Menu Sluiten

Parachutisten in de tuin

De bewoners van het Big Brother-huis worden deze ochtend wreed in hun slaap verstoord. Rond half negen dalen twee parachutisten neer in de tuin. Een derde, met daaraan W. Frequin, landt op het hek en slaagt er niet in het huis te bereiken. Twee van zijn medewerkers lopen even rond in de tuin, maar worden al snel verwijderd. Het is tenslotte absoluut niet de bedoeling dat de bewoners met de buitenwereld in contact komen. Als het hele voorval achter de rug is, reageren de bewoners verdeeld. Er heerst een stemming van opgelatenheid omdat het toch wel en apart voorval was. Toch overheerst het gevoel van schrik. Daarom besluit de groep een oproep aan Nederland te doen om dit soort voorvallen in de toekomst te voorkomen. “Wij zijn behoorlijk geschrokken van de parachutist die bij ons in de tuin landde. We hopen dat door middel van deze oproep de kijkers begrijpen dat wij dit soort acties niet echt op prijs stellen.” “We vinden het allemaal heel leuk dat iedereen enthousiast is maar wacht daar alsjeblieft mee tot na het programma”, zegt Sabine. “Of stuur cadeautjes, brieven en dat soort dingen naar Veronica”, voegt Bart toe. Vervolgens verwijzen de bewoners naar het kleine beetje privacy dat ze graag willen hebben. “Wij zijn heel erg gesteld op onze privacy en kunnen mensen die dat schenden niet echt waarderen. Dus alsjeblieft geen rare actie’s meer.” De bewoners bedanken de kijkers voor hun begrip en verlaten vervolgens de dagboekkamer. Ondanks het opmerkelijke gebeuren van deze ochtend, gaan de bewoners over tot de orde van de dag. Vandaag hebben ze van Big Brother de opdracht gekregen om in de huid van één van hun medebewoners te kruipen door middel van een rollenspel. Voor de duidelijkheid: Dit is geen opdracht waar de bewoners iets mee kunnen verdienen. Het is een toneelspel om ze in actie te houden. Na enig overleg hebben de bewoners de rollen als volgt verdeeld: Maurice speelt Ruud, Karin speelt Bart, Willem speelt Mona, Bart speel Maurice, Sabine speelt Bianca, Bianca speelt Sabine, Ruud speelt Willem en Mona speelt Karin.

Iedereen leeft zich helemaal uit in de meest vreemde karikaturen. Het is interessant om te zien hoe de bewoners de draak steken met elkaars karaktertrekken. Vooral Maurice (Ruud) doet erg zijn best. Zijn anders altijd zorgvuldig achterovergekamde haar gooit hij helemaal door de war.

Later op de middag besluit hij zijn Ruud-imitatie nog wat te verfijnen door even in de klerenkast van de Brabander te graven. Tien minuten later staat hij in de woonkamer, mét ‘Blues Brothers’-zonnebril, het inmiddels legendarische Hawai-shirt en een veel te grote trainingsbroek. Iedereen is enthousiast over zijn imitatie. “Sabine, wil je mijn rug even scheren?”, vraagt hij gevat. Bianca (Sabine) lacht wat. Maar ze peinst er niet over. Maurice besluit daarom maar in de stijl van Ruud met een boek over zijn hoofd op de bank te gaan slapen.

Sabine kan zich goed vinden in de rol van Bianca. Ze heeft het haar in twee vlechten gedraaid en praat ineens op een onbeschofte manier. “Ik denk dat ik vanavond lekker ga stappen. Dat doe ik elk weekeinde. Lekker uit m’n dak met mijn vrienden. Meestal blijven we tot een uurtje of zeven uur ’s ochtends. Heerlijk. Maar ik gebruik geen pillen hoor. Dat is zo slecht voor mijn lichaam.” Willem is vandaag een echte Mokummer. Zelfs Mona is onder de indruk, want hij kan haar echt met een superplat Amsterdams accent nadoen. Willem zit perfect in zijn rol, hij legt het er lekker vet bovenop. “Ik find het hier heel errug gesellig hoor”, kwekt Willem vrolijk als hij in de dagboekkamer Mona nadoet. “Fooral met Bart en Ruud gaat het goed, kraig ik wel eens een knuffeltje van. Dat hep ik gewoon nodig, weet je.”

Voor de bewoners staat er ’s middags in de dagboekkamer een verrassing. Het is een slagroomtaart met een briefje erbij, van het team van Veronica Radio. Het gaat om een favoriete plaat van één van de bewoners voor in radio-show ‘De Ochtendploeg’. De bewoners mogen ook een naam doorgeven van een persoon aan wie ze de groeten willen doen. Na veel denkwerk valt de keuze op Willem’s favoriete nummer, ‘Little Green Bag’ van George Baker. Stay tuned!

Het rollenspel heeft veel energie van de groep gevergd. Als ze van Big Brother weer zichzelf mogen zijn, valt iedereen in slaap. Alleen Mona en Karin blijven wakker en maken het eten klaar en ruimen het huis op. Na het eten maakt iedereen nog steeds een vermoeide indruk. Pas laat op de avond komen de gesprekken weer op gang.

Woensdagavond verdwijnen de bewoners nog rond half twaalf de tuin in. Vreemd tijdstip, maar nu worden ineens wilde ideeën over komkommersalades, boontjes en andere groenten uit de moestuin geboren. Ach, beter nu dan helemaal niet. Deze korte brainstorm heeft de lekkere trek opgewekt en rond twaalven besluit Willem nog wat spiegeleitjes voor de liefhebbers te bakken. Dit was echter wel de laatste stuiptrekking van deze dag, en iedereen verdwijnt hierna dan ook langzaam naar bed.