Menu Sluiten

Mona en Bianca vertrekken voor Fl 10.000,-

Mona lucht haar hart

Mona heeft schoon schip gemaakt. Ze heeft Maurice en Karin vertelt dat ze dacht dat zij hadden afgesproken om Bart en Sabine weg te stemmen. Maurice en Karin begrijpen haar gedachtengang wel, maar verzekeren haar dat dat niet het geval was. ’s Avonds aan de keukentafel wil Bianca er ook nog iets over kwijt. “Ik vind het niet echt fair van je dat je dat aan Sabine en Bart hebt verteld. Je kan dan wel het gevoel hebben dat er afspraken over worden gemaakt, maar dan hoeft dat nog niet waar te zijn. Het zou beter zijn geweest als je dat gewoon aan Karin of Maurice had gevraagd.”

Ook legt Bianca uit wat haar eigen standpunt is: “Ik heb wel met Karin over de nominatie gepraat, maar mijn keuze stond toen al vast en die van haar ook. We gaan elkaar dan echt niet vertellen op wie we gaan stemmen. En dan al helemaal niet elkaars keuzes ovenemen, zo van: ‘Als jij op die stemt, doe ik dat ook’. Het zou niet eens in me opkomen op daar afspraken over te maken”, zegt ze kordaat. Ruud is het helemaal met haar eens: “Ja, dat zou pas echt smerig zijn.” Tegen Mona zegt hij: “Ik vind het wel klasse dat je het eerlijk vertelt.” Mona: “Ja, ik wou er gewoon niet mee rond blijven lopen.” Het lijkt erop alsof de huisgenoten het Mona niet kwalijk nemen.

Bewoners gapend rijk

De bewoners spelen ’s middags enthousiast monopolie. Vooral Bart lijkt gedreven te zijn in dit gezelschapsspel. Hij geeft de nodige aanwijzingen hoe zij het beste kunnen spelen. De mannen hebben volle baarden, alsof ze al enkele dagen onafgebroken een heftig pokerspel in een of ander illuster casino spelen. Willem tegen Bart: “Je kijkt met zo’n pokerface alsof je mij geen geld wil geven.” Bart grinnikt en geeft hem het geld. De duizendjes vliegen de tafel over. Ruud is niet al te geconcentreerd meer. Het spel lijkt hem niet al te veel te interesseren. Hij begint breeduit te gapen. Op een gegeven moment vliegen er twee vliegtuigen over het Big Brother complex met de opdruk: ‘Bart gun ze een kat: Felix.’ De bewoners zien er de lol wel van in. Ze staan te kijken naar de tekst onder aan de vliegtuigen. Of er nu nog een kat in het huis komt valt nog te bezien.

Strijdgewoel

Iedereen, behalve Bianca, oefent verder voor de weekopdracht. Karin, Willem en Bart kunnen het aardig goed maar het gaat nog niet helemaal zonder slag of stoot. Karin probeert het voor de tweede keer. Ze valt er af maar het gaat goed. Bianca: “Je moet er meteen op om over je angst heen te komen.” Karin reageert bits: “Ik ben niet bang.” Als een vrouw zonder vrees mengt zij zich weer in de strijd. Ditmaal wordt de hindernis vlekkeloos genomen.

Toch nog een kat?

Karin en Bianca trekken zich terug in de slaapkamer. Zij hebben het over Barts afkeer voor katten. “We moeten het toch over hebben.” Zij doelen op het feit dat Bart als enige van de bewoners niet wil dat er een kat in het huis komt. Daarvoor moet namelijk unaniem worden besloten. Bart heeft een hekel aan katten en zegt het absoluut niet te willen. De bewoners vinden het eigenlijk niet kunnen dat Bart het idee zomaar afketst. Ze besluiten het vanavond nog aan te kaarten. Komt er dan toch nog een dierlijke vriend in het BB huis?

ƒ10.000 voor degene die weggaat

Gisterenavond heeft Mona brieven gekregen van haar kinderen. Uit deze brieven blijkt dat haar man Ernst en haar kinderen haar heel erg missen. Sindsdien heeft Mona het moeilijk, zo moeilijk dat ze niet meer zeker weet of ze in het huis moet blijven. In de uitzending van 20.00 uur hebben we kunnen zien dat Big Brother degenen die het huis willen verlaten vanavond uitdaagt. Er liggen twee enveloppen klaar. Deze enveloppen bevatten beiden een bedrag van ƒ10.000. Degenen die weg willen, mogen een envelop pakken en het huis verlaten.

Mona en Bianca verlaten het huis

Als Rolf het nieuws in het huis brengt, duurt het niet lang voordat iedereen zijn keuze heeft gemaakt.Mona en Bianca hebben besloten de fl. 10.000 aan te nemen en het huis te verlaten. Van Mona wisten we al dat ze met het idee speelde, maar van Bianca is het voor de meesten een verrassing. “Ik weet van mezelf dat ik het kan volhouden tot het einde, maar ik mis mezelf. Ik wilde de rest van de groep al vragen om me te nomineren, zodat ik volgende week het huis kon verlaten. Maar dit was net het duwtje dat ik nodig had. Ik mis de feesten, en het schrijven. Dat heeft me de das omgedaan. Maar ik heb een unieke tijd gehad.

Mona vertelt dat de fl. 10.000 niet haar motivatie was. “Ik ben blij te horen dat het goed gaat thuis. Maar ik hoorde dat er een hoop negatieve publiciteit was. Ik weet niet wat er precies aan de hand is, maar ik weet wel genoeg. Als ik weg ga kan ik tenminste mijn eigen verhaal vertellen. Ik wilde dit graag meemaken, en dat heb ik gedaan. Ik weet nu hoe het is om zonder mijn gezin te leven.

Mona en Bianca pakken de weinige spulletjes die ze meenemen. Afgesproken is, dat de kleren en andere spullen morgen volgen. Ruud komt aan met een pakje stroopwafels dat hij gevonden heeft in het meel voor het brood. Hij geeft de stroopwafels aan Bianca en Mona, als een klein cadeautje. Ruud en de andere bewoners helpen Bianca en Mona om de foto’s en andere persoonlijke spulletjes van de muur te halen. Ruud: “Ik zal jullie missen. We zullen elkaar zeker nog zien na het programma.” Dan komt Rolf de twee halen. Bianca kust Karin. “Dag lieverd. Maurice hou je haaks hè.”