Menu Sluiten

Piep, zei de muis

De bewoners drinken samen koffie. Cyrille oogst bewondering met haar outfit. Ze heeft een zwarte broek aan met blauwe harige stukken. Ruud neemt als hij uit het BB-huis komt zich voor wat meer aan zijn kleding te doen. Hij wil wat apartere kleding.

Willem en Karin stellen het weekmenu samen. Iedereen mag een appel per dag behalve Cyrille, Maurice en Bart , die eten bananen. De nieuwe bewoners zitten er een beetje onwennig bij. Zij zijn nog niet gewend om op rantsoen te zijn.

Handoplegging
Ruud ondergaat weer een handoplegging van Cyrille. Hij heeft nog last van zijn rug en de sessie van gisteren is hem goed bevallen. Ondertussen vertelt Cyrille over haar passie: “Ik hoef helemaal niet bekend te worden als ik maar een te gek bandje heb en lekker kan optreden. Dat lijkt me zo gaaf. Daarmee wordt je niet bekend maar dat is helemaal niet erg. Het is gewoon te gek om te kunnen zingen. Muziek is echt een medium om me te uiten.” Zwijgend werkt ze haar programma af. Om dan te zeggen: “Zo, van je hoofd komt veel af!” Ruud reageert verbaasd: “Maar ik heb helemaal geen hoofdpijn.” Cyrille: “Ja maar je hoeft helemaal geen pijn te hebben. Het is de energie die je uitstraalt, je hebt gewoon veel dingen aan je hoofd.”

Piep, zei de muis
Na het eten denkt Karin gepiep te horen. De anderen reageren niet. Totdat Karin naar buiten kijkt. En ja hoor. “Kijk, daar loopt een muis. We hebben het er net over.” Iedereen loopt naar het raam en kijkt vertederd naar de capriolen van het knaagdiertje. Het diertje rent de hele tuin door en kruipt dan in het kippenhok. Cyrille is niet zo voor muizen. Sterker nog ze is er ‘ronduit panisch’ voor. “Die deur gaat niet meer open nu. Hoop ik”, zegt ze benauwd kijkend.

Zonder sex
Mannen kunnen moeilijker zonder seks dan vrouwen. Dat is de stelling uit de blauwe doos van vanavond. Ruud is het hier helemaal mee eens. In tegenstelling tot Bart en Maurice. Ruud is niet van zijn standpunt af te brengen: “Ja, nou de mannen hebben hier al vaker de hand aan zich zelf geslagen maar de vrouwen niet zo vaak.” Karin: “Ja, dat ga ik toch niet aan je neus hangen.” Willem: “Ja Ruud, sommige mensen zijn discreter.” Karin vind de stelling echt stereotiep geredeneerd. “In mijn geval ben ik er niet mee eens.” Bart legt Ruud uit: “Je hebt het gezellig met je vrienden. En je hebt het over hoe vaak je sekst. Als een vrouw dat vertelt dan denk je ‘wat een slet’.” Ruud: “Nee, nee. Ik respecteer vrouwen en vind dat ze ook alles kunnen. Ik vind een vrouw met veel mannen ook een topwijf. Als vrijgezel, ben je best wel selectief.” Zijn medebewoners hebben hun bedenkingen. Maurice: “Wat selectief, het is toch een vrouw.” Ruud kan deze opmerking niet echt waarderen: “Nee hoor, ik pak niet wat ik pakken kan.”

Muziek
Ruud stelt voor om muziek te vragen. Iedereen mag een liedje opzetten en vertellen waarom ze speciaal dit liedje kiezen. Zijn huisgenoten hebben hier wel oren naar. Big Brother stemt toe, maar ze moeten wel een beetje actief zijn, niet alleen passief zitten. Anouk: “Er moet actie in de taxi.” Maurice snapt het niet: “Wat actie in de taxi?”