Menu Sluiten

Maurice heeft Big Brother zelf gewild

Haagsche Courant 15 oktober 1999
Door Ellen Lengkeek en Angelique Mulders

Collega’s, ouders en bekenden zijn ervan overtuigd dat de 25 jarige Maurice zijn tijd nog wel even uitzit in het razend populaire Veronica programma Big-Brother. Maar winnen gaat hij niet. “Dat wordt vast die blonde Ruud. Die is heel populair.”, zegt Mark Remmerswaal (25). Mark is een van de vrienden van Maurice, die met zeven mensen in totale afzondering van de buitenwereld in een woonhuis verblijft.

Het programma zet de kijkers inde huiskamer aan tot discussie. Weten ze waaraan ze zijn begonnen, wat doet het je als je wordt weggestemd en wat daarna?

Volgens de moeder van Maurice zullen de gevolgen van het televisie-avontuur wel meevallen. in ieder geval voor haar zoon. “Ik kijk elke avond en zo te zien gaat het goed met hem. Hij heeft het zelf gewild en ik denk dat hij zich van alle belangstelling wel bewust is geweest. Maurice is nuchter en wel wat gewend.” Of Maurice zal winnen weet ze niet.

Ook vriend Mark oordeelt dat Maurice nog goed in zijn vel zit. “Ik vind het een leuk programma en denk dat Maurice mentaal wel sterk in zijn schoenen staat. Hij weet wat hij wil. Hij wordt zeker maandag niet weggestemd, maar winnen gaat hij niet. Het zou kunnen dat het publiek hem te saai vindt.”, aldus Mark.

De 25-jarige Maurice woont nog bij zijn ouders. Hij heeft zich voor het programma opgegeven omdat hij ‘het een grote uitdaging vindt en een ingrijpende levenservaring.’ Maurice is naar eigen zeggen tolerant, soms te eerlijk, precies, schoon, emotioneel . blijft altijd zichzelf en heeft een hekel aan oneerlijke mensen.

Sinds driekwart jaar werkt hij als autoverkoper bij Auto Honsel BV. in Honselersdijk. Maurice kon dan ook niet zo maar onbetaald verlof krijgen. Baas Jan Peter Schrama: “In principe ben ik er niet blij mee, maar het is een eenmalige kans voor hem. Hij heeft ook gevraagd of hij wel terug kon komen. Wij hebben toen besloten dat we hem niet kwijt willen. Het is een goeie, fijne gozer.”

Door het Big Brother-uitstapje van Maurice heeft het bedrijf de organisatie wel enigszins moeten aanpassen. Zo zit er nu een magazijn-medewerker op de autoverkoop, is collega Nick van der Voort een dag extra gaan werken en een andere collega heeft zijn vakantie uitgesteld. Bij zijn werkgever zijn de gevoelens over voyeursprogramma dan ook gemengd.

Jan Peter en Nick hopen diep in hun hart dat hij maandag wordt weggestuurd. “Zakelijk zou dat het beste zijn, wij moeten er nu hier harder aan trekken. Maar prive hopen we het niet voor hem.”

Half Nederland heeft de laatste dagen kunnen zien dat Maurice en de getrouwde Karin het wel erg goed met elkaar kunnen vinden. In het gerommel deze week achter een gordijn, een beetje halfslachtig verborgen voor de alziende camera, ziet Nick echter weinig kwaads. “Het zullen een paar knuffels zijn geweest. Verder gaat hij volgens mij niet. Maar zijn vriendin Petra zal er niet blij mee zijn.”