Menu Sluiten

Nieuwe weekopdracht, puzzelen

Om half tien is Karin de eerste die zich uit bed waagt. Ze loopt regelrecht naar de mannenslaapkamer en gaat bij Bart op bed zitten. Als Bart later opstaat, gaat Karin in zijn bed liggen, maar kan toch de verleiding niet weerstaan om naast Maurice te kruipen. Eigenlijk vindt Karin dat iedereen op moet staan maar aangezien er weing animo voor is, blijft ze uit lamlendigheid zelf ook maar liggen. Ruud neemt uiteindelijk het initiatief. Hij staat op en roept: “Nou kom op, jongens. Willem…!”, en loopt de kamer uit.

Rond half twaalf is de warming-up voor de weekopdracht in volle gang. Ruud smeert iedereen die dat wil in met massageolie. Willem oefent ‘balletje hoog houden’, en houdt ‘m zo hoog dat hij over de schutting vliegt. Mona blijft tevergeefs proberen de hoepel meer dan twee keer om haar middel rond te laten draaien. Het is de rest van de groep al opgevallen dat daar niet erg veel tijd mee te behalen valt. “Mona doet mee voor spek en bonen”, zegt Sabine, die zelf haar spieren opwarmt voor het touwtje springen.

Dan is het zover. De bewoners krijgen eerst een minuut de tijd om de puzzel goed te bekijken en daarna moeten ze met de menselijke zandloper beginnen. Bianca begint. Binnen tien seconden laat ze het ei van haar hoofd vallen. Maurice volgt. Hij begint zich vol enthousiasme op te drukken. “Godverdikkie, kom op”, schreeuwt Ruud hem toe. Maurice houdt het bijna twee minuten vol. Dan neemt Ruud het over. Hij houdt de halter voor zich uit, maar besluit dan dat hij het beter buiten kan doen. Hij laat z’n arm zakken en loopt naar buiten. “Ruud, je bent af!”, klinkt de stem van Big Brother. Ruud snapt er in eerste instantie niks van en vanaf dit moment loopt het mis. Wie was er nu ook al weer aan de beurt? Sabine rent naar buiten om het springtouw te pakken, maar Karin staat al op haar handen. Chaos. En ondertussen schiet de puzzel ook niet echt op. Bart doet het goed. Hij houdt het jongleren aardig lang vol. Willem doet het ook wel aardig, maar het lukt Mona tenslotte niet eens om binnen vijf seconden bij de hoepel in de buurt te komen! Gediskwalificeerd. De tijd is voorbij, de opdracht is niet geslaagd. De bewoners zullen de komende week met fl. 98,00 moeten rondkomen! De stemming is gedaald tot een dieptepunt. Iedereen is boos en verontwaardigd. Ruud is even helemaal van z’n stuk omdat hij het gevoel heeft dat hij de rest van de groep heeft laten stikken. “Ik heb echt een klotegevoel in m’n donder. Godverdikkie.”

De bewoners lijken geen animo meer te hebben voor de opnamesessies. Toch nemen ze zich voor om hun best te doen. Na de opnames krijgen ze hun boodschappen binnen. Mona smeekt om drop. Maar Big Brother is onverbiddelijk. Ze krijgen niks extra. Sabine schampert: “We hoeven het niet economisch in te pakken in de koelkast. Het past er toch allemaal in.” Het wordt volgende week wel erg afzien. Ze hebben van een heel klein budget de boodschappen moeten doen en ze hebben geen rijst, geen aardappelen en geen pasta meer. Dat wordt de hele week peultjes eten. Willem heeft vandaag alleen linzen tot zijn beschikking. Een echt feestmaal wordt het avondeten dan ook niet. Willem: “Dit is echt legerpot, makkelijk op te dienen. Met één schep heb je alles op je bord.” Terwijl de rest meteen aanschuift, blijven Bart en Sabine nog even in bed. Maurice vindt Willems ‘legerpot’ er niet uitzien. Maar na een eerste hap is hij toch tevreden. “Het smaakt lang niet slecht.” Iedereen eet met smaak. Vooral Ruud: “Ik vind het echt heel lekker, hè.” Na het eten rekent Karin nog even uit, hoeveel fruit iedereen per dag mag hebben. “Eén stuk fruit per persoon per dag en de twee laatste dagen helemaal geen fruit.” Ze moeten nu echt op rantsoen. Na het eten trekken Bart en Sabine zich terug in de slaapkamer.

De rest hangt een beetje op de bank. Wat zullen we nou eens doen? Je ziet het ze denken. Willem ontdekt de cd-speler, die ze hebben gebruikt voor het oefenen van het BB-liedje. “Ja, wat zal ik nou eens opzetten”, grapt hij. Bianca vat het meteen serieus op. Ook Karin, Maurice en Ruud hebben hier wel oren naar. Alleen Mona vindt het niet zo’n goed idee. “Ik heb hier geen goed gevoel over.” Maar de opstandelingen dansen dan al vrolijk op de tonen van ‘Our House’ van ‘Madness’. Bianca roept uitdagend: “Schijt aan de wereld!” Ondertussen gebeurt er van alles in de slaapkamer. Sabine en Bart trekken zich helemaal niks van het feestje aan. Eindelijk hebben ze tijd voor zichzelf, zonder dat de anderen constant op hun lip zitten. Dit moment is te perfect om zo maar voorbij te laten gaan. In de woonkamer mengt ook Mona zich dan maar in het feestgewoel. Ze zijn nu helemaal door het dolle heen. Bart en Sabine krijgen langzaam door, dat er toch iets bijzonders aan de hand is. Sabine: “Wat zijn ze toch aan het doen joh?” Maar ze doen geen moeite om hun liefdesnestje te verlaten. Ook in de slaapkamer gaat het er nu heftig aan toe, maar zij blijven ónder de dekens. Zouden ze dan toch…?