Menu Sluiten

Veronica bluft over Cyrille’s platencontract

Nieuwe Revu nummer 47 23 november 1999

Na negen dagen zingend, kaarten leggend en masserend in het Big Brother-huis te hebben doorgebracht, werd Cyrille vorige week met overweldigende meerderheid terug naar vriend Winston gestemd. Het Nederlandse publiek vond de eigengereide zangeres blijkbaar een te grote bedreiging voor het toenemende koffietijd-gehalte van Big Brother. Zoals Sabine een stage van 3 maanden bij RTL live cadeau kreeg, zo had Rolf ook voor Cyrille een presentje in petto. Triomfantelijk bezwoer hij haar dat BB een platencontract voor haar had geregeld. Navraag leert echter dat er van een platencontract geen sprake is. Hitproducers Fluitsma en Van Tijn en platenmaatschappij Dino hebben laten weten graag met de voormalige Miss Saigon-actrice in zee te gaan, maar het is volgens manager Jan van Droffelaar nog te vroeg om over een platencontract te spreken. “Er is nog niets getekend. We hebben het nu te druk met al haar tv- optredens. Daarna gaan we eens rustig kijken wat voor Cyrille de beste optie is.”

De suggestie dat BB de droom van Cyrille helpt realiseren, is wat simpel. Al ver voor ze het BB-huis betrad, was Cyrille druk met haar carriere als zangeres. Bij platenmaatschappij CNR ligt een R&B-versie van Anita Meyers ‘The Alternative Way’ klaar van damesgroep Mad Mzelle, waarop Cyrille de leadzang voor haar rekening neemt. Van Droffelaar:” Het is nog onduidelijk of Cyrille met de groep doorgaat. Dat is een van de redenen dat we het aanbod van Dino rustig moeten evalueren.”

Bij Veronica vinden ze niet dat Rolf Wouters te stellig was door tegen Cyrille te zeggen:” Je gaat een plaat maken!” Woordvoerster Karin Bouwknecht:” We hebben op korte termijn iets gevonden wat leuk was om haar aan te bieden. Wat ze er verder mee doet, is haar eigen keuze.”