Menu Sluiten

De week van Hummie.

Prive nummer 50 12 december 1999
Big Brother wordt aangrijpend.

De spanning neemt toe, het uur der waarheid nadert met rasse schreden in het Big Brother huis. “Dat mag je zeker wel zeggen,” bekent hoofdredacteur Hummie van der Tonnekreek die zegt de komende dagen met veel spanning tegemoet te zien.

“Ik heb nog wel gezellig met m’n gezin thuis Sinterklaas gevierd, maar nu is het uit met de pret. Ik voel aankomen dat we onverwacht geconfronteerd zullen worden met zeer emotionele, aangrijpende momenten! Het is natuurlijk voor de harde kern van de bewoners die het tot nu toe met elkaar hebben uitgehouden, zo langzamerhand heel spannend aan het worden.”

Steeds meer vragen bereiken Prive over de toegepaste selectie van de bewoners van het Big Brother huis. Waarop is geselecteerd? Is er bijvoorbeeld behalve op de sexe ook geselcteerd op de seksuele geaardheid van de persoon? Is er gekeken naar de bevolkingsgroep? Hummie: “Zo heel gespecificeerd kun je dat niet zeggen. Wel hebben we zo uiteenlopend mogelijke mensen genomen. Maurice hebben we bijvoorbeeld niet gekozen omdat hij niet zoveel zegt, maar hij viel op omdat hij handvaardig is. Hij kan leuk knutselen en dat is natuurlijk nooit weg in zo’n omgeving. Pas later is in het huis gebleken dat hij niet zo’n babbelaar is. Met andere mensen in een andere omgeving praat hij misschien wel meer. Wie weet? In eerste instantie hebben wij dus heel individueel gekeken. Wie vinden wij leuk, aantrekkelijk, geschikt en met wat voor karakter hebben we te doen? Wie kan het volhouden enzovoorts. En vervolgens ga je verder in die selectieprocedure. Wat voor levensomstandigheden brengt iemand bijvoorbeeld met zich mee? Het is dus niet zo dat wij Karin in eerste instantie hebben gekozen omdat ze moeder is van vier kinderen. We hebben haar uitgekozen omdat we haar in elk opzicht fantastisch vinden. En pas daarna vastgesteld dat ze ook getrouwd is en kinderen heeft. Begrijp je wel? Wij zijn dus altijd eerst bij de persoon zelf begonnen. We hebben ook niet van te voren gezegd zoveel mensen moeten getrouwd, gescheiden of weet ik veel wat zijn. We hebben niet geselecteerd op seksuele geaardheid. Die vraag hebben we niet gesteld.

De kakarters in cmbinatie met hun persoonlijkheid, leeftijd en uitstraling. Dat was onze graadmeter!”