Menu Sluiten

Nieuwe weekopdracht: Midgetgolf

Pas om half elf zijn Bart en Anouk als eersten hun bed uit. Bart maakt het ontbijt klaar, en Anouk frist zich op. Even lijkt er een gesprek tussen de twee te ontstaan, maar als dat toch niet echt op gang komt, verdwijnt Anouk de tuin in. Ze neemt plaats in het zonnetje en begint vrolijk te fluiten. Een gesprekje met de kippen levert helaas ook niet de gewenste respons op.

Als rond een uur of elf ook de overige bewoners op de been zijn, grijpt Ruud binnen tien minuten zijn kans om de eerste vunzige opmerking te maken. De bewoners bespreken het aantal dagen dat ze al in het huis doorbrengen, en Ruud reageert hard lachend: “Als we op dag 69 zijn, gaan we leuks doen, oke?” Te horen aan het gelach, vindt hij het met name zelf erg grappig, en buldert het uit van het lachen.

Na gesprekken over de brutaliteit van kleine kinderen tegenwoordig (behalve eigen kinderen natuurlijk), neemt iedereen enkele huishoudelijk taken voor zijn rekening. Het wachten is op de nieuwe weekopdracht.

Nieuwe weekopdracht
Met grote verbazing kijken de bewoners toe hoe een midgetgolf labyrint de tuin in wordt getakeld. Nog even waren zij in de veronderstelling dat George Baker weer even gedag kwam zeggen, maar het ging hier om de nieuwe weekopdracht. Deze opdracht luidt als volgt:
Aanstaande vrijdag tussen 12.00 en 12.06 uur moeten jullie het volgende doen:
Elke bewoner moet in deze zes minuten in het midgetgolf labyrint een hole in one slaan.
Tot deze tijd krijgen jullie de midgetgolfbaan om te oefenen. Voor deze weekopdracht moeten jullie minimaal 10 en mogen jullie maximaal 50% van het weekbudget inzetten.
De bewoners hebben er alle vertrouwen in en zetten 50% in. Ze gaan direct aan de slag. Met z’n drieën weten ze zich op één baan aardig te vermaken. Willem slaat (wat overigens aardig gaat), Maurice gooit de bal terug en Bart legt hem netjes op de stip. Allemaal een taakje.
De midgetgolfbaan werd vergezeld door een mand met allemaal lekkere dingen. Stokbrood, wijn, brie, croissantjes en nog veel meer. Het bedrijf dat de golfbaan de tuin in heeft getakeld, had het blijkbaar te doen met de bewoners en takelde de lekkernijen mee. Anouk en Bart ontfermen zich over de bereiding van de croissantjes. Ook de overige bewoners worden erg enthousiast en ze besluiten later een kleine picknick in de tuin te houden.

Operatie Kip
De kippen komen in opstand. Ze begeven zich naar de moestuin, terwijl dit strikt verboden is omdat ze de oogst kunnen vernielen. Ze weten dit en een gewaarschuwde kip telt voor twee. Maurice en Ruud zetten zich in om de kippen uit de moestuin te verwijderen. Eerst wordt er gecommandeerd, als dit niet lukt, wordt er gefloten maar uiteindelijk zijn er toch wat krachttermen nodig. Geïmponeerd verlaten de kippen de moestuin.

Oefenen
Maurice kijkt minimaal geïnteresseerd toe hoe Ruud zijn balletjes slaat. Anouk probeert te lezen, wat niet echt lukt. Karin overdenkt de mogelijkheden voor een BB-huis competitie. Dan komt Maurice in actie en begeeft zich naar de golfbaan. Hij zal de oefening hard nodig hebben, want het kost hem de grootste moeite de bal het heuveltje op te slaan. Maurice laat zijn fantasie weer de vrije loop en zoekt een manier om de oefening makkelijker te maken. Hij komt met een houten vlondertje, waarvan het precieze doel niet helemaal duidelijk wordt. Ruud gaat bij Anouk zitten, terwijl Maurice Karin helpt om de bal op de goede plaats te leggen voor de nieuwe slag.
De bewoners zitten lekker in het zonnetje in de tuin. Bart oefent nog beetje. Ze hebben het allemaal al meerdere malen gehaald, dus ze verwachten niet echt problemen tijdens de uitvoering vrijdag. Ook Maurice doet nog een poging, maar hij lijkt het golven niet echt in de vingers te hebben. Karin en Willem geven commentaar vanaf te zijlijn. “Dat is te hard, veel te hard”, roept Karin. “Je moet beheerster slaan.” En dan eindelijk de eerste treffer. “Hè hè”, verzucht Maurice. “Het lijkt wel alsof ze niet willen.” Geduldig gaat hij verder. Al snel is bij de meesten de lol er wel af. Een slag en dan wachten totdat het balletje weer terug komt rollen. Niet een hele enerverende opdracht.

