Menu Sluiten

Sabine verrast

BN/DeStem 29 november 1999
Door Jean-Paul Heck

BERGEN OP ZOOM – Wie moet er van jullie winnen? Baaaart!, schreeuwen honderden hoge kinderstemmetjes.

Het is zaterdagmiddag, iets over twaalf in de Free Recordshop in Bergen op Zoom. Sabine, de Tilburgse die alweer dik een maandje geleden gewetenloos door Nederland uit het Big Brother-huis werd weggestemd, grijnst richting de opgewonden smoeltjes.

Als vissen in een ton proberen ze een glimp op te vangen van de 26-jarige real life soap-diva die in het plaatselijke filiaal van de cd-winkel een uurtje cd’tjes en videobanden signeert. Big Brother is vooral big zaken doen. De eerste videoband Big Brother – De Video, is net uit. Maar om de beoogde honderdduizend stuks aan de man te brengen, zijn zeven weggestemde Big Brother-figuren deze dag door heel Nederland op pad.

Bergen op Zoom treft het. Sabine is Brabants en ondanks haar vroegtijdig vertrek uit de serie, een van de populairste. Populairder dan ze zelf ook maar ooit moment had gedacht. (“Dit is de eerste keer dat ik zoiets doe. maar ik weet echt niet wat me overkomt.”)

De grijns van Tom Peters, werkzaam bij platenmaatschappij Dino, is dan ook begrijpelijk. “Ik heb de laatste jaren met mensen als René Froger veel meegemaakt, maar dit slaat alles.”

De puinhoop in de Bergse Free Recordshop is dan ook compleet. Sabine wordt overstelpt met vragen. Hou je nog van Bart? En: Hebben Karin en Maurice iets met elkaar?

Sabine lacht alleen maar en houdt het na een uurtje voor gezien. Den Bosch verwacht haar. “Gelukkig alleen Den Bosch nog”, verzucht Sabine. “Dit is leuk voor een dag, maar dit hoeft voor mij niet al te vaak hoor. Big Brother is de gekte nog lang niet voorbij. Volgend jaar staat Big Brother deel twee alweer op de rol.”