Menu Sluiten

De hardnekkigste geruchten over BB.

Actueel 48 25 november 1999

Sabine komt terug!

Afgelopen donderdag (18 november) meldde presentator Rolf Wouters dat er weer een nieuwe kandidaat aan het gezelschap zou worden toegevoegd als iemand (Anouk?) vrijwillig opstapt. “Dit kan ook een oud-bewoner zijn,” voegde de presentator eraan toe. Gelijk stak de naam Sabine weer op en Mona zou ook terug willen!

Mona heeft spijt,

Het vertrek van de Amsterdamse bakkersvrouw Mona zou niet alleen maar veroorzaakt zijn door emotionele brieven van haar kinderen. Big Brother-kenners zeggen te weten dat haar echtgenoot zo jaloers was geworden (want er wordt wat afgeknuffeld in dat huis) dat hij met een ‘knokploegje’ naar Almere was vertrokken om haar vertrek af te dwingen. Hierop zou de redactie van Big Brother enigszins hebben geholpen met het samenstellen van de brief. Toen Mona dit vernam, had zij spijt van haar beslissing.

Wie is Angelique?

BB-ster Anouk zou -ongeacht de uitslag van de nominaties- bij de eerstkomende ronde sowieso het huis gaan verlaten. Eigenlijk wilde ze de vorige keer al weg, maar Veronica zou haar ‘ wegens bepaalde belangen’ hebben verzocht nog eventjes te blijven. Er wordt gesuggereerd dat Veronica liever Cyrille zag vertrekken. Om haar plaatje -waar uiteraard ook Big Brother garen bij spint- te kunnen opnemen? Verder zou de opvolgster van Anouk al klaarstaan. Haar naam, volgens een van de bb-internet-sites: Angelique, afkomstig uit een dorpje bij Utrecht.

BB eindigt eerder…

In een van de Big Brother-nieuwsgroepen (nl.actueel.bigbrother) valt sinds enkele weken te lezen dat er een spectaculair slotfeest met vuurwerk wordt georganiseerd voor de 30ste december. De beelden hiervan zouden een dag later worden uitgezonden, waardoor de soap dus eerder kan stoppen dan oorspronkelijk de bedoeling was en de BB-bewoners een dag eerder herenigd kunnen worden met hun achterban.

Cyrille was tweede keus!

Het plaatje van het vocale talent Cyrille is of wordt geproduceerd door de bekende componisten-duo Fluitsma en Van Tijn (bekend van o.a. ‘ Vijftien miljoen mensen’ ). Verder zou Cyrille tweede keus zijn geweest, nadat eerst een andere zangeres voor een voorgekookt verblijf van negen dagen was benaderd. Onduidelijk is waarom de keus uiteindelijk op Cyrille is gevallen.

Is Bart eigenlijk homo?

Vrienden en kennissen van mooie-jongen Bart zouden zich zeer hebben verbaasd over zijn romance met Sabine. Bart zou namelijk bekend staan als iemand die op mannen valt.

Sabine hielp Bart.

Het eerste sexuele contact tussen Bart en Sabine zou niet verder zijn gegaan dan wat hand-en-spandiensten. De Tilburgse zou nog niet klaar zijn geweest voor het echte werk en zich daarom hebben beperkt tot het ‘helpen’ van haar aanbidder.

Anouk bezorgd over Willem.

In een interview met het Algemeen Dagblad zegt de zangeres Anouk, die de BB-bewoners verraste met een optreden, zich te hebben verbaasd over de populaire BB-er Willem. “Op televisie komt hij heel bedachtzaam over, maar daar in die voorraadkamer was het een behoorlijk opgewonden standje. Ik weet niet zeker of dat wel goed blijft gaan met die jongen.”

Willem moest scheuren.

Op een kaartje met trefwoord dat Willem in een van de uitzendingen resoluut verscheurde, zou als opdracht slechts hebben gestaan dat hij het kaartje diende door te scheuren. Niets dus over zijn ex of een andere prive-aangelegenheid, zoals in de bewuste uitzending door Karin werd gefluisterd.

BB-complex is gatenkaas.

De bewaking van het Big Brother ‘hoofdkwartier’ (het kantoorgebouw naast het BB-huis) vertoont zwakke plekken. Soms beginnen de portiers pas tegen het middaguur. Tot die tijd staan de hekken wijd open en kan iedereen ongehinderd naar binnen wandelen.

Botte portiers.

Sommige portiers lijken niet helemaal te beseffen dat ze in de amusementswereld zijn beland, zo vernamen we van een fotograaf die ter plekke wat plaatjes wilde schieten. De man kreeg namelijk op dreigende toon te horen dat hij ‘ maar beter meteen kon stoppen’ met zijn werk. Daarom zeggen we: heren bewakers, u staat niet op wacht bij een container-overslagbedrijf, maar bij het immens populaire Big Brother. En daar komen journalisten op af, veel journalisten. Wen daar dus maar aan.

Ajax en Den Haag.

De op 18 november geplande studentenbestorming van het BB-huis is niet doorgegaan. De bedenkers haalden hun site van het Internet en verklaarden dat het hen alleen maar om media-aandacht te doen was geweest. Enkele voetbal-supportergroepen (van onder meer FC Den Haag en Ajax) zouden echter nog steeds plannen in die richting hebben.

Wie doet de was?

Hoewel de indruk wordt gewekt dat de BB’ers zelf hun wasje doen, zou dit in werkelijkheid worden verzorgd door een vrouw uit Almere. Het gedoe in de tuin met waslijnen en knijpers zou zijn om de schijn op te houden.

Er moet iets gebeuren…

Heeft Big Brother zijn hoogtepunt gehad? Tot vorige week keken er steeds meer mensen naar het discussieprogramma over BB (do.22.30 uur Veronica). Het record ligt ver boven de 2 miljoen. Maar op 28 november bleef de meter hangen op zo’n 1.6 miljoen, ongeveer evenveel als GTST. En dat terwijl Ruud een traantje wegpinkte.