Menu Sluiten

Hysterie bij het vertek van Maurice.

Haagsche Courant 10 december 1999

Almere – De 25jarige Maurice heeft gisteravond noodgedwongen het Big Brother huis in Almere verlaten. De prijs van een kwart miljoen gulden, die de overgebleven bewoner krijgt, is daarmee definitief buiten zijn bereik.

Maurice heeft 86 dagen gevangen gezeten in het studio-huis, waarin televisiecamera’s hem en zijn medebewoners 24 uur per dag volgden. Om elf uur werd hij opgewacht door zijn ouders en vrienden terwijl buiten op straat een hysterische menigte zijn naam scandeerde.

Publiek, veilig op afstand gehouden door een bewaker met hond, verdrong zich met blikken bier, schallende misthoorns en vuurwerk bij de hekken.

De enkeling die met spandoek zijn sympathie voor Maurice betuigde, viel in het niet bij het verbale geweld. Een limousine, op weg naar het Big Brother-terrein, reed zich klem in de mensenhaag. Tot schrik van de chauffeur en leedvermaak van omstanders, werd de wagen minutenlang door toeschouwers hard heen en weer geschud. ‘Gooi hem op zijn kant’, schreeuwden medestanders de belagers toe. Zover kwam het niet.

Vrienden en collega’s die zich binnen het hermetisch afgesloten terrein bevonden om Maurice met cadeaus te verwelkomen, hoorden ondertussen niets van de scheldkanonnades.

Amusant

Als een verrassing kwam het vertrek voor Maurice niet. Op het televisiescherm had hij al gezegd dat hij ‘dat al wist’.

In de studio kreeg de ‘verliezer’ een reis en baan als duikinstructeur aangeboden. Behalve Maurice waren ook Ruud, Bart en Karin genomineerd om te vertrekken. Het kijkerspubliek was er in een ruime meerderheid over eens dat Maurice moest vertrekken. Te saai, vond 73,4 procent.

Moeder Paula reageerde om zes uur ‘5 middags toen ze het nieuws telefonisch van Veronica te horen kreeg, nuchter. “Ik ben niet teleurgesteld, maar blij dat hij weer thuis komt”, reageerde ze. “Ik vind wel dat ze hem te weinig op de televisie hebben laten zien. Ruud en Willem zijn meer in beeld”, zei ze voor haar vertrek naar Almere. “We hebben hem opgevoed to een beleefde jongen en daar zijn we blij om. Van mij hoeft hij niet boerend en met een grote mond op televisie. Hij is zichzelf gebleven en dat is toch het beste”.

De ouders van de nog thuiswonende Maurice zijn benieuwd wat er de komende dagen gaat gebeuren. “Het zal vreemd voor hem zijn. Ook voor ons is het allemaal heel wat”. Vanaf het moment dat Maurice genomineerd werd te vertrekken, stond de telefoon niet meer stil. Geregeld werd het gezin lastiggevallen door ongenode bellers. Maurice kreeg gisteravond, na zijn televisieoptreden, een gesprek met een psycholoog. Hierna is hij met zijn familie naar een onbekend hotel vertrokken.