Menu Sluiten

‘Papa kom thuis’

Party nummer 44

Hij is geen druktemaker in het Big Brother huis, de 37-jarige Willem Boomsma uit Leek. Achter zijn stilzwijgen gaat echter een groot persoonlijk drama schuil: Willem verwerkt in stilte de scheiding van zijn vrouw en twee dochters….

Willem Boomsma was een verslagen man toen hij het Big Brother huis in Almere betrok. De scheiding van zijn vrouw Tessa was kort daarvoor uitgesproken en Willem wilde zijn wonden likken. Dat hij het zo moeilijk zou krijgen met zijn emoties had hij niet kunnen voorzien. Op de twaalfde verjaardag van zijn oudste dochter Lindi sprak papa Willem haar vanuit het Big Brother huis, met tranen in zijn ogen rechtstreeks toe: “Lieve, lieve Lindi. Gefeliciteerd. Lieve schat, ik mis je. Ik heb zin je te zien. Groetjes aan Rosanne en kusjes. Ik hou van je.” In een plaatselijke krant vertelt Lindi later: “We hebben erg moeten huilen. Waren erg verdrietig.” Toch heeft ze een leuke verjaardag gehad. “Het hele huis zat vol. Ik heb nog nooit zoveel kadootjes gehad.” Dochter Rosanne laat weten haar vader terug te willen.

Het vetrek van Willem heeft heel wat losgemaakt. Want ondanks de scheiding woonden Willem en zijn vrouw nog steeds als een gezin samen in hun woning.

Het nieuwe huis, waar Tessa gaat wonen, is nog niet klaar en zolang woont het viertal nog bij elkaar onder een dak. Een moeilijke en onhoudbare situatie die vooral Willem vaak in verwarring brengt. Maar de scheiding is definitief. Tessa staat er alleen voor. Via de fanclub laat ze weten een chaotische tijd door te maken. “Ik werk heel veel en zorg in mijn eentje voor de opvoeding van de kinderen. Nu Willem al weken lang weg is, kunnen de kinderen alvast wennen aan de toekomstige situatie. Dan zullen ze hem ook niet meer elke dag zien.” Maar dat is misschien nog altijd beter dan de huidige situatie, waarin de kinderen hem wellicht honderd dagen lang moeten missen! Lindi hoopt dat haar vader weer zo snel mogelijk op de stoep staat. “Of hij moet de honderd dagen halen, want dan wint hij 250.000 gulden. Hij heeft mamma al een deel beloofd. En hij kan opa en oma ook wat geven.” Niet alleen zijn kinderen missen hun vader. Ook Willem’s oudste broer Douwe en zijn jongere zus Ike uit Lemmer zijn zeer begaan met zijn lot. En met hen de 500 fans, verenigd in de door de DJ Remy van Mannekes opgerichte Willem Fanclub. Ondertussen zou Willem’s afwezigheid op zijn werk tot spanningen leiden. Zijn collega’s in het Noorderpoort College, een middelbare hotelschool in Groningen, waar hij les geeft, schijnen het werk nauwelijks meer te kunnen behappen. “Een van de docenten die Willem’s werk heeft overgenomen, zit inmiddels overspannen thuis. En dat terwijl Willem zich in het Veronica huis zit te vervelen,” aldus zijn ex-vrouw. Zijn kinderen herkennen hun vader nauwelijks terug op de Big Brother buis. Thuis is hij volgens hen veel drukker. “Op televisie lijkt hij ook veel kaler en ouder.”