Menu Sluiten

Mona druk aan het masseren

Het is vannacht heel erg laat geworden. De bewoners zijn pas om een uur of twee ‘s middags wakker. Echt uitgerust zijn ze niet, ze hebben dan ook niet echt zin om zich vandaag uit te sloven.

Alleen Karin gaat even wat sprintjes trekken in de tuin. Als er ook vandaag een vliegtuig overvliegt reageert ze een beetje te enthousiast. Ze kijkt niet waar ze loopt en botst met haar gezicht tegen een paal. Terwijl de anderen bezorgd om haar heen draaien ligt Karin zelf in een deuk. Totdat ze ontdekt dat ze een bloedneus heeft. Bianca en Maurice zien wat er aan de hand is en komen snel met ijs en doekjes. Karin begint weer te lachen. “Het is toch zo’n stom gezicht. Ik moet altijd lachen om mijn hond als hij een keer tegen een paal loopt en nu heb ik het zelf.”

Op dit voorval na is het erg rustig in het huis. De bewoners hangen maar een beetje in de bank. Bianca en Karin besluiten koekjes te bakken. Dan hebben ze in ieder geval wat te doen en het is ook lekker voor straks, bij de thee. Bianca’s eerste bakpoging was niet helemaal geslaagd, maar met Karins hulp wordt het nu misschien wel wat.

Ondertussen wordt Mona gemasseerd door Ruud.
Mona: “Zit u al lang in deze branche meneer?”
Ruud: ” Ik doe het al een tijdje en ik vind het nog steeds leuk. Ik zie ook echt resultaat, mensen komen altijd terug.”
Mona: “U ziet zo wel veel verschillende voetjes, meneer.”
Ruud moet erg lachen maar neemt zijn rol snel weer op.
Mona: “Maar meneer, ik word gauw opgewonden als ze aan mijn voeten zitten, hoe lost u dit op.”
Ruud moet haar het antwoord schuldig blijven want hij komt niet meer bij van het lachen.
Mona : “Ik heb u uit de Gouden Gids gehaald, ik heb alle vertrouwen in u. Misschien word ik wel een vaste klant bij u.”
Ruud: “Ik heb een tien-rittenkaart. Ik ben vrij duur maar ik heb stage gelopen bij een beroemde Chinees en ik moet die lessen terugverdienen.”
Na Mona wordt ook Sabine door Ruud onder handen genomen.

De koekjes zijn klaar. De buitenwereld zit nu aan het avondeten maar daar staan de bewoners niet bij stil. Voor hen is het nu theetijd. De koekjes vallen bijzonder goed in de smaak. Sabine: “Ik proef niet veel verschil de koekjes van Karin en Bianca.” Als Sabine zegt de ronde koekjes toch iets lekkerder te vinden zegt Karin: “Ja, die zijn van mij.” Waarop Sabine roept: “Oh, dan vind ik de andere toch lekkerder.”

Willem krijgt concurrentie in de keuken. Sabine en Mona zorgen vandaag voor het eten. Op het menu staat macaroni met spek en een slaatje. Tijdens het koken worden de twee steeds gevallen door de hongerige bewoners. “Is het eten nog niet klaar, ik heb zo’n honger”, klaagt Bart. “Het ruikt wel erg lekker,” zegt Ruud snuivend. De meiden laten zich niet opjagen.

Pas om half negen is het eten klaar. Eindelijk, want de magen beginnen al aardig te rommelen. Van Big Brother mogen ze vandaag een cd-speler lenen. Al tijdens het eten zetten ze een cd-tje op. De bewoners krijgen direct het gevoel dat ze in een restaurant zijn. Lekker eten, achtergrondmuziekje. Wat een luxe!

De bewoners zijn nog steeds opvallend rustig na de gezelligheid van gisteren. Na het avondeten verkassen ze naar de woonkamer en luisteren naar muziek. Bianca zet een cd uit haar collectie wereldmuziek op. Bianca: “Lekker dit. Mooie muziek, kopje thee. Wat wil je nog meer?” Willem is het daar niet helemaal mee eens. “Een flesje rode wijn zou ook wel lekker zijn.” Met Bitter Sweet Symphony van The Verve laten we de bewoners achter…

Zaterdagavond in het Big Brother-huis. Lekker lui op de bank, kopje thee erbij en muziek op de achtergrond. Big Brother is back to basic, maar heeft de helden bij wijze van uitzondering een cd-speler geleend. De bewoners maken geen gebruik van de gelegenheid om er een feestje van te maken.

Ze hebben geen buren waar ze rekening mee moeten houden, ze hebben muziek en ze hebben nog wat bier. Alle benodigdheden voor een geslaagd feest. Maar de bewoners van huize BB hebben nog een beetje een kater van het feest van vrijdagavond, dus ze houden zich rustig. Ze zitten gewoon relaxed op de bank en luisteren naar elkaars cd’s. Niet te veel praten, alleen maar genieten. Dit houden ze vol tot een uur of half twaalf. Ze beginnen net een beetje op te leven als Big Brother de cd-speler terug vraagt. “Oh, we willen hem niet terug geven”, roept Sabine uit. Maar Big Brother is onverbiddelijk. Ze kiezen eieren voor hun geld en brengen de cd-speler terug.