat leuks doen. Ik wil naar buiten.” Ook in het Big Brother-huis is het te merken dat het herfst wordt. De bewoners krijgen het koud. Het is tijd om de kachel in gebruik te nemen. Karin steekt het hout aan, maar ze hebben geen aanmaakblokjes, dus betwijfelt ze of het echt lukt. Bianca: “Gezellig, nu kunnen we lekker bij de open haard zitten en thee drinken.” Ook nu weer zitten Sabine en Bart knusjes op dezelfde bank. Echte Hollandse gezelligheid ten top. Om het gezelligheidsgehalte te verhogen leest Ruud voor uit het instructieboekje voor de kachel. Nu ze toch zo gezellig bij elkaar zitten wil Ruud wel wat bekennen. “Ja, eh, het eerste schaap is over de dam. Ik heb het toch maar gedaan. Ik kon niet meer. Ik moet toch om de vier dagen iets lozen, anders kan ik het niet volhouden.” Hilariteit alom in de woonkamer. Iedereen heeft wel wat te zeggen. “Nou , de druk is van de ketel Ruud”, roept Bianca . “Ik ben alleen heel erg benieuwd hoe je het hebt gedaan,” zegt Sabine lachend. Ruud: “Gewoon onder het bed, dekbed er overheen.” Bianca heeft bewondering voor Ruud dat hij het zomaar toegeeft. “En hebben jullie het al gedaan”, vraagt ze aan de andere mannen. Die beweren allemaal van niet. Dit verbaast Ruud. Maurice: “Het is ook een uitdaging om te zien hoe lang ik het kan volhouden zonder.” Karin brengt het gesprek op veiligere onderwerpen. De drama van Tara blijkt dan een dankbaar onderwerp. Na zijn onthulling gaat Ruud nog even wat gewichten heffen in de tuin.

Ondertussen spelen Sabine, Bart en Willem overgooien met een Big Brother-ballon. Het gehijg is niet van de lucht. Sabine: “Ik krijg het er wel warm van.” Sabine en Bart gaan nog even enthousiast verder terwijl Willem zich terugtrekt. Het lukt Bart nu wel om lichamelijk contact te krijgen met Sabine, het is alleen op een wat pijnlijke manier. Sabine heeft bij ongeluk haar nagel in Bart zijn oog gestoken tijdens het stoeien met de ballon. Sabine voelt zich natuurlijk heel erg schuldig en gaat vlug wat ijs voor hem halen. Willem constateert: “Onze eerste gewonde.” “Ja, dankzij mij”, reageert Sabine sip. Bart, aardig als hij is, probeert er een grapje van te maken: “Dit wordt echt een blauw oog. Nu moet ik me wel opmaken vanavond.” Hij lacht geruststellend naar Sabine. Het geeft niet. “Je moet wel snel je nagels knippen Sabine, anders vallen er nog meer doden”, zegt Maurice nog. Bianca staat op en gaat naar de dagboekkamer.

Ze wil immers haar vader wilt nog even feliciteren met zijn verjaardag en gaat in de dagboekkamer om toestemming vragen. Big Brother is de beroerdste niet en geeft toestemming. ” Nou pap”, zegt Bianca, “ik zit hier al twaalf dagen en heb het naar mijn zin. Gefeliciteerd met je zesenvijftigste verjaardag en de groeten aan mama. Tot over drie maanden.”