Menu Sluiten

Naar de Fabeltjeskrant of Bolke de Beer?

Sportdag

Het is vandaag een rustige zondag in het Big Brother-huis. Terwijl de bewoners één voor één opstaan, besluit Karin vandaag een lekker dagje in bed te blijven. Ze zal het niet lang volhouden want de tomatensoep van Willem lonkt. De mannen voetballen in de tuin twee tegen twee met een frame van een bed als doel. Binnen in het huis speelt Ruud een verslaggever van Langs de Lijn. De microfoontjes bewijzen daarbij prima dienst. Sterspeler Willem verklapt Ruud dat de transfer FC Heerenveen inderdaad een flinke bom duiten heeft gekost.

Feestmaal

Willem was behoorlijk kwaad op Big Brother, dat zijn laatste portie vis uit de vriezer was gehaald, maar vanavond zijn de irritaties weer snel vergeten en vergeven. Willem en Ruud roosteren scholfilets boven de vuurkorf. Nog wat zelfgemaakte aardappelkroketjes erbij en het feestmaal is compleet. Iedereen vindt het heerlijk, maar voor Anouk is het niet zo leuk: ze houdt absoluut niet van vis. Willem vertelt later die avond over zijn brede muzieksmaak. Benny Neyman, Koos Alberts, Jantje Koopmans, Arne Jansen. Zelfs Simon and Garfunkel, hij vindt het allemaal even leuk. Het is muziek waaraan hij goede herinneringen bewaart. Een stuk keukengerei moet vanavond maar even dienst doen als nepmicrofoon en Willem geeft een imitatie van Jantje Koopmans ten beste.

Op tv

Behalve over muziek hebben de bewoners het nog een hele poos over hun favoriete tv-series. Ruud vond ‘Peyton Place’ wel mooi. Karin heeft die serie gemist, toen was ze nog te jong om er iets van te snappen. Per slot van rekening is zij ook een stukje jonger dan Ruud. Het is allemaal nogal verwarrend, al die series en ze halen van alles door elkaar. Patrick Duffey (Bobby Ewing uit Dallas) zou heel erg lijken op iemand uit ‘Peyton Place’. En sergeant Zeke Anderson (Terrence Knox) uit Tour of Duty speelde volgens Willem eerder de ‘Bionische Man’ in ‘Six Million Dollar Man’. Maar verwart hij hem niet met Lee Majors? Nou ja, het zijn allemaal bijzaken. Het feit dat er later ook een ‘Bionische vrouw’ in de serie werd gezet vond Willem eigenlijk veel interessanter. Willem kan nog wel uren doorgaan, over hoe leuk de Mounties altijd waren en over nog veel meer tv-series. Bart en Maurice zitten er een beetje beteuterd bij. “Waar keek jij altijd naar, Maurice?”, vraagt Bart uiteindelijk maar eens. “Naar de Fabeltjeskrant of Bolke de Beer?” Maurice trekt een diepe denkrimpel in zijn voorhoofd. “Bolke de Beer, die weet ik nog wel”, zegt hij uiteindelijk, na lang nadenken.

Relaxed

Ruud probeert buiten nog maar eens of hij nu wel op de éénwieler kan fietsen. Het wil maar niet lukken. De vuurkorf waarop ze eerder die avond de vis hebben geroosterd, smeult nog wat na. Ruud heeft het voorlopig wel gehad met de éénwieler en hij gaat weer lekker naar binnen om Anouk te helpen met een paar huishoudelijke klusjes. Anouk is nog behoorlijk gespannen en ze heeft last van haar nek. Ruud weet er wel iets op. Vaardig masseert hij haar nekspieren. Anouk knapt zienderogen op en ze besluiten beiden dat masseren toch wel érg ‘relaxed’ is.