Menu Sluiten

Internet-parodie op Big Brother

De Limburger 6 oktober 1999
Het door Veronica ontketende Big Brother-virus grijpt om zich heen. Barend & Van Dorp introduceerden al hun eigen Villa Muis. Nu kent Internet een variant die nog dieper gaat: FishBrother.

BREDA : Het wordt een slijtageslag. Met negenen zijn ze de uitdaging aangegaan: honderd dagen lang met elkaar in één geprepareerde ruimte. Geen tijd, geen krant, geen radio, geen tv. Alleen elkaar. En het water.Zeven zijn er nog over.Sardine, beeldschoon en jong, een feestbeest. Vanaf de eerste dag al zondert ze zich vaak af met Barfish, een stoere macho die zwaar op haar aast. Gelukkig is zijn grote rivaal Marvin – Starvin’ Marvin voor wie hem kent – al weggestuurd. Marvin vertroebelde de boel door twijfel te zaaien over Barfish’ seksuele geaardheid. Na hem moest ook de ijdele, maar vinnige Vitara het veld ruimen, omdat de anderen haar hadden genomineerd achter de dagboekplant.Aan de bak zijn nu verder nog Maurish, niet erg zuiver op de graat, en Kaarvin, de huiselijke vrouwtjesvis. Bianker, een excentrieke meid met een anker-tattoo op haar rug, de vage maar populaire Ruuvis en tot slot Wilvis, zorgzaam, sullig, maar kordaat.

Geen wonder dat het ene na het andere conflict opborrelt in dit spannende aquarium.Op het wereldwijde web zijn talloze aquariumsites te vinden, maar een viertal Bredanaren heeft met kennelijk plezier de link gelegd naar het spraakmakende tv-project Big Brother.Dag en nacht weten de aquariumbewoners een webcam op zich gericht. Dankzij Joris de Mooij, Niels Breet, Wouter Langenberg en Hans Marcus kunnen Internetters surfen langs deze Bredase site. Het uitzicht wordt alleen af en toe verstoord door ingesleten huiselijke gewoonten rondom het aquarium. Als het op uw scherm donker is, heeft iemand per ongeluk het licht uitgedaan. Sorry.”Veiligheidshalve wijzen de bedenkers er op dat elke gelijkenis van hun FishBrother-project met bestaande personen op toeval berust. De vissen bevinden zich in een ruimte in Breda waar dagelijks mensen zijn voor de verzorging. Vissen die afvallen verhuizen naar een ander aquarium, en het enige waarop de dierenbescherming ons kan wijzen is de gruwelijke schending van de privacy van de vissen, waarvoor hier reeds onze spijt.” Het internetadres van FishBrother is www.dominance.net/big-brother/fish.htm (VNU)