Menu Sluiten

Lekkere muziek in het huis

De bewoners zijn na een bewogen dagje iets rustiger. Van Big Brother mogen ze vanavond cd’s draaien. Iedereen kiest een nummer uit. Bij het eerste nummer van de Rolling Stones kan Ruud zijn tranen niet bedwingen. Iedereen zingt mee en de emoties komen naar buiten. De bewoners reageren zo heftig op de muziek omdat ze maar heel af en toe muziek mogen luisteren. De muziek heeft hierdoor een enorme impact op hun gevoelens. Karin heeft een nummer van Anouk gekozen. Het lied heeft wel Schwung, dus de bewoners komen bij dit nummer een beetje meer los. De tranen maken plaats voor een glimlachje. Willem heeft een speciaal verzoeknummer dat hij aan zijn broer opdraagt. Iedereen gaat volledig uit zijn dak en danst en blèrt mee.

Relaxed
Cyrille gaat voor Erikah Badu, de welbekende new classic-soul artieste. De andere bewoners zitten relaxed achterover op de bank te luisteren naar dit nummer. Waarschijnlijk horen zij het voor de eerste keer, vandaar de stilte. Cyrille gaat er echter helemaal in op. Opvallend is dat Anouk een beetje afwezig lijkt. Ze kijkt een beetje voor haar uit en toont weinig tot geen emoties. Tot nu toe in ieder geval. De rest is enthousiast over het gekozen nummer van Cyrille. Dan is Maurice aan de beurt. Het nummer is van een cd van een vriend. Het doet hem denken aan de tijd toen hij met vrienden naar Berlijn ging. Nostalgie alom dus. Het is een dance-nummer van Moby.

Intensieve dans
Bart zet een nummer op van Basement Jaxx. Bart en Cyrille dansen alsof hun leven ervan afhangt. Ook Anouk doet mee. Ze lijkt weer een beetje de oude. Ook Ruud laat zijn danspassen aan de rest zien. De authentieke dansen van de Maori’s en ander Polynesische volkeren zijn er niets bij. Het dansen komt langzaam tot een hoogtepunt. De wangen van Ruud lopen rood aan. Opeens is het nummer afgelopen en de bewoners zijn uitgeput van het intensieve dansen. Ook Ruud lijkt uit een trance te ontwaken.

Schlager-festijn
Nu is Anouk aan de beurt. Het gekozen nummer doet haar denken aan de overleden vader van een zeer goede vriendin. “Ik ga niet huilen, want dat heb ik al genoeg gedaan” , zegt ze. Dionne Warwick en Stevie Wonder met ‘That’s what friends are for’, klinkt door de woonkamer. De bewoners zitten met hun handen mee te zwieren. Het lijkt wel een Duitse Schlager. Als iedereen aan de beurt is geweest, besluit Bart een nummer voor de ‘oude garde’ op te zetten. Hij doelt op Ruud, Willem en Karin. Een cover van Marvin Gaye schalt door de woonkamer. En zo gaat het nog een hele tijd door. Bart ligt op de bank met zijn hoofd op de borstkas van Ruud. Ze genieten zichtbaar van dit avondje. Verder passeren veel oude nummers als Black Sabbath en Deep Purple de revue.

Koken met Willem
De bewoners doen het vanavond rustig aan. Een stel voetbalt rustig in de tuin. Het is de 53-ste dag dat de bewoners in het BB-huis bivakkeren. Ze zijn op de helft. Iedereen doet zijn eigen ding. Cyrille maakt slingers voor de aankleding van het huis. Willem en Karin bereiden het diner voor. De preparatie neemt enkele uren in beslag. Het eten moet namelijk een maaltijd worden om nooit te vergeten. Als de bewoners eenmaal aan tafel zitten, is het smullen geblazen. Willem heeft echt zijn best gedaan. Hij heeft rundvlees klaar gemaakt en iedereen is vol lof over zijn kookkunsten.

Effectieve tijdsbesteding
Enkele minuten na de maaltijd hebben de bewoners het over de tijdsbesteding in het BB-huis. Anouk: “Als we bezig zijn, toepen of kaarten, dan vind ik het helemaal te gek. Maar als we niets doen, dan heb ik het moeilijk.” Ruud: “Ja, dat zag je aan Bart ook, die was in het begin ook heel erg druk. Maar toen hij begon te kaarten, werd hij toch wat rustiger.” Ruud voegt toe: “Je moet geen contact zoeken met thuis. Ik ken het verhaal van een kapitein, die zat op een schip. Hij had contact met het thuisfront, belde zijn vrouw en moest huilen. Nog nooit had hij het zo zwaar als toen. Kijk, ik heb ook geen contact met thuis. Af en toe een brief van mijn dochtertje Bibi maar verder niets.” Willem: “Geen nieuws is goed nieuws.”

Alcohol- tekort
Bart doet de alternatieve afwas. Hij spoelt de borden af met de tuinslang. De bewoners snappen niet waarom er geen verrassing voor hen is georganiseerd. Karin: “We hadden niets groots verwacht maar een flesje wijn was toch wel erg welkom geweest.” Het gevolg hiervan is dat Willem en Bart hun energie steken in een fanatiek potje tafeltennis. Karin, Cyrille en Anouk verbreden hun kennis met de nodige lectuur. De stemming lijkt een beetje bedeesd.

Onverwachte impact
Iedereen valt bijna in slaap. Maar Big Brother zou Big Brother niet zijn als hij geen verrassing in petto zou hebben. De bewoners krijgen een televisie met video. Tevens zeven zakjes chips en cola. Nieuwsgierig naar wat er gebeurt, neemt iedereen plaats op de bank. Commotie alom. Big Brother geeft hen opdracht de tv op het videokanaal zetten. De bewoners denken dat het gaat over de nummer één in de hitparade die zij hebben behaald met hun Big Brother-lied. Niets is minder waar. Er volgt een compilatie van Jerry Springer, ‘To hot for Jerry Springer part 2’, maar dan de ongecensureerde versie. Als in trance kijken de bewoners naar het beeldscherm. Even later volgt er een fragment dat niets te wensen over laat. “Jezus, die stopt zo een vinger in zijn oog.” Maurice neemt de beelden nauwlettend op. Duidelijk is dat dit geen allerdaagse taferelen zijn. Ruud geniet met de tong uit de mond van een scène waarin meerdere dames met ontbloot bovenlijf zijn te zien. Hij weet niet wat hem overkomt. De twee maanden zonder vrouw eisen hun tol.