Menu Sluiten

Steeds meer exbewoners onthullen de echte verhalen!

Story nummer 51 21 december 1999

Anouk: “Ik ben bewust afgeschilderd als zielig meisje.”

Er werd in het programma een totaal verkeerd beeld van me geschetst. Zo ben ik
helemaal niet. En ik baai ervan dat ze dat zo bewust hebben gedaan.’ Met deze teleurstelling kwam ANOUK VAN DROST dezer dagen naar buiten tijdens een gala waar meer ex-bewoners van Big Brother aanwezig waren. Anouk laat er geen twijfel over bestaan dat ze zo haar bedenkingen heeft over de wijze waarop met haar is omgesprongen. ‘Nu ik een aantal banden heb terug gezien, heb ik het idee dat Mies heel erg wordt gemanipuleerd. Ze hebben mij eigerdijk alleen maar afgeschilderd als het kleine, zielige meisje dat constant huilde. En dat is ver bezijden de waarheid. In totaal
heb ik drie keer gehuild. Bij elkaar was dat niet meer dan vijf minuten. De eerste keer was toen ik mijn duim verbrandde, de tweede keer een paar traantjes omdat ik in een dip zat en de laatste keer toen Cyrille het huis uit ging. Maar die beelden heeft Veronica tot in den treuren herhaald en gemonteerd bij andere beelden. Zo leek het alsof ik constant huilde. En ook de opnames dat ik ’s morgens vroeg buiten in mijn eentje een sigaretje stond te roken, zijn eindeloos herhaald. Dan leek het alsof ik heel eenzaam was, maar ik stond daar omdat er in huis niet gerookt mocht worden. En aangezien ik de enige was die rookte, ging ik alleen naar buiten. Door de combinatie van al die beelden, ben ik echt afgeschilderd als het kleine, zielige meisje dat huilde en eenzaam was. Ik kon met iedereen goed opschieten. Ook met BART. Het leek er soms wel op dat we elkaar haatten, maar ik zag hem als mijn broer, die ik heerlijk kon pesten. En Bart zag mij als zijn kleine zusje, die hij met alles op de kast kon krijgen. Maar hij was echt heel aardig.’

Vechten om oud brood
In het Big Brother-huis zijn de bewoners gespeend van alle luxe, dat is inmiddels wel bij iedereen bekend. Maar dat de bewoners van het Veronica-programma bijna niets te eten krijgen, viel ex-bewoonster CYRILLE VAN HOOF wel erg zwaar. ‘Vaak kreeg ik ’s avonds echt honger, maar dan was er gewoon niets te eten. Soms was er een stukje brood over, en daar werd dan om gevochten. De bewoners hebben echt honger, maar dat heb ik op de tv nooit terug gezien. Gelukkig kan WILLEM goed koken en weet hij met weinig middelen toch wat lekkers te maken. Maar verder is het de hele dag op een houtje bijten.’
Het al dan niet vrijwiilig verlaten van het Big Brother-huis heeft de meeste ex-bewoners overigens geen windeieren gelegd. MONA en BIANCA bliezen de aftocht met ieder 10.000 gulden in de knip en Cyrille mag als kersverse nationale bekendheid reclame rijden in een splinternieuwe Daewoo. Of het kijkerspubliek nu wel of geen goede induuk van de bewoners heeft, maakt dus in de wijze van belonen weinig verschil. Alleen Anouk kwam er met een schamel beauty-weekendtje voor haar en haar zusje ietwat bekaaid af. ‘De drie weken in het huis hebben van mij een heel ander persoon gemaakt. De eerste dagen in het BB-huis gingen heel goed. Maar al snel kreeg ik enorme last van heimwee. Ik miste mijn zusje GIGI en mijn vriendinnen. Toen ik na een week met CYRILLE werd genomineerd, was ik ervan overtuigd dat liet publiek mij weg zou stemmen. Ik hoopte dat ze medelijden met me zouden hebben, omdat ik het er niet naar mijn zin had. Maar tot mijn stomme verbazing moest Cyrille het huis uit. Dat was zo’n tegenvaller. Daar moest ik zo van janken. Dat heeft iedereen ook kunnen zien.’
Tijdens haar verblijf in het BB huis dacht Anouk na vertrek haar oude leventje weer te kunnen oppakken. Maar ook daar kwam ze bedrogen in uit.

Niet meer op één lijn
‘Ik ben erg veranderd,’ zegt ze. ‘Ik kan nog niet precies zeggen op wat voor manier maar het is net of ik ouder en wijzer ben geworden. Dat merk ik vooral wanneer ik met mijn vriendinnen ben. We zitten niet meer op één lijn, terwijl dat voorheen wel altijd het geval was. Overal dachten we hetzelfde over, terwijl ik nu soms een heel andere mening heb. Dat komt echt door Bart, Willem KARIN, MAURICE, en RUUD. Ze zeggen wel eens dat je gevormd wordt door je omgeving en dat is bij mij absoluut waar. Die drie weken in het BB-huis waren zo intens dat het mijn leven totaal heeft veranderd.’
Ook haar plotselinge bekendheid is iets waar Anouk ontzettend aan moet wennen. Met de andere ex-bewoners van het BB-huis wordt ze uitgenodigd voor elke première en feesije in Nederland.
Met MARJIN, BIANCA, MONA, CYRILLE en TARA was ze ook bij de filmpremière van Kruimeltje. Vooral Martin, die als eerste moest vertrekken, geniet van alle bekendheid. ‘Ik sta er versteld van,’ zegt hij. ‘Maar ik geniet er elke minuut van. Ik voel me nog steeds heel betrokken. Dat komt ook omdat ik nu help met de internetsite van Big Brotker. Je kunt wel zeggen dat het programma nog steeds mijn leven beheerst.’