Menu Sluiten

Man van Big Brother-bewoonster over de ‘ontrouw’ van zijn vrouw

Story nummer 45
ECHTGENOOT WIM: ‘IK GUN MIJN KARIN EEN RELATIE MET MAURICE’

In het Big Brother-huis doet de relatie tussen Karin en Maurice al weken veel stof opwaaien. Veronica zou scenes zelfs niet uitzenden omdat Karin getrouwd is en moeder van vier kinderen. Tot nu toe heeft echtgenoot Wim zijn mond gehouden, maar nu er zelfs geruchten de ronde doen over een scheiding, vertelt hij aan Story hoe het leven in het echtelijk huis in Apeldoorn z’n gewone gang gaat…..

Heel Nederland heeft de mond vol van Karin (39). In het Big Brother-huis lijkt haar band met de 23-jarige Maurice met de dag inniger te worden. Met als gevolg dat er geruchten de ronde doen dat er tussen hen meer aan de hand is dan enkel een vriendschappelijke relatie. Veronica zou bewust deze scenes niet uitzenden omdat Karin getrouwd is en vier opgroeiende kinderen heeft. Inmiddels leeft heel Nederland wel heel erg mee met de echtgenoot van Karin. Het zien van dit programma moet, volgens velen, voor hem en zijn kinderen ondraaglijk zijn geworden. Tot nu toe wilde Wim, de echtgenoot van Karin, geen enkele reactie geven wanneer hem daarom gevraagd werd. “Het is haar keuze om aan dit programma mee te doen en dat respecteer ik,” was het enige wat hij los wilde laten. Maar nu de berichten rondom Karin en hun relatie steeds heftiger worden, besluit Wim in zijn woning exclusief met Story te praten. “Iedereen mag uiteraard zeggen en schrijven wat hij wil, maar nu wordt het ook mij een beetje te gortig,” zegt Wim. “Er wordt nu zelfs gezegd dat ik een scheiding zou hebben aangevraagd. Waarom zou ik dat in hemelsnaam doen? Omdat mijn vrouw drie maanden in een huis zit en vriendschap heeft gesloten met een jonge man? Dat is toch klinkklare onzin. Karin en ik hebben een heel gelukkig huwelijk en niets of niemand kan daar verandering in brengen.”

Wim spreekt ook tegen dat hij het moeilijk zou vinden om zijn vrouw zo innig met een ander te zien: “Absoluut niet! Ik ben juist blij dat Karin daar iemand heeft gevonden met wie ze kan lachen en bij wie ze kan uithuilen. Je moet er toch niet aan denken om daar honderd dagen te zitten zonder dat je iemand hebt met wie je je gevoelens kunt delen! En iedereen heeft het erover dat ze bij elkaar in bed liggen, maar ik zie daar niets verkeerds in. Ieder mens heeft niet alleen behoefte aan geestelijk contact, maar ook aan lichamelijk contact. Karin ook. Ik maak me daar geen enkele zorgen over. Ik vind het ook een beetje raar dat iedereen zich daar zo mee bemoeit. Karin is enkel aan mij verantwoording schuldig en verder aan niemand. Ook onze kinderen zien in hun relaties niets meer. Zij kijken meer naar Big Brother dan ik, maar dat is vanwege mijn werk. Wanneer ik thuis ben, zitten we met z’n allen voor de televisie en maken we er een echt feest van. Op die manier is Karin toch een beetje bij ons.”

Zou Karin in het gewone leven ook contact leggen met iemand als Maurice?

“Honderd procent. Ik weet zeker dat als Maurice in onze omgeving had gewoond, ze na een paar dagen contact had gezocht. Ondanks zijn leeftijd. Karin let daar niet op. Zij kijkt naar het karakter van mensen. Maurice is een lieve, aardige en rustige jongen, en daar houdt Karin van. Ze moet niets hebben van stoer gedrag. Ik ben er ook van overtuigd dat ze elkaar blijven zien na deze honderd dagen. En hij is hier van harte welkom.”

Wat is voor Karin nu de echte reden geweest om aan dit project mee te doen? Het is toch niks om je gezin met vier kinderen drie maanden alleen te laten.

“Ten eerste heeft Karin ons niet alleen gelaten. Van tevoren heeft ze alles geregeld. Ze wilde per se dat de kinderen nooit alleen zouden zijn. Maar ze wilde ook niet dat ik mijn werk op een laag pitje zou zetten. Daarom heeft ze een aantal vrienden van ons gemobiliseerd die haar taken in het huis zouden opvangen. En dat gaat uitstekend. Natuurlijk missen de kinderen hun moeder, maar er wordt prima voor ze gezorgd. Het ontbreekt hen verder aan niets. Ik hoef Karin dat ook niet te vertellen, want ik weet zeker dat ze daarvan overtuigd is. Anders was ze hier nooit aan begonnen.”

Vooraf zei Karin dat ze wel eens wilde weten hoe haar gezin het zonder haar zou redden. Was dat voor haar de enige reden?

“Voordat Karin zich opgaf voor Big Brother is er heel veel in haar leven gebeurd. Ik wil daar niet te veel op ingaan, maar Karin had dringende behoefte aan een andere omgeving.”

In een van de uitzendingen vertelde Karin dat ze borstkanker had gehad en de dood in de ogen had gekeken. Doelt u daarop?

“Karin mag dat dan wel in het huis hebben gezegd, maar ik ga niet voor haar praten. Het enige is dat ze iets heel anders wilde. Haar grenzen verleggen. En na wat ze heeft meegemaakt, kan ik me dat goed voorstellen.”

In het huis zitten ze nu over de helft. Van alle vrouwen die begonnen, is Karin nog als enige over. Denkt u dat ze de honderd dagen vol kan maken?

“Ik heb geen idee. Ik vind wel dat Karin het heel goed doet. Ze is zichzelf en probeert er echt iets van te maken. Ook door anderen aan te sporen om niet alleen maar op de bank te zitten. Dat herken ik heel erg in Karin. Ze heeft echt haar eigen plekje verworven. Maar of ze het volhoudt? Het geld is voor Karin de reden niet. Ik denk ook dat ze zonder dat kwart miljoen mee had gedaan. Maar ik weet wel dat hier iedereen in huis heel erg blij zal zijn wanneer ze terugkomt. Of dat nu volgende week is of op 1 januari volgend jaar. Want hoe goed het hier ook gaat, we missen haar elke dag.”