Menu Sluiten

Ontslag

Bn/De Stem 1 november 1999
Door Anja van den Akker

ALMERE – De vijf overgebleven bewoners stonden zaterdagnacht op het punt onmiddellijk te vertrekken nadat ze vanuit de regiekamer denigrerende opmerkingen over zichzelf hoorden. De regie had vergeten een microfoon uit te schakelen.

Veronica neemt deze week disciplinaire maatregelen en sluit ontslag van een aantal programmamakers niet uit. In de regiekamer keek men zaterdagavond naar de tv-uitzending van Big Brother van afgelopen donderdag. Doordat er per ongeluk een verbinding was blijven openstaan met de huiskamer van het al zes weken geïsoleerde vijftal, was deze tv-uitzending daar een half uur lang te volgen. Inclusief het ongezouten commentaar van de mensen in de regiekamer, zoals: ‘stelletje eikels’. Ook de reacties van een psycholoog plus familie en vrienden waren onbedoeld in de Big Brother-huiskamer te horen.
Met name Karin, Bart en Maurice sprongen uit hun vel. Laatstgenoemde stoof naar buiten, omdat hij anders ‘de camera door de dagboekkamer zou slaan’. Kort daarop gingen alle 24-uurs live-beelden van Internet op zwart. Pas in de loop van zondagochtend werd de verbinding met Almere weer hersteld.
Veronica geeft toe dat het ernstig fout is gegaan. “De komende dagen moet duidelijk worden wie wat precies heeft gezegd. Dan volgen er ook strafmaatregelen. Ontslag sluiten we hierbij niet uit”, aldus een woordvoerster gisteravond. “De bewoners worden hiervan op de hoogte gesteld. Via de dagboekkamer wordt er momenteel uitgebreid met hen over dit incident gesproken. Wij betreuren dit ten zeerste.”
Ondertussen is de formule van Big Brother bijgesteld. Vanavond worden in een extra uitzending om 20.30 uur drie nieuwe bewoners gepresenteerd, van wie de tv-kijker er twee mag kiezen. Die gaan morgen het huis in.