Menu Sluiten

‘BB-Vluchtelingen genieten van vrijheid’

De Telegraaf 2 november 1999

Big Brother kreeg vorige week een onverwachte wending toen Bianca en Mona besloten om het huis te verlaten. Dat Mona vertrok verbaasde niemand. Na de emotionele brief van haar kinderen kon ze eigenlijk niet anders. Maar het vertrek van Bianca was voor bijna iedereen onverwacht.

“Ik kan me voorstellen dat de kijkers mijn keuze niet hadden verwacht”, vertelt Bianca. “Maar voor een aantal mensen in het huis was mijn vertrek zeker geen verrassing. Ik ben iemand die echt van het leven geniet en ik hou ervan om lekker te feesten. Wanneer ik iets niet meer boeiend of interessant vind dan kies ik op dat moment voor mezelf en ga ik weg. Wie mij kent weet dat.”

Voor Mona lag het allemaal anders. De Amsterdamse was naar eigen zeggen zonder de aangrijpende brief van haar kinderen voorlopig nog niet vertrokken. “Ik had het erg naar mijn zin en dacht nog niet aan weggaan. Maar na mijn ongelukje kreeg ik een brief van mijn kinderen en dat was best emotioneel. Door dat bericht over de heftige publiciteit rondom mijn familie ben ik daarom uiteindelijk weggegaan.”

Eenmaal thuis is de bakkersvrouw weer gelukkig. “Het is zo overweldigend allemaal. Ik ben absoluut blij om thuis te zijn en mijn kinderen weer te zien.”

Ook Bianca noemt haar thuiskomst overweldigend. “Op het moment dat je daar in huis zit heb je helemaal niet in de gaten wat er in de buitenwereld gebeurt. Ik vind het heerlijk om weer buiten te zijn en geniet nu volop van het leven.”

Missen.

Spijt van hun vertrek hebben beide dames kennelijk niet. Wel missen ze hun maatjes. “Het is heel erg confronterend om mijn medebewoners weer op televisie te zien,” vertelt Bianca. “Dan besef je dat je ze heel erg mist.”

Bianca en Mona proberen na hun Big Brother avontuur weer de draad op te pakken. Vooral voor Bianca een grote uitdaging, want de voormalige reclasseringsbeambte is op zoek naar een nieuwe baan. Wat het moet worden? “Het liefst een interessante baan bij radio of televisie. Dat lijkt me leuk.”

Volgende week wordt de volgende bewoner genomineerd. Over wie dat gaat worden kan Mona geen uitspraak doen. “Ik zou het niet weten. Dat is een beslissing die ieder voor zich maakt en daarbij verandert het met de week.”

Bianca weigert een uitspraak over de nominatie te doen. “Een van de redenen dat ik uit het huis ben vertrokken is dat ik grote moeite had met het nomineren. Ik ben blij dat ik daarvan verlost ben.” Bianca weet al wat ze met de oprot premie van 10.000 gulden gaat doen: “Mijn studieschuld aflossen.”