Spelen
Het eind van de middag brengen de bewoners door met een aantal spelletjes. Karin en Maurice dammen op een zelf gefabriceerd dambord. Willem en Bart kaarten, en Anouk en Ruud liggen wat te lezen. Rust heerst in huize BB.

Hebberig
Dan wordt het cadeautje, de mand met smakelijke inhoud, aangebroken. De bewoners smullen van de luxe dingen zoals brie met stokbrood en sinaasappelsap. Ze worden er bijna hebberig van. Dat is niet zo vreemd gezien het gebrek aan luxe etenswaren van de afgelopen tijd. Ook de twee flessen wijn zijn op voordat de bewoners het weten. De mannen worden erg melig van de wijn en dan gaat het natuurlijk weer over: sex.

Eerste keer
Op het menu van maandagavond staan kip-kerrie en sla. De bewoners gooien er nog even een stelling tegenaan: ‘de eerste keer doet alleen maar zeer’. Anouk heeft het over de eerste zwemles en wil verder niet op het onderwerp ingaan. Karin kan het zich wel herinneren maar verklapt niets. Ruud vertelt over een meisje dat hem volgde en bij hem in de tent wilde slapen. Dat was op de camping in Frankrijk. Hij had teveel gedronken en kwam niet klaar. Daarna heeft hij haar de volgende dag excuses aangeboden voor zijn ‘falen’ in bed.

Niet belangrijk
Na het eten steekt Anouk een sigaret op, Bart vraagt of hij er ook een mag. Zo drastisch is dat ‘stoppen’ van hem dus ook weer niet. Het blijft de avond verder vrij stil in het Big Brother-huis. Ruud en Karin lezen op de bank. Bart speelt een spelletje kaart. Anouk loopt een beetje onrustig rond. Ruud vraagt Anouk naar de allergie aan haar handen. Ze heeft hiervoor een speciale crème. Als ze die opdoet, moet ze speciale handschoenen dragen. Anouk doet het onderwerp af als niet belangrijk: “Ach, die huid van mij is gewoon een beetje vaag.”

Maandagavond. Willem en Anouk spelen een partijtje tafeltennis. “Was dat een netfout?,” vraagt Anouk. “Nee”, antwoordt hij. Anouk: “Net goed.” Dan schiet ze in de lach. Die lach maakt al snel plaats voor een slappe lach die zo’n vijf minuten duurt. Willem wordt er een beetje moe van. Hij gaat languit op tafel liggen en wacht tot de schaterlach van Anouk stopt. Vervolgens gaat het spel verder. Willem wint uiteindelijk, terwijl hij van Anouk alleen met zijn back-hand mocht spelen. Als de twee uitgespeeld zijn, gaan ze bij de rest in de woonkamer zitten.

Even later gaan Anouk en Karin naar bed. Even lezen en dan vroeg slapen, lijkt het recept voor een uitgeballanceerde nachtrust. Anouk laat de foto’s die ze in de slaapkamer heeft gehangen aan Karin zien. Foto’s van haar oude huis in Zeist, oude vakantie’s en groepsfoto’s van haar en vriendinnen, met namen die rechtsreeks afstammen van de Franse adel. Maurice komt de twee instoppen en geeft ze als een echte vader een nachtzoen. “En nu geen geouwehoer meer. Ik wens rust in dit huis”, zegt hij schertsend. Als hij de kamer verlaat, zegt Anouk dat ze niet begrijpt dat ze nog in het BB huis is. “Het is een beetje lullig voor jou en de anderen, maar ik snap echt niet wat ik hier nog doe. Jullie zijn al over de helft maar ik ben hier nog maar net. Dat vind ik wel moeilijk.” Karin: “Nou, dat gevoel heb ik ook. Soms gebeurt er met die mannen hier helemaal niets, alles ligt dan stil. Dat schiet dus echt niet op.” Anouk: “Maar jullie zijn een hechte groep. Daarom blijven jullie denk ik ook bij elkaar. Jullie zijn hier niet voor niks al 62 dagen.” Karin: “Ik heb momenteel ook niet zo’n lekker gevoel.” Anouk: ” Ik ook niet. Dan kunnen wij met zijn tweeën gaan. Laat die enveloppen met geld maar komen ! Als ik ga dan zit je wel met al die kerels. Dat vind ik niet leuk voor jou.” Karin: “Ik heb het ook moeilijk hoor, als Sinterklaas en Kerst dichterbij komen. Ik lag vannacht echt te tobben. Ik heb mijn doel in principe al bereikt. Maar ik hoef ook weer niet echt naar huis. Ik krijg gewoon heel weinig te horen van de redactie. Ik heb het gevoel dat ik in een vacuüm zit.”