Menu Sluiten

SBS6 komt met rijdende variant van ‘Big Brother’

Volkskrant 29 november 1999

SBS 6 lanceert in februari een eigen variant van Big Brother. Het station stuurt tien kandidaten door het land in een dubbeldekkerbus die zij niet mogen verlaten. De winnaar ontvangt na vier maanden ‘tegen de 1 miljoen gulden’.

Met dat programma (met als werktitel De gouden kooi) borduurt SBS 6 voort op het verschijnsel ‘gewone-mensen-televisie’. De term is van producent John de Mol, die ook Big Brother levert aan concurrent Veronica. Naast de inzet verhoogt SBS 6 het interactieve gehalte van het genre. Zo voorziet het plan in veilingen via Internet. Wie na een paar maanden geen zin meer heeft, kan zijn plaats in de bus aan de hoogst biedende verkopen.

Vorige week riep SBS 6 in een kleine annonce vrijwilligers op. Die zullen in een serie programma’s worden voorgesteld, waarna het publiek mag stemmen. Zo blijft een groepje mensen over die het vier maanden met elkaar moet uithouden in de twintig meter lange dubbeldekker. Die wordt momenteel in Belgiė gebouwd en in Engeland voorzien van camera’s en microfoons.