Menu Sluiten

Exclusief interview met de ex-vrouw van Willem

Prive nummer 49 5 december 1999

“Ik ga nooit meer terug, er is teveel gebeurd.”

Liefdevol praat Willem in het Big Brother huis voortdurend over zijn kinderen en ex-vrouw Tessa. Voor de kijkers is het eigenlijk een raadsel waarom dat huwelijk zo nodig moest stranden. Want het is duidelijk, hij houdt nog steeds van haar. Maar zij wil hem nooit meer terug. “Daar is teveel voor gebeurd,” onthult zij aan Prive.

Het is eigenlijk fout gegaan tussen Willem en Tessa toen hij nog actief als kelner werkte. De horeca is een vak waarin je veel mensen ontmoet, ook mooie vrouwen, en waarin de verleiding dus groot is. Hij viel, laten we het maar recht voor zijn raap zeggen, op vrouwelijk schoon. En daar was zijn mooie vrouw Tessa niet tegen bestand.

In nuchtere woorden schetst zijn jongere broer Anton (32) waarom het huwelijk tussen Willem en Tessa op de klippen liep. “Doodzonde,” vindt hij. “Want hij is een aardige kerel, en het was een leuk gezin. Willem is stapelgek op zijn kinderen. Hij trok veel met hen op en ze zullen hem deze maanden dan ook vreselijk missen.”

Eindelijk wordt duidelijk wat er aan de hand is met de symphatieke leraar van de horeca vakschool, die een opvallende positie inneemt in de Big Brother ‘familie’. Zijn vrouw Tessa (32), blond en knap, kon het niet verkroppen dat Willem vreemd ging. Zijn voelt zich vernederd en kan hem zijn misstap nooit meer vergeven. Toch zijn er twee kinderen, dochters Lindi (12) en Rosanna (5) en zij zorgen dat Willem en Tessa contact blijven houden.

Boekverkoopster Tessa die net als haar twee meiden Willem toch wel mist vertelt: “In het Big Brother huis zie je Willem heel veel huishoudelijke zaken doen. Nou, dat deed hij thuis ook en nu moet ik dat zelf doen. Hij is namelijk erg handig.” Over de reden van de scheiding wil ze, evenals haar ex-man in het Big Brother huis, nauwelijks iets kwijt.

Maar doet het je dan niets dat Willem contstant zo liefdevol over jou praat in de uitzendingen?

Tessa: “Ja, natuurlijk doet het me wat. Maar ik heb het hoofdstuk Willem afgesloten. Het komt nooit meer goed tussen ons, daarvoor is er teveel gebeurd.”

Kijk je naar Big Brother?

Tessa: “Ik ben er geen fan van. Ik kijk dus niet elke avond. Ik hoop natuurlijk wel dat Willem wint, ik gun het hem.”

Vind je het niet vreemd om Willem op tv te zien?

“De eerste twee weken wel, daarna niet meer. Onze dochters zijn niet weg te slaan van de buis want zij missen hem. Hij blijft per slot hun vader en hij is een goede vader, moet ik eerlijk zeggen.”

Als hij zo stapelgek op zijn kinderen is, waarom liet hij zich dan voor drie maanden vrijwillig opsluiten zodat elk contact met hen onmogelijk werd?

Tessa weet het antwoord niet, maar Willems broer Anton vertelt: “Toen alles nog koek en ei was, besloten Tessa en Willem een wereldhuis te laten bouwen. Halverwege de bouw kwamen de eerste huwelijksperikelen en daarna volgde de scheiding. Willem had er moeite mee dat hij met Tessa al die maanden, zolang dat nieuwe huis nog niet klaar was, onder een dak moest blijven wonen. Tenslotte sliepen zij al lang niet meer bij elkaar. Juist in die periode las hij de advertentie met de oproep voor het Big Brother gebeuren. En dat kwam hem erg goed uit. Hij bij de Big Brother familie en zij gewoon thuis met de kinderen tot het nieuwe huis klaar zou zijn, en zij erin kon trekken. Willem ontvluchtte tijdelijk alles en dat zou hem op zijn minst tienduizend gulden en misschien zelfs een kwart miljoen opleveren. Geld dat hij goed kan gebruiken vanwege al die bouwkosten.

Hij wil trouwens ook, als hij dat kwart miljoen in de wacht sleept, zijn ouders een camper en een auto kado doen, en ook zijn vijf broers en drie zusters verwennen. Hij is een echte familie man. Vooral dol op zijn ouders. Elke week kwam hij bij hen. We komen uit een heel warm nest, hadden een fijne jeugd, ook al moest iedereen flink aanpakken omdat we het thuis niet breed hadden. Toch zijn we allemaal goed terecht gekomen, vooral doordat wat wij van thuis hebben meegekregen. Willem is onze ouders daar dankbaar voor.”

Anton merkt op dat zijn moeder in het stadj Leek op straat nog wel eens wordt aangesproken over haar nu beroemde zoon Willem. “Zij vragen haar of ze het niet geweldig vindt dat haar zoon elke dag op tv verschijnt. Moeder blijft daar nuchter onder, vindt die belangstelling voor Willem overdreven en zegt fijntjes: “Ik ben trots op al mijn kinderen”.”

Anton, destijds maar liefst 16 jaar samen met broer Willem werkzaam in de horeca en intussen ook gescheiden, zegt verder over hem: “Hij was een groot voorbeeld voor mij, een soort leermeester en onze band is nog steeds niet stuk te krijgen. Trouwens onze hele familie is close met elkaar. Wij zullen Tessa dan ook altijd als een zus en dochter blijven zien. Dat verandert niet ondanks dat zij en Willem nooit meer bij elkaar zullen komen….. “