Menu Sluiten

Tara verlaat Big Brother

Het Parool 27 september 1999

AMSTERDAM – En toen waren er nog maar zeven. De afvalrace in het Veronica-programma Big Brother is dit weekeinde goed op gang gekomen met het vertrek van de Amsterdamse schoenenverkoopster Tara (21).

Ze had heimwee en vond sommige mensen in het met camera’s volgestouwde huis ‘schijnheiligerds’, verklaarde ze in haar afscheidsbrief.

Wie het honderd dagen volhoudt om, afgesloten van de buitenwereld, vierentwintig uur per dag door de camera te worden gevolgd, en niet door de kijkers naar huis te worden gestuurd, maakt kans op een hoofdprijs van 250.000 gulden.

Producer Paul Römer verklaart het ‘groepsproces’ omtrent Tara nader: ”Tara was de enige Amsterdamse en ze had een ander gevoel voor humor dan de rest. Het is mijn soort mensen niet, zei ze. Jammer dat ik haar er niet doorheen heb weten te slepen.”

”Ze dacht dat we al die honderd dagen lol met haar gingen trappen en had geen boek bij zich.”

Toen Tara haar vertrek bekendmaakte, reageerde de groep nauwelijks, zegt Römer. ”Heel veelzeggend: ze gingen gewoon door met hun spelletje. Maandagavond krijgen we hun reactie, en die is niet mis.”

Dat natrappen naar Tara hoort volgens Römer ‘in de groepsinteractie’. ”Harde ruzies zijn er nog niet geweest, maar die confrontaties tussen de mensen in het huis komen nog wel. Ze zijn nu pas elf dagen bezig.”

Tara’s opvolgster, toevallig ook een Amsterdamse, staat al tussen de coulissen te trappelen, zegt Römer. Zij wordt deze week onderdeel van wat de Amerikaanse krant Washington Post zaterdag een ‘moderne mediadroom’ noemde: Big Brother creëert volgens de Post een nationale ervaring waar iedereen de volgende dag over praat.

Hopelijk heeft deze hoofdstedelijke dame wel een boek in haar koffer gestopt, want de moderne mediadroom heeft zijn saaie uurtjes, zei de door de kijkers weggestuurde Big Brother-deelnemer Martin zaterdag bij Paul de Leeuw al.

De saaiheid was na de eerste uitzending ook in tegenvallende kijkcijfers te zien, maar volgens Römer zijn de cijfers spectaculair gestegen na Martins onvrijwillige vertrek en het afhaken van Tara.