Menu Sluiten

Nobel Brother

BN/DeStem 26 november 1999
Door Romain van Damme

Het moet gezegd, een mooi gebaar van Big Brother. De opbrengst van de veilingen van bunkerspullen gaat naar het Nationaal Fonds Kinderhulp. Dat fonds brengt geld bijeen voor kinderen die te maken hebben met jeugdhulpverlening. Schrik niet, dat zijn er in Nederland 140.000. De directe steun en de opvang van deze kinderen is in dit landje goed geregeld, maar voor de dingen die een beetje kleur geven aan hun toch al zo wankele bestaan, is geen geld. Kinderhulp springt dan bij.

Inmiddels zijn er al enkele duizenden guldens binnen, want de eerste veiling is achter de rug. Het Big Brother-koffertje – net groot genoeg voor een paar sloffen sigaretten en een fles Grolsch – bracht maar liefst 3603 gulden op. Het kunstwerk van weekopdracht drie ging voor 666 gulden de deur uit. En een gesigneerde Big Brother cd was goed voor 475 gulden gulden.

Maar de ware Big Brother-fanaten hoeven niet te wanhopen, er komt nog veel meer in de aanbieding. Bezoekers van de sites www.big-brother.nl of van het Internetveilinghuis Qxl.nl dat er ongetwijfeld ook niet slechter van wordt (www.qxl.nl), kunnen tot zondag bieden op het bad- en beddengoed uit het Big Brotherhuis.

Niet mis, want welke rechtgeaarde BB-liefhebber wil nou niet het laken waarop Anoukje snikkend de nachten doorbracht? Of de molton waarop Bart iedere nacht anderhalve liter vocht verliest. Volgens Karin dan.

Tja, en dan is daar ook nog het laken dat Sabine en Bart destijds zo discreet onttrok aan het spiedend en begerig oog van de natie. Zouden die lakens al gewassen zijn? Of liggen die nog altijd in de wasmand waar inmiddels 43 gulden voor geboden is?

PS. Anouk is naar huis. Bart mag blijven. Geen verrassing. Het wordt hoog tijd dat Veronica iets spannends bedenkt.