Menu Sluiten

Sabine spreekt met Bart

Karin is vandaag als eerste op. De nachtrust lijkt haar goed te hebben gedaan. Gisteren voelde ze zich een beetje alleen, ondanks de komst van Anouk en Cyrille, maar vandaag loopt ze weer vrolijk door het huis rond. Ze bereidt alvast een ontbijtje voor haar huisgenoten. Maurice, Anouk en Willem zitten al aan tafel. Ook Ruud en Bart schuiven even later aan. Na het eten doet Karin haar stepprogramma.

Eieren rapen

Bart vraagt aan Cyrille of ze eieren wil rapen in het kippenhok. Cyrille komt aanrennen, ze is enthousiast. ” Ooh poep”, roept ze. “Ja, het is een kippenhok hoor”, zegt Bart. “Ik heb nog nooit eieren geraapt en dat is wel kicken.” Samen met Bart zingt Anouk even later ‘Ik voel me zo verdomd alleen” van Danny de Munk. Het klinkt best goed. Zelf zegt Anouk dat ze absoluut niet kan zingen. Ok, de eerste prijs in het Songfestival zal ze niet winnen maar vrolijk klinkt het in ieder geval wel. Even later trapt ‘bezige’ Ruud een balletje met Cyrille. Karin: “Kijk nou, als Ruud te hard trapt valt ze zo omver.” Bart: “Ja, ze is zo smal en licht als een veertje. Cyrille is even later helemaal uitgeput: “Zo, ik heb het bloedheet gekregen van dat voetballen.”

Zwanger of niet

De bewoners zijn vanmiddag bezig met een heuse fitnessessie. Met onbloot bovenlijf of alleen een topje aan, wordt er door de bewoners wat afgezweet. Bart en Anouk zitten in de tuin in het zonnetje. Bart: “Ik ben een keer verschrikkelijk belazerd door een meisje uit Duitsland. Ik had pas twee weken iets met haar en toen zei ze dat ze zwanger was van mij. Bleek dat helemaal niet waar te zijn. Toen ben ik behoorlijk geschrokken en heb ik een tijd lang geen vrouw aangeraakt.” Ruud heeft dit gesprek ook aangehoord: “Zo, heb je meer dan twee maanden geen vrouw gehad?”, vraagt Ruud. “Ik weet wel als ik het de komende tijd moeilijk heb, dan kruip ik lekker tegen Bart aan”, schertst hij dan.

Ruud en Willem hebben in Anouk een nieuw voetbalmaatje gevonden. Voor deze middag in ieder geval. Nadat ze een poosje naar de voetbalcapaciteiten van de mannen heeft gekeken, wil ze namelijk ook een balletje trappen. Voetbal blijkt niet haar sterkste punt. De ballen vliegen alle kanten op. Gezamenlijk besluiten ze dat Anouk beter als keeper kan fungeren. Ze krijgt werkhandschoenen van Ruud als bescherming. Dapper verdedigt zij haar doel. Ze wordt letterlijk getorpedeerd door de kanonskogels van Ruud en Willem.

In het huis lopen Maurice en Bart onderhand weer in ontbloot bovenlijf. Een beeld dat lang niet meer was te zien. Vooral tijdens de eerste dagen probeerden de mannen op deze manier het vrouwelijke deel te imponeren. Met twee nieuwe

deelneemsters vinden Bart en Maurice het dus nodig om hier weer opnieuw mee te beginnen.

Traumatische ervaring

Later in de middag krijgen de bewoners de foto’s van Mona en Bianca om bij de andere ‘afvallers’ te hangen. De hoofden van de twee zijn een beetje wit uitgevallen. Anouk: “Ze lijken wel dood!” Karin: “Deze keuren we af, hier ga ik niet de hele dag tegen aankijken.”

Nadat Karin een andere foto van Bianca heeft opgehangen, gaat zij de tuin in. Ruud ligt er op een stretcher in het niets te staren. Hij is de hele dag al stil. Tijd voor een goed gesprek, meent Karin. Ruud blijkt het moeilijk te hebben met de komst van Cyrille en Anouk. “Ik zit in een dipje. Ik heb het gevoel dat we helemaal opnieuw moeten beginnen”, bekent Ruud. Karin is het eens met hem: “Ik heb niet de energie om alle verhalen over mijzelf opnieuw te vertellen.” Karin geeft toe dat zij het er gisteren erg moeilijk mee had: “Ik voelde me een beetje verdrietig. Het is een traumatisch ervaring, die meisjes erbij. De mensen zullen wel denken, word je daar nou depressief van. Maar doordat je wereld zo klein is geworden, gooit het alles overhoop.”

Discussie

Er wordt ’s avonds vroeg gegeten. Na het eten worden snel wat stellingen behandeld. De eerste gaat over het krijgen van kinderen. De tweede over de doodstraf. Ook vandaag komt de discussie niet snel op gang. Al snel vluchten Anouk en Cyrille naar de tuin. Anouk: “Ik vind het leuk hoor een discussie, maar na het eten smacht ik naar een peuk.” Ook Bart zoekt de tuin op. Hij is de enige bewoner die er moeite voor doet om Anouk en Cyrille bij de groep te betrekken. Tot dusver heeft dat nog weinig effect gehad.

Jerry Springer

De bewoners voeren ’s avonds een persiflage op van Jerry Springer. De hele avond zijn ze druk bezig met de voorbereidingen. Van de dagboekkamer maken ze hun kantoor. Hier beramen zij de plannen voor de persiflage. Ze denken na over de kleding van de ‘acteurs’. Maurice stelt voor: “Misschien kunnen we iemand een kussen onder de trui stoppen, dan kunnen we lekker op hem stompen.” Ze hebben ieder geval eel plezier in het organiseren. Willem: “We moeten veel improviseren.” Cyrille: “Ja, want het is veel leuker als we gewoon de slappe lach krijgen. In de woonkamer worden twee grote gordijnen opgehangen als decor. De dames doffen zich flink op. De mannen wachten gelaten op het grote moment. Eerst met een potje tafeltennis en later op bed.

Uiteindelijk krijgen de bewoners kleren uit de voorraadkamer om Jerry Springer na te doen. “Gaaf”, klinkt het door het huis. Een grote blonde pruik, felgroene boa, rood jurkje en lichtblauwe blouse komen te voor schijn. “Jee wat ordinair”, zegt Cyrille! Voor Maurice is er een cowboyhoed. Iedereen kleedt zich om. Ze zijn helemaal in hun sas met de nieuwe kleren. Ze maken zich mooi voor de show. Haartjes worden gekamt. Glitterjurken aan. Het wordt een bonte show. Iedereen blijkt met iedereen een relatie te hebben. Kunnen zij een perfecte persiflage van Jerry Springer neerzetten?

Op donderdagavond spelen de bewoners de Jerry Springer show na en ze bereiden zich uitgebreid voor. Van Big Brother hebben ze allemaal blitse kleren gekregen om zich te verkleden. Bart hijst zich weer in een vrouwenjapon. Cyrille, Karin en Anouk doen strakke glitterjurken aan en Ruud speelt de imposante bodyguard, met een staartje. Maurice moet een cowboy voorstellen en Willem is ‘Sherry Springer’. Bart heeft zich, net als bij de binnenkomst van Mona, omgekleed als travestiet.

Verrassing voor Bart

Tijdens het omkleden wordt Bart naar de dagboekkamer geroepen. Big Brother heeft een verassing voor hem. Een stem spreekt hem toe: “Hallo Bart.” Bart herkent direct de stem van Sabine. “Ja sorry, ik zie een beetje vreemd uit”, excuseert hij zich. Hij kan het amper geloven. Sabine spreekt hem toe: “Ik mis je ontzettend, maar ik ben echt trots op je. Je doet het erg goed.” Bart is perplex en zegt nog een keer: “Ja, ik zie er een beetje vreemd uit.” Sabine vindt het niet erg, Ze is het tenslotte al gewend. Sterker nog, ze heeft hem de vorige keer zelf opgemaakt. Ze zegt dan ook: “Je ziet er erg leuk uit hoor.” Het gesprek moet kort blijven: “Maar ik moet afkappen. We zien elkaar in januari. Ik weet zeker dat je tot het eind blijft. Ik kijk elke dag naar je.” Bart vraagt nog: “Heb je gelezen wat ik op de schutting heb geschreven?” Sabine heeft het niet gezien. Bart: “Dan moet je vragen of ze inzoomen.” Bart doelt op zijn liefdesboodschap aan Sabine, die hij afgelopen zaterdag op de schutting schreef : ‘Sabine, what the hell… ik hou niet van (pinda)kaas maar wel van jou.’ Als Bart uit de dagboekkamer stapt moet hij toch even huilen: “Tja, ik had dit echt niet verwacht. Ik doe stoer maar ik heb eigenlijk maar een heel klein hartje”, geeft hij toe. Iedereen troost hem. Maurice geeft hem zelf een zoen op zijn wang. Karin roept naar Big Brother: “Ja, stommerds. Konden jullie dit niet na de show doen? Nu is hij helemaal van slag.” Vooral nu is het te merken dat de oude kern echt aan elkaar gehecht is. De twee nieuwe meiden staan er maar een beetje ongemakkelijk bij.

It’s time for the Jerry Springer show

The cast: Willem is Sherry Springer
Karin is Pamela, heeft een relatie met Mike en Candy.
Bart is de travo, heeft een relatie met Candy en Marian.
Ruud is Steve, de ‘bouncer’ van de show en gaat later er van door met Marian.
Maurice is Mike, heeft een relatie met Pamela en Marian.
Cyrille is Candy, heeft relaties met Mike, Pamela en de travo.
Anouk is Marian, heeft relatie met Mike, de travo en gaat er later vandoor met Steve.

Sherry komt op. Gejoel in de kamer. Sherry heet de eerste gast Pamela welkom. Zij is verliefd op Mike en verwacht dat Mike met een leuke mededeling komt. Mike: “Ik wil met haar trouwen.” Pamela is uitgelaten. Maar dan komt het. Sherry: “Je was hier toch met een speciale reden.” Mike: “Ik ben vreemd gegaan.” Pamela valt flauw. Mike is vreemdgegaan met ex-vrouw Marian. Marian komt op en wil meteen met Pamela vechten. Steve haalt ze uit elkaar en gaat dreigend tussen ze in zitten. Marian: “Ik ben zwanger van jou al vier maanden. Ik wist niet dat je met haar ging trouwen.” Marians nieuws slaat in als een bom. Maar Pamela heeft ook wat: “Ik ben ook zwanger van Mike.”

De bewoners zitten helemaal in in hun rol. Ze hebben alleen moeite om serieus te blijven. Bij de onvermijdelijke vechtscenes kunnen ze hun lachen niet inhouden. Vooral Willem doet het goed, hij valt niet uit zijn rol. Sherry kondigt een nieuwe gast aan: Candy. Zij onthult dat Pamela haar vriendin is.” Pamela springt op haar af: “Ooh, ik heb nooit verwacht dat dit uit zou komen. Ik moet het nu uitmaken, Candy. Ik ben zwanger van Mike die ook Marian zwanger heeft gemaakt.” Verwarring alom, als blijkt dat zowel Marian als Candy een ander heeft. De travestiet komt tevoorschijn. Candy en Marian lopen tegelijk op hem af. Candy roept: “Ja, maar dit is mijn vriend.” Marian: “Het is een vent!”

Uiteindelijk komt het allemaal goed. Candy blijft bij de travo. “We zijn erg verliefd op elkaar.” Mike trouwt met Pamela. Pamela: “Ik ben zo gelukkig.” Ze springt Jerry om de hals. Steve heeft nog een mededeling: “Sherry, ik wou nog wat zeggen. Ik ben verliefd op Marian.” Zo komt alles op zijn pootjes terecht. Dan volgt Sherry’s slotoverweging: “Publiek u was een beetje saai maar ik kan zeggen achter de coulissen was er dusdanig consternatie…. en Steve, je bent waardeloos. Ik ga hier toch niet alleen hier staan. Ik geef de pijp aan Maarten.” Sherry is radeloos, doet zijn broek omlaag en stormt van de podium af. Einde show.

De bewoners zijn helemaal opgewonden. Maurice: “Jezus, wat hebben we een lol gehad.” Anouk: “Ik ben echt moe.” Cyrille: “Dit was echt leuk.” Anouk: “Ik heb onwijs gelachen om Karin.” Hierna worden ze heel rustig. Anouk vat het het samen: “Zo, iedereen heeft zich compleet uitgeleefd.”