Menu Sluiten

Politie: ‘Big Brother moet beveiliging op orde hebben’

Nu.nl 7 oktober 1999

ALMERE – Veronica moet zelf zorgen dat de beveiliging rond het Big-Brotherhuis op orde is. ,,Anders moeten wij er tijd instoppen die we beter ergens anders voor kunnen gebruiken”, zegt een woordvoerder van de politie Flevoland over de incidenten de afgelopen week rond het Veronica-spektakel.

De Flevolandse politie moest woensdag opdraven toen een cameraploeg van SBS6 onder aanvoering van Willibrord Frequin met parachutes in de tuin van het huis landde. De woordvoerder: ,,Er is toen aangifte van mishandeling gedaan door een beveiligingsbeamte die door een camerman van SBS6 geslagen zou zijn. Wij zijn daar toen heen gegaan om te bemiddelen en de aangifte op te nemen.”

In beginsel neemt Big Brother volgens de politiewoordvoerder geen uitzonderingspositie in. ,,Het is natuurlijk gewoon een huis als alle andere. Veronica moet in eerste instantie dan ook zelf maar zorgen dat er geen ongewenste bezoekers komen. Als er iemand naar binnen gaat, kan die persoon aan ons overgedragen worden. Het incident van woensdag is in principe tussen de TV-maatschappijen onderling opgelost.”