Menu Sluiten

Veronica sjoemelt met de stemmingen!

ShowWereld.nl 17 november 1999

Al sinds het begin van Big Brother wordt Veronica regelmatig beticht van kijkersbedrog. Dat begon al bij de eerste uitzending, waarvan de omroep beweerde dat ze live was. Hummie van der Tonnekreek, hoofdredactrice van BB, ontkent elke aantijging steevast met klem. Maar kan zij ook ontkennen dat Veronica wilde sjoemelen met de nominaties van volgende week donderdag?

De twijfels van Anouk over wel of niet vertrekken hebben Veronica veel kopzorgen gegeven. De omroep was al op zoek naar een vervangster en vond die in een zekere Angelique. Maar eigenlijk wil men de populaire Anouk helemaal niet kwijt. De BB-redactie kwam daarom op het idee om, tegen alle spelregels in (!!), Anouks zusje op te trommelen, zodat zij Anouk in de dagboekkamer moed in kon spreken. Zo gezegd, zo gedaan. En het hielp, want Anouk was na afloop van het emotionele gesprek weer helemaal bijgedraaid. Ze wil nu in elk geval tot volgende week donderdag blijven.

Maar er is meer. Dinsdagochtend zou Veronica, volgens insiders, al een heel ander aanbod hebben gedaan. Anouk werd weer uitgenodigd in de Dagboekkamer en haar werd voorgesteld dat wanneer zij volgende week niet door de kijkers wordt weggestemd, ze mag ruilen met degene die wel is weggestemd. Anouk, van wie Veronica op dat moment overtuigd was dat ze het toch niet meer lang zou volhouden, zou dan toch het huis kunnen verlaten, terwijl de weggestemde BB’er gewoon zou kunnen blijven. Veronica wilde zo voorkomen dat er in korte tijd niet een, maar twee bewoners het huis zouden verlaten, namelijk de weggestemde en, waarschijnlijk niet veel later, Anouk.

Toen de andere bewoners het voorstel te horen kregen reageerden ze eenstemmig en resoluut: als je wordt weggestemd dan ga je ook! Geen van alle was dus bereid om aan het plannetje mee te werken. Reden voor de producten om iets anders te bedenken en dat werd dus de inschakeling van Gigi, Anouks zusje. Insiders spreken in dit verband zelfs van “mentale chantage” (“Hoe lang wil Veronica Anouk nog gevangen houden?!”) en zijn mening dat Big Brother nu geheel ontspoord is.

Het is geen geheim dat de BB-redactie er veel aan doet om de ontwikkelingen in het huis “bij te sturen”. Of men dat kijkersbedrog kan noemen is vaak maar de vraag. Maar in gesjoemel met nominaties schuilt natuurlijk wel degelijk bedrog: de kijker mag immers bellen om zijn stem uit te brengen en… betaalt daarvoor!!