Menu Sluiten

Big Brother is watching De Bommel

BN/De Stem 26 oktober 1999

BREDA – Help, Big Brother is watching café De Bommel. Waar het op een doorsnee vrijdag heerlijk relativeren is met pils en prietpraat, werden de stamgasten vorige week ondervraagd door Big Brother-presentatrice Daphne Dekkers. De muze van tennisser Richard Krajicek maakte een reportage over de ‘vrienden van Ruud’.

Voor de enkeling die het nog niet weet: Ruud is de blonde gelegenheidsfilosoof – ‘Laat je niet gek maken, getverdikkie’ – in de reality-soap Big Brother van Veronica. Bovenal is Ruud een vaste bezoeker van café De Bommel.

Dus zetten technici de kroeg in een oogverblindend studiolicht en gingen cameramannen op zoek naar exponenten van het Veronica referentiekader: jong, snel en wild.

Daphne kirde enthousiast toen ze hoorde dat Ruud door iedereen Pollo wordt genoemd vanwege zijn voorliefde voor kippenbillen. Ze sloeg begripvol een arm over de schouder van ‘moeder Ruud’ en keek uiterst opmerkelijk toen een drinkbroeder op een vraag antwoordde: ‘Nee dank u, ik heb al een pinguïn’.

De vaste klanten van De Bommel tuurden ondertussen geroutineerd in de opdringerige camera’s, als een soort Richard Gere.

Sinds de dagelijkse tv-performance van Ruud zijn de gasten immers wel wat gewend op media-gebied.

Eerder stond TV8 op de stoep voor een reportage.

Een Duits station en de toonaangevende zender CBS uit Amerika hebben al naar de openingstijden van de kroeg geïnformeerd.

Toch is niet iedereen gelukkig met deze hype. In het diepste geheim heeft zich rond de tapkast een niet nader te noemen actiegroep geformeerd. Deze wil Ruud gaan redden uit de Big Brother-bunker om te voorkomen dat het stamcafé een toevluchtsoord wordt voor Veronica-adepten.

Kroegbaas Kees reageert gelaten op deze woeste strijdplannen.

“Het is al te laat”, zucht hij en zet op verzoek van de filmers de muziek wat zachter. De reportage wordt aanstaande donderdag uitgezonden.

(Corné Luyken)