Menu Sluiten

‘ Zonder Ruud was ik er nu niet meer geweest….’

Story nummer 44

Ruud voelt zich zeer op zijn gemak in het Big Brother-huis, maar sommige familieleden zien hem het liefst zo snel mogelijk weer thuis. Vooral Ruud’s moeder mist hem enorm. “Hij is mijn steun en toeverlaat. Ruud heeft zelfs mijn leven gered…”

Dat Ruud zich in het Big Brother-huis zo sociaal en gevoelig opstelt, is voor zijn moeder uit Breda geen verrassing. Al 45 jaar lang weet zij dat Ruud altijd alles voor iedereen over heeft en zelfs levens kan redden.

Het verhaal over Ruud begint twintig jaar geleden. De Big Brother-bewoner was net 25 toen zijn vader overleed. “Het was een verschrikkelijke periode,” vertelt Ruud’s moeder. “Niet alleen voor mij, maar zeker voor mijn vier kinderen. Ik heb drie zonen en een dochter en ze waren allemaal kapot van de dood van hun vader. Maar alle vier bekommerden ze zich destijds over mij, hoe verdrietig zij ook waren en hoe ze hun vader ook misten. Vooral Ruud heeft er voor gezorgd dat ik niet dood ben gegaan.”

De moeder van Ruud is even stil…

Dan vervolgt ze:” Een leven zonder mijn man kon ik mij helemaal niet voorstellen. Maar Ruud kwam elke dag bij me langs en zijn woorden en steun zorgde ervoor dat er nog zoveel anderen dingen in het leven waren om voor te leven. En wat me echt troost gaf, was dat hij ’s nachts bij mij in bed kroop en me soms uren lang in zijn grote, stevige armen vast hield. Zijn warmte heeft mij erdoorheen gesleept. Natuurlijk wil ik mijn anderen kinderen niet te kort doen, ook zij hebben me enorm gesteund. Maar dat Ruud ’s nachts bij me was en lieve, troostende woordjes tegen me zei, heeft ervoor gezorgd dat ik nog altijd leef. Ruud is echt mijn reddende engel geweest!”

Het verbaast Ruud’s moeder dan ook in het geheel niet dat haar zoon de grote favoriet is voor de eindoverwinning in het Big Brother-huis. Niet alleen de bewoners van het huis vinden hem de aardigste, ook bij de kijker is Ruud zeer populair. Zoals het er nu uit ziet gaat of Ruud of Willem er met de hoofdprijs van 250.000 gulden vandoor.

Speciale band

“Ik vind het fantastisch dat hij het daar zo naar zijn zin heeft,” zegt zijn moeder. “Maar ik mis Ruud enorm. Nog steeds hebben wij een zeer speciale band. Gemiddeld komt Ruud drie keer in de week bij mij thuis. En dan gedraagt hij zich net zo als nu in het Big Brother-huis: sociaal, gevoelig en geinteresseerd, en elke keer krijg ik weer een dikke knuffel van hem. Dat doet me zo goed. Ik zie hem nu dan wel elke avond op televisie, maar zijn lichamelijke aanwezigheid mis ik elke dag. Voor hem hoop ik dat hij het tot 1 januari uithoudt, maar zelf zou ik hem morgen nog willen omarmen.”