Menu Sluiten

Watching Big Brother

Veronica Gids week 37 1999

Na een intensieve selectie die enige weken in beslag heeft genomen, zijn de deelnemers aan Big Brother eindelijk bekend. Verrassing: het zijn negen deelnemers geworden en niet acht zoals eerder aangekondigt was. Er is nu sprake van vijf mannen en vier vrouwen. Een man meer dus. “Daartoe is op het laatste moment besloten omdat het aanbod zo groot en goed was. Van de ruim 2500 mensen die zich destijds na de eerste oproepen hadden opgegeven, was het merendeel mannen. Er is toen besloten om nog een man aan de oorspronkelijke opzet van acht kandidaten toe te voegen.” Dat zegt een woordvoerder van Big Brother. Dit betekent een bed erbij in de slaapkamer van de heren en een beetje inschuiven. Iets langer wachten bij de douche, maar aan de andere kant een extra “speler” erbij. Wat deze real life soap alleen maar ten goede kan komen.

Die negen mensen die deze week het speciaal voor dit programma nieuwgebouwde huis in Almere betreden, zijn binnen de kortse keren de bekendste en meestbesproken mensen van Nederland. Iedere Nederlander zal van tijd tot tijd afstemmen op het programma, velen zelfs dagelijks, om op de hoogte te blijven met het reilen en zeilen in het huis, maar ook van de onderlinge verstandhoudingen. Vliegen enkele deelnemers elkaar in de haren? Of ontstaan er juist mooie relaties? Het is tenslotte een soort soap, live op televisie. De negen hebben nergens enige privacy want overal in het huis staan verborgen camera’s opgesteld die alles wat ze doen meedogenloos registreren.

De deelnemers worden bij de eerste uitzending van Big Brother aan een te verwachten miljoenenpubliek officieel en uitgebreid voorgesteld. En ook aan elkaar. Op 16 september verwelkomen presentatoren Rolf Wouters en Daphne Deckers de toekomstige huisgenoten. In het bijzijn van familie, partners en vrienden maken zij voor het eerst kennis met elkaar. Dit om afspraken onderling te voorkomen. Blanco, zonder vooroordelen en voorkennis, stappen zij in een van de buitenwereld afgesloten huis in Almere. Verstoken van al het nieuws en van elk contact met familie en vrienden.