Menu Sluiten

Laatste uitzending Big Brother bestrijkt hele avond

Rotterdams Dagblad 22 december 1999

De laatste uitzending van de strijd om 250.000 gulden in het huis van het Veronica programma Big Brother bestrijkt een hele avond. Volgende week donderdag staat The Young One vrijwel onafgebroken in het teken van het meest succesvolle tv programma van dit seizoen.

De uitzending begint even voor zessen met ruim een uur rechtstreekse televisie vanuit het huis in Almere. Livebeelden uit het pand waren eerder ook al te zien op internet, maar dit is voor het eerst dat er op tv zo lang achter elkaar rechtstreekse beelden worden vertoond. Kijkers hoeven er niet op te rekenen dat de laatste drie bewoners tijdens het eerste deel van de finale avond zich heel anders gedragen dan in de afgelopen weken.

Ze weten namelijk niet dat ze donderdagavond al het huis uitmogen, maar verkeren in de vaste veronderstelling dat dat pas het geval zal zijn op oudejaarsavond. De laatste ’reguliere’ uitzending begint om 18.55 uur. In dat half uur krijgen de overgebleven bewoners te horen dat ze diezelfde avond het huis nog verlaten en dat een van hen een kwart miljoen gulden meeneemt. Wie dat is beslissen de kijkers, die vanaf vrijdag mogen stemmen. Vanaf 21.05 uur vindt de slotuitzending plaats.

Drie uur lang laten Rolf Wouters en Daphne Deckers zien wat er in en rond het huis gebeurt. Presentatoren Danny Rook, Eric Corton en Jennifer de Jong zijn in de woonplaatsen van de bewoners. In de studio zijn alle ex bewoners van het huis aanwezig. De winnaar van het programma wordt rond middernacht bekendgemaakt.