Menu Sluiten

Nominaties bekend gemaakt

De bewoners zijn vanochtend niet uit bed te slaan. Gisterenavond is het laat geworden en dat is te merken. De één ziet er nog vermoeider uit dan de ander. Bianca verstopt zichzelf achter een grote zonnebril en neemt zuchtend en steunend plaats voor de spiegel. Het feit dat er zich een camera achter deze spiegel bevindt, is nu al geen reden meer voor enige schroom.

De eerste tocht naar de dagboekkamer. Karin krijgt te horen dat er boodschappen in de voorraadkamer staan. Dit stemt de bewoners tevreden. Een glimlach verschijnt op hun slaperige gezichten. Tijd voor het onbijt. De deelnemers hebben echter geen flauwe notie dat het al bijna middag is. Aan de tafel ontstaat er een discussie tussen Ruud en Martin over haargroei op het lichaam. Ruud bekent aan Martin dat hij wel eens zijn schaamhaar bijknipt. Martin knikt instemmend. Dat schijnt voor hem niets vreemds te zijn. Het feit dat iedereen gisteren twee kandidaten heeft moeten nomineren om het huis te verlaten, blijft onderwerp van discussie. De bewoners hadden er unaniem voor gekozen om elkaar niet te vertellen wie ze genomineerd hebben. Maar ze hebben wel tegen elkaar moeten stemmen en dat is zwaar gevallen nu de stemming er eindelijk in begon te komen. Wie zouden er genomineerd zijn? Zelf weten ze dat nog niet, totdat Big Brother weer spreekt. Iedereen moet weer één voor één in de dagboekkamer komen waar ze te horen krijgen of ze wel of niet genomineerd zijn. Er zal niet worden verteld wie er tegen wie gestemd heeft, en ook niet hoeveel stemmen iemand heeft gekregen.

Wel wordt er al vermeld dat er meer dan drie personen genomineerd zijn. Wat waren de eerste reacties van de bewoners op het horen van de uitslag? Maurice hoort dat hij niet is genomineerd. “Pffff, ik ben heel erg blij. Ik had het niet verwacht.” Ook Bianca is niet genomineerd. “Ik vond het wel heel spannend maar ik had er niet echt een slecht gevoel over. Vooral omdat ik heel sociaal ben. Ik ben misschien nog wel heel geheimzinnig voor de meesten. Iedereen weet dat er nog meer in mij zit. Ik hou het spannend. Daarom dacht ik dat ik er niet uitgestemd zou worden.” Sabine is ook niet genomineerd. Ze zegt niet zo heel gespannen te zijn en op de vraag of ze denkt dat ze genomineerd is, antwoordt ze twijfelend: “Nee, maar als ik het wel ben geworden, is het ook goed.” Als ze hoort dat ze niet genomineerd is reageert ze toch: “Poeh, ik ben toch wel heel blij dit te horen.” Martin is erg zenuwachtig voor de uitslag. Als hij te horen krijgt dat hij wel genomineerd is, wordt het even helemaal stil. “En nu?”, vraagt hij. Stilte. “Ik wist dat de kans er in zou zitten. Als het hierna afgelopen is, dan ga ik gewoon weer naar huis toe. Het leven gaat door.” Bart zegt zich in zijn lot te berusten, of hij nou wel of niet genomineerd is. Dan hoort hij dat hij wel genomineerd is. “Kan ik nu weer gaan dan?”, is zijn eerste reactie. Hij zegt het toch niet echt verwacht te hebben. “Maar ik ben niet heel erg geschrokken”, zegt hij en loopt nonchalant weer de huiskamer in. Tara geeft vooraf al aan dat het haar goed doet dat er meerdere personen genomineerd zijn. “Ik zou het niet heel erg vinden. Ik heb een lieve vriend die op mij wacht.” Als ze hoort dat ze genomineerd is, zegt ze: “Het geeft niet, nu kan ik er nog wel mee omgaan.” Ruud komt de dagboekkamer binnen. “Ben best wel relaxed ja. Het was een hele zware beproeving om je stem uit te brengen. Het blijft een spelletje. Ik kan het allemaal goed relativeren.” Als hij hoort dat hij niet is genomineerd zegt hij: “Oh, dat vind ik leuk om te horen. Ik heb altijd gezegd, je moet jezelf blijven. Dat is het belangrijkste.” Willem is relaxed zoals altijd, zegt hij. “Ontspannen. Ik kan het me wel voorstellen als ik genomineerd wordt.” Hij is dan ook niet erg verbaasd als hij te horen krijgt dat hij inderdaad is gekozen. “Ja, het is geen drama hoor. Mag ik gaan nu?” Karin heeft het al van zich afgezet. “Dat dacht ik al”, zegt ze als ze hoort dat ze genomineerd is. “Omdat ik helemaal buiten de groep val.

Ik heb hele andere interesses dan de rest. Ik kan niet over uitgaan praten.” Als Karin als laatste de dagboekkamer uitkomt, wordt men toch wel nieuwsgierig wat de uitslag is. Iedereen die genomineerd is, moet zijn hand opsteken. Als Willem, Martin, Tara, Bart en Karin alle vijf hun hand in de lucht steken, reageert iedereen heel verbaasd. “Hè, vijf nominaties, wat veel!”, wordt er uitgeroepen. Maar toch heeft het juist wel een positief effect op de groep. Bart merkt op dat hieruit blijkt dat ze eigenlijk heel hecht zijn. “Als er duidelijk twee mensen waren die niet in de groep pasten, dan waren die er nu ook wel uitgekomen. Het feit dat we nu met z’n vijven genomineerd zijn, wil zeggen dat er heel divers gestemd is. En misschien hebben de mensen die niet genomineerd zijn ook wel stemmen gekregen, maar minder dan de rest.” Toch hebben diegenen die in aanmerking komen om het huis te verlaten, wel een idee waarom ze gekozen zijn. Tara: “Ik denk dat ik een heel ander soort humor heb dan de rest. En daarom valt dat misschien niet zo goed binnen de groep.” Willem zegt niet zo’n groepsmens te zijn. “Ik ben niet zo’n hekkespringer. Ik hoef niet zo nodig overal aan mee te doen. Ik ben meer het zorgzame type. Ik vind het heerlijk om voor mensen te zorgen.” Martin geeft ook aan dat hij een ander gevoel voor humor heeft dan de anderen. “Maar ik denk vooral dat het komt omdat ik er als laatst bijgekomen ben, ik ben hier al een keer geweest. Misschien werkt dat tegen me”. Ook Bart denkt dat het met gevoel voor humor te maken heeft. “Als die er niet inpast, dan heb je pech.” Karin zou het niet erg vinden om naar huis te gaan. Tara stemt daarmee in. Karin: “Het komt denk ik omdat ik hele andere interesse heb dan jullie. Maar ik zit echt heel erg te genieten van wat ik van jullie hoor. Ik kan alleen lang niet overal over meepraten.” Ruud denkt dat hij ook best genomineerd had kunnen zijn. “Ik ben zo’n oude geflipte bobo, wat moet je daar nou mee?” Nee joh”, roept Martin, “jij bent juist het droppie in huis.” “En je hebt een gitaar”, zegt Sabine, “dus jou sturen we voorlopig nog niet weg.” Ruud had niet verwacht dat Tara zou worden gekozen. “Zo’n lekker wijf.

Die Tara moet er toch in blijven!” Tara dacht in eerste instantie dat ze het heel erg zou vinden als ze er meteen uitmoest. “Maar eigenlijk maakt het me nu niet zoveel uit”, zegt ze. Bart vindt het nog steeds allemaal veel te snel. “Ik kon echt nog niemand kiezen. Ik heb zelfs nog even overwogen om mezelf te nomineren, maar dat mocht niet.” “Waarom Maurice nou niet genomineerd is, daar begrijp ik echt geen reet van”, zegt Ruud lachend, “die sloopt alles in huis”. “Weet je wat lachen zou zijn”, roept Martin, “als er uiteindelijk iemand zou winnen die nu genomineerd is.” Hij lijkt de moed nog niet te hebben opgegeven. En terecht. Want er gaat er maar één uit, en daarna zijn alle kansen in principe weer gelijk. Aan het eind van de middag krijgen de bewoners een envelop waar de eerste weekopdracht in zit.

Vol verwachting maakt Sabine de envelop open. Waar staat er in? Welke opdracht moeten de bewoners van het Big Brotherhuis deze week uitvoeren? En wat kunnen ze ermee verdienen?

Kijk vanavond om 20.00 uur naar Big Brother op Veronica en ontdek hoe het verder gaat met Maurice, Karin, Tara, Bart, Willem, Martin, Sabine, Bianca en Ruud.