Menu Sluiten

Nominatie

BN/DeStem 4 december 1999
Door Romain van Damme

Maandag moet het gebeuren. De nominatie die uiteindelijk één van de vijf diehards de kop kost. De harde kern gespleten. Eindelijk weer wat spanning, want dat wordt hoog tijd. Big Brother is de laatste tijd verworden tot een programma dat je met de grootste moeite uitzit. Saaie televisie.
We kennen Ruud zijn uitspraken inmiddels wel; weten dat Maurice nooit veel zegt en volgens vriendin Petra helemaal zichzelf niet is; dat Karin met sinterklaas thuis wilde zijn, maar nu stiekem hoopt op de overwinning; Bart overhoop ligt met zichzelf en het maar niets vindt dat hij zo vaak genomineerd is; en dat Willem uitgekookt het spelletje uitdient. Tijd voor actie dus. Maar de bewoners van de Almeerse bunker hebben alweer wat bedacht om voorlopig de angel uit de nominatie te halen. Ze zijn van plan iedereen twee nominaties te geven. Kortom, iedereen genomineerd en derhalve geen beschuldigende vingers in huis. Prima, Nederland belt zich daarna ongetwijfeld suf en wijst uiteindelijk donderdag iemand aan. Dat wordt tranen met tuiten.
Blijven er vier over. Moet er nog een weg. De volgende nominatie is in de week van 20 december zodat er nog eentje pal voor Kerst z’n biezen kan pakken. De drie die dan overblijven, vechten om het kwart miljoen. Zij blijven tot het eind in de bunker. Nederland mag dan nog één keer bellen om de winnaar aan te wijzen.
De drie komen uiteindelijk 30 december het huis uit. Niet 31 december zoals de verwachting was. “Maar die datum hebben we nooit genoemd”, verzekert Veronicawoordvoerster Karin Bouwknegt. “We zijn druk aan het bedenken hoe we de laatste uitzending aanpakken. Daar kan ik nu nog niets over zeggen.”
Hoeft ook niet. Aan wijzigingen is inmiddels de meest verstokte fan gewend geraakt.