Menu Sluiten

Waarom zet flirtende Karin alles op het spel?

Weekend nummer 46 12 november 1999

Wat bezielt Karin van Elswijk om mee te doen aan het Big Brother project? Geen van de andere kandidaten heeft immers zoveel te verliezen als zij. Haar man is miljonair, ze heeft vier prachtige kinderen en heeft in materieel opzicht alles wat haar hartje begeert. Hoeveel risico loopt Karin dit alles kwijt te raken nu zij voor het oog van de natie op zijn minst openlijk flirt met haar veel jongere huisgenoot Maurice?

Als er een bewoner van het Big Brother huis is die absoluut niet voor het geld meedoet, dan is dat wel de 39-jarige Karin van Elswijk. Karin is namelijk getrouwd met een miljonair en ze heeft het prijzengeld (250.000 gulden) gewoon op haar bankrekening staan.

Haar echtgenoot, zakenman Wim van Elswijk, bezit een florerend en goed renderend bedrijf – de W.M. van Elswijk Holding en Consultancy B.V.- dat hij vanuit zijn villa leidt. Zijn zaak, die naar verluidt een aantal miljoenen waard is, geeft adviezen aan bedrijven en non profit-organisaties. Dat de zaken zo goed lopen is ook te zien aan hun prachtige huis, dat in een van de mooiste buurten van Apeldoorn staat. De door vele onbetaalbare Mercedes S-klasse staat op de oprit, en in de garage onder het huis is een eveneens kostbare Jeep geparkeerd. Kortom, Karin leidde een rijk en benijdenswaardig leven voordat ze zich blootstelde aan de ontberingen van het Big Brother huis. Nooit kende ze financiele zorgen en haar beschermde leven stond in het teken van de zorg om de kinderen en de huishouding. Wat haar heeft bewogen om zich kandidaat te stellen, daar kan slechts naar worden gegist. Het heeft er veel van weg dat Karin na haar strijd tegen borstkanker even de zaken voor zichzelf op een rijtje moest zetten, en dat ze eenvoudigweg ‘even’ uit huis weg moest. Maar hoewel haar man benadrukt dat hij geen kwaad ziet in Karin’s flirt met Maurice, blijft de vraag of hij daar over enkele weken nog zo over denkt.