Menu Sluiten

Schuldeisers pakken Mona haar 10.000 gulden af!

Story nummer 45

Mona uit Big Brother is haar 10.000 gulden alweer kwijt! De goedlachse Amsterdamse is het lachen nu alweer bijna vergaan…. Niet alleen heeft ze er achteraf spijt van dat ze het huis in Almere heeft verlaten, eenmaal in haar eigen huis werd ze ook geconfronteerd met haar eigen kleurrijke verleden: direct meldde zich de eerste schuldeiser!

Thuis viel het allemaal nogal mee en na een gezellig weekeinde met haar man drong het langzaam tot Mona door; eigenlijk had zij er al spijt van dat zij voor 10.000 gulden het Big Brother-huis in Almere had verlaten. Mona zal des te meer spijt hebben omdat zij haar 10 mille alweer kwijt is!

Volgens hardnekkige geruchten kreeg Mona het weekeinde bezoek van een oude kennis, die stelde nog aardig wat van haar tegoed te hebben.

In Amsterdam doen nogal wat verhalen de ronde over Mona van het Big Brother. Tot twee jaar geleden, toen zij al met Ernst getrouwd was, werkte zij als een animeerdame in de Amsterdamse Club de Savoy, naast de beroemde broodjeszaak VAN DOBBEN. Later werkte zij voor diezelfde bazin, CORRY, in Het Gabbertje waar zij er eveneens voor zorgde dat de mannen niet droog kwamen te staan en waar zij zelf ook een duur ‘piccolootje’ meedronk. “Mona neemt het niet zo nauw,” zeggen mensen die zich haar uit die tijd herinneren. “Ze is een vrolijke meid die zich heel snel aan mensen bindt. Mannen vertellen haar in no-time hun hele levensverhaal, en ze is heel lichamelijk. Enfin, dat heeft iedereen ook op televisie kunnen zien. Al met al was ze erg populair in de stad. Iedereen had dan ook vreselijk met haar te doen toen ze ineens zo ziek werd. Ze kreeg een bloedziekte, die haar bijna het leven kostte en die maanden heeft geduurd. Ze vertelde ook aan iedereen dat ze dood zou gaan. In die tijd heeft ze nogal wat schulden gemaakt bij mensen die haar zo zielig vonden. Later is ze gelukkig opgeknapt en nu is ze helemaal van de medicijnen af. Maar sommige mensen vonden het toch raar dat ze zich zo ineens in de kijker speelde….”

Schuldeisers

Mona’s zussen Diana en Sandra onthulden enkele weken geleden in Story dat Mona lang voor haar leven heeft gevochten. Zij kreeg plotseling blauwe plekken over haar gehele lichaam, die werd veroorzaakt door een mysterieus virus in haar bloed. “We dachten echt dat we haar kwijt zouden raken,” aldus de twee. “Maar nadat ze maanden in het ziekenhuis had gelegen, knapte ze langzaam op”. Mona’s optreden in de grootste tv-hit van de laatste tijd werd dan ook verschillend opgevangen. Sommige mensen waren haar al helemaal vergeten, tot ze haar ineens terugzagen in Big Brother! Een Story-bron:” Ik heb iemand gesproken die zei; van haar krijg ik nog een paar ruggen maar ach… Ik vind haar een leuk wijf. Laat haar er maar iets leuks mee doen. Een andere klant uit de Savoy van vroeger had er meer moeite mee. En ik heb begrepen dat die ook al bij haar langs is geweest om die 10.000 gulden van Big Brother op te halen. Die persoon vond haar ook een prima mens, maar had toch graag zijn geld terug!”

Het turbulente leven van Mona houdt de gemoederen in het Amsterdamse nog flink bezig. Zelf was Mona ervan overtuigd geweest dat ze eindstreep gemakkelijk zou halen. Haar zussen, te gast bij Paul de Leeuw, waren zelfs ronduit verbijsterd dat Mona had gekozen voor de envelop met duizendjes en naar huis ging. “Dat haar kinderen op school gepest werden om wat zij deed, vond zij het ergste,” vertelde een van haar zusjes,” daarom is ze teruggekomen. Maar ze zei dat ze binnen 2 seconden al spijt had, toen ze zag dat thuis alles prima ging! Een jongetje had op school een opmerking tegen haar zoontje gemaakt en dat was het eigenlijk. Nou ja, ze is een ervaring rijker.”

Inmiddels is het wel duidelijk dat de kwart miljoen die de laatste Big Brother-bewoner mee mag nemen, voor Mona ook zeer welkom was geweest. Hoewel haar man Ernst als bakker goed de kost verdient, is zij van plan ook weer een baan te nemen. Het staat vast dat die weer in de horeca zal zijn. “Daar past ze het beste en daar heeft ze haar sporen ook verdiend,” zegt de Story-bron. “Ik denk dat het niet eens zo lang duurt voordat ze het eerste piccolootje weer zal ontkurken!”