Menu Sluiten

Van Westerloo feliciteert Frequin met stunt

De Telegraaf 8 oktober 1999

SBS6-directeur Fons van Westerloo heeft niets dan lof voor de stunt van Willibrord Frequinhet Big Brother-huis binnen te dringen. Hij negeerde gisterenavond dan ook het verbod van Veronica’s directeur Unico Glorie dit item uit te zenden. Glorie zei geen probleem te hebben met beelden die buiten de omheining zijn gemaakt, maar zegt juridische maatregelen te willen nemen als men toch de beelden binnen zou uitzenden.

Fons heeft zich hier niets van aangetrokken.

“Wij hebben die beelden gisterenavond laten zien. Ik vind de reactie van Veonica kinderachtig en doe een beroep op hun gevoel voor sportiviteit en collegialiteit. Als wij Big Brother hadden uitgezonden en Veronica zo’n overval had gepleegd zou ik hebben gedacht:’Dit is geweldige publiciteit voor ons programma’. Nee, ik vind de reactie van Veronica flauw. Het gaat hier tenslotte om amusement. Waar maakt men zich druk over?”

Fons van Westerloo heeft vanuit Cannes, waar hij de tv-beurs bijwoont en met programmamensen van SBS6 werkt aan het nieuwe seizoen, Willibrord opgebeld om hem te feliciteren met zijn stunt.

Van Westerloo kreeg aanvankelijk als eerste het programma Big Brother aangeboden voor SBS6.

Hij zegt: “Ik heb het toen geweigerd. Het programma ging toen veel verder dan nu. Er zouden echt meer spanningen tussen de mensen zelf zijn opgewekt volgens dat concept. Wij hebben het op ons SBS6-kantoor met een aantal mensen nagespeeld en toen bleek al dat we dit op die wijze niet verantwoord vonden.”

“Na alle negatieve voorpubliciteit”, aldus Van Westerloo, “heeft men bij Veronica de serie wat aangepast. Zo zegt men dat men natuurlijk beelden van het toilet niet uitzendt, maar in eerste instantie, toen men bij ons kwam, was dat nog niet zo! En dat ging me te ver!”

Andere SBS6-landen, zoals Denemarken en Zwitserland, hebben nu wel een optie op Big Brother genomen.

Van Westerloo heeft plannen komend seizoen het al bekende concept Villa Medusa uit Zweden uit te zenden.

“In dit programma woont een aantal jonge mensen in een villa op bijvoorbeeld een mooi Grieks eiland. Zij moeten zelf in hun onderhoud voorzien. Dat kan betekenen dat -zoals in een Zweeds programma- een meisje als stripper gaat werken op het eiland, en ook de andere jongelui in allerlei baantjes terechtkomen. Dat levert natuurlijk afwisselende beelden op.”