Menu Sluiten

Ruud na Maurice opeens het minst populair

Rotterdams Dagblad 10 december 1999

Zijn ex huisgenoten zijn inmiddels Bekende Nederlanders, maar Maurice heeft besloten om voorlopig de raad van zijn voorgangster Sabine op te volgen. ,,Hij moet vooral even aan zichzelf denken”, zei Sabine, die zichzelf overigens vol overgave in het massale mediageweld stortte, toen Maurice na 85 dagen het Big Brother Huis verliet.

Ook de Amsterdamse Mona, die toch al enkele weken geleden is opgestapt, zei gisteren voor de camera dat Big Brother nog steeds haar leven beheerst. Maurice legt de komende dagen alle verzoeken voor interviews en tv optredens nuchter naast zich neer.

,,Hij wil eerst rustig bijkletsen met zijn familie en de stapel knipsels over zichzelf en het programma lezen”, zegt een woordvoerster van Veronica.

Vooral Karin had het ondertussen in het Big Brother Huis moeilijk met het afscheid van Maurice. Willem en Ruud kibbelden wat over steun aan Karin. ,,We moeten Karin toch een beetje steunen en opvangen”, vond Willem. ,,Ze is de enige vrouw in huis en is nu ook nog eens haar maatje kwijt.” Ruud daarentegen meende dat Karin zich best kan redden: ,,Ik heb ook al vier maatjes verloren. En Karin kan best fel zijn. Bovendien weet ik dat ik niet haar lieverdje ben.” Even later zijn de bewoners het er toch over eens dat ze moeten voorkomen dat de Karin vrijwillig opstapt. ,,Daarom moeten we haar ook vertroetelen”, aldus Ruud.

De kameraadschappelijke relatie tussen kookgek Willem en knuffelbeer Ruud, volgens veel BB fans dé kanshebbers op de hoofdprijs, lijkt inmiddels enigszins te bekoelen. Ook onder kijkers die hun stem uitbrachten bleek Ruud na Maurice opeens het minst populair. De Brabantse wielrenners verzorger had niet alleen als eerste een echte fanclub, maar werd al snel getipt als winnaar van Big Brother. Zijn niet aflatende dubbelzinnige toespelingen en zijn omfloerste oneliners zouden hem met de finish in zicht wel eens parten kunnen gaan spelen.

Toch klimt Ruud na een ‘flinke dip’ weer uit het dal, konden de BB fans afgelopen week zien. Hij leeft zich hartstochtelijk uit op de fitnessapparatuur en in het Finse bad. ,,Wat ’n leven. Het doet me aan Cuba denken”, jubelde de sportmasseur in het dampende water. Volgens het Veronica Internet forum is niet Willem, maar zijn fanclub, de kwade genius achter de afgenomen steun voor Ruud.

,,Het gerucht gaat dat de fanclub van Willem massaal Ruud er aan het uitstemmen is”, schrijft een BB fan. Volgens de fans wordt het hoog tijd dat ook Ruud de sluwe strategie van Willem doorziet. Maar als het meezit zal Willem daar ongewild zelf een handje aan bijdragen.

,,Willem weet onderhand niet meer welke roddel hij over wie aan wie heeft verteld”, menen de Internetters. ,,Ruud en Bart leveren samen genoeg stof voor entertainment. Daar is Willem niet voor nodig.” Misschien doorziet juist de sportieveling uit Breda de strijd nog het best van allemaal: ,,Ik heb een sporthart, weet je wel, het is gewoon een grote wedstrijd. Er kan er maar één de sterkste zijn.”