Menu Sluiten

Little Green Bag voor Big Brother

Baker belegerd bewoners

Big Brother heeft deze ochtend de bewoners zeer vroeg gewekt. Al om acht uur wordt iedereen uit zijn bed getrommeld, om naar een radioprogramma op Veronica FM te luisteren. Zij hadden vorige week de mogelijkheid om bij Veronica FM een plaatje aan te vragen. Na lang wikken en wegen werd dat ‘Little Green Bag’ van George Baker, een nummer dat een aantal jaren geleden opnieuw populair werd omdat het in de film ‘Resevoir Dogs’ werd gebruikt.

Iets voor negenen deze ochtend zitten de bewoners aan de keukentafel in afwachting van het radioprogramma. Buiten horen ze veel lawaai, dus ze lopen naar buiten om even te kijken welke gek er nu weer probeert binnen te komen. Sabine en Mona maken zich grote zorgen dat ze voor de weekopdracht in de hoogwerker zouden moeten klimmen, of nog erger, er vanaf moeten springen. Maar Ruud heeft het snel in de gaten. “Misschien is het George Baker wel met z’n gitaar.” “Ja”, roept Mona, “straks gaat ie live hier zingen”. Bart denkt van niet. “Ja, wat denk je, die is ook niet gek. Die gaat hier een beetje ’s morgens vroeg staan zingen.” Maar al snel wordt duidelijk dat Ruud het bij het rechte eind heeft. Na de aankondiging op de radio wordt George Baker, uitgerust met gitarist, al zingend de tuin in getakeld. De bewoners staan te springen van enthousiasme. Ze zingen allemaal uit volle borst mee en dansen wild de tuin door. Ruud rent naar binnen om z’n gitaar te halen, om even later joelend met de gitarist mee te kunnen spelen. Als het nummer afgelopen is, rennen de bewