Menu Sluiten

Pleinvrees!

Party nummer 44

Big Brother kent het eerste slachtoffer.De wispelturige Sabine heeft namelijk na haar verblijf van 35 dagen inet het tv-huis in Almere een fobie opgelopen. Voor haar soms schaamteloze gedrag moet ij nu de tol betalen. Want nadat zij de beelden heeft teruggezien van haar optreden in de live-soap, durft zij niet meer over straat…

De Tilburgse Sabine zal zich haar optreden in de live-soap Big Brother nog lang heugen. Na de spannende ontknoping, waarbij zij uiteindelijk, gedwongen door de tv-kijkers, het veld moest ruimen, heeft de blonde Sabine een fobie opgelopen. Na het zien van haar eigen schaamteloze tv-beelden, waarbij zij openlijk voor Nederlands met haar maatje Bartde lakens lied bewegen, lijdt zij aan agrofobie, ofwel: pleinvrees!

Een tot over zijn oren verliefde Bart liet zij achter en zelf deed ze maar of er niets aan de hand is. Maar na het zien van haar eigen tv-beelden, schaamt Sabine zich diep. Nog vrolijk pratend zat zijn bij ‘Barend en van Dorp’, alsof er niets gebeurd was in 35 dagen. Maar nu ze de feiten onder ogen heeft gekregen, piepte de blonde Tilburgse wel even anders. Want Sabine is zelf geschrokken van de beelden en durft zich nauwelijks op straat te laten zien, laat staan in het roerige uitgaansleven van Tilburg. Hoewel ze daar juist een reputatie heeft, waar de beelden van Big Brother bij in het niets vallen. “Zij is bepaald geen verlegen typetje, een vlotte meid, recht voor z’n raap die aan iedere vinger wel een jongen kan krijgen. Sabine heeft even geleefd op de zogeheten Gooise Matras, maar die reputatie had ze al lang in haar stamcafe Hopper hier in Tilburg. Want daar staat ze al tijden bekend als de ‘Tilburgse Matras'” grapt een van de studenten die er dagelijks komt. Op de vraag of zij nu haar maatje Bart mist, kwam in elk geval wel een eerlijk anwtoord: “Natuurlijk, mis ik Bart nu wel. Maar ik ben niet verliefd op hem en wat mij betreft zit er geen vaste relatie in, maar ik denk wel dat we vrienden zullen blijven.” Het is maar goed dat Bart dit allemaal niet kan zien, want de wond na Sabine’s vertrek is nog vers. Hoewel de huzaar uit het leger nog dapper met zijn peleton mee stond te zingen. is de klap bij hem keihard aangekomen.

Dat levert de eveneens genomineerde Bart aan de andere kant natuurlijk weer wat sympathie bij de kijkers op. Iedereen heeft nu medelijden met Bart, de wederhelft die wel echt verliefd is en nog niet weet dat Sabine hem al lang de bons heeft gegeven. Opmerkelijk was ook het feit dat Sabine in diezelfde uitzending van Barend en van Dorp openlijk Willem nomineerde als volgend slachtoffer, dat mag vertrekken uit Big Brother. “Ik heb ook een andere kant van Willem leren kennen, die is heel anders. Die zit in Big Brother voor het geld, dat weet ik zeker,” zegt ze beslist. Als hij inderdaad de volgende is, die Big Brother moet verlaten, dan zou het wel eens slecht af kunnen lopen met de nu nog enorme kijkdichtheid. Willem is populair en bovendien kok van deze live-soap familie. Dat wordt lachen als die vertrekt. Al met al zal Sabine voorlopig nog even ‘huishouden’ want na het zien van de schaamteloze tv-beelden is zij toch wel even geschrokken van haar eigen optreden. Maar volgens vaste cafebezoekers zal dat niet van lange duur zijn. Zij weten wel beter en kennen de ware Sabine, die door sommige inwoners van de universiteitsstad gekscherend de ‘Tilburgse Matras’ wordt genoemd.