Menu Sluiten

Studentenprakkie

Dozen

Het Big Brother-huis is zaterdagmiddag een kruising tussen een magazijn en een overdekte markt. De bewoners zijn druk bezig met het inpakken van de cadeautjes voor de weekopdracht. Overal staan dozen. Op de bank, tegen de muren. De bewoners vouwen de dozen en vullen ze met stripboeken, stickertjes en speelgoed. Ze zijn erg gemotiveerd om de weekopdracht te halen. Het is natuurlijk voor een goed doel. Tijdens het inpakken maken ze zich een voorstelling van de kinderen die de pakketjes zullen ontvangen. Van irritatie onderling is geen spoor te bekennen. In tegenstelling tot gisteren hoort Anouk er weer helemaal bij.

Verkeerd cadeau

Een stripboek dat bestemd is voor de cadeautjes, blijkt over Adolf Hitler en het derde rijk te gaan. Bart en Maurice ontdekken dat. Bart: “Volgens mij is dit door een skinhead geschreven.” Als de andere bewoners hiervan horen, besluiten ze de stripboeken uit de pakketen te halen. Ruud is zelf zo verbolgen dat hij uit protest een stripboek verbrandt.

Studentenprakkie

Willems vaste taak wordt vandaag door Anouk overgenomen. Ze wil haar medebewoners verassen met een studentikoos ‘prakkie’, macaroni met een witte saus. Willem bemoeit zich af en toe toch met de voorbereiding. Omdat Anouk crčme fraiche in het gerecht wil verwerken, moet het ‘hoog op smaak’ zijn. Willem legt uit: “Crčme fraiche, mayonaise en yoghurt zwakken de smaak af. Daarom moet je veel kruiden gebruiken.”

Eurovisie Songfestival

Anouk vraagt zich af of ze vanavond muziek krijgen. “In verband met het afgelaste Eurovisie Songfestival. Door de toestand rond de Jordaan kan het festival niet doorgaan”, grapt ze. Ruud gaat hier in mee: “Ja, het orkest is al naar huis, de orkestbak is helemaal leeg.” Karin: “Ja, er zit niks anders op dan maar een boek te lezen.” Als ze merkt dat Big Brother vanavond geen muziek verzorgt, besluit Anouk de algemene kennis van haar huisgenoten te testen. Ze haalt de vragen van het spelletje Partnerlink en legt ze Bart en Willem voor. Anouk geniet als Bart een antwoord niet weet. Anouk vraagt: “Hoe noem je iemand die munten verzamelt?” Bart weet het niet: “Een mafkees.” Voor welke vrouw is het grootste aantal gedenkbeelden opgericht. Karin weet dat wel: “Voor mij.” Toch niet Karin, het is voor de heilige maagd Maria. Karin is helemaal teleurgesteld: “Nou ik dacht toch voor mij.” Anouk en Bart lijken er geen genoeg van te kunnen krijgen, ze brengen de rest van de avond door met dit vragenspelletje. De andere bewoners vermaken zichzelf met lezen of knutselen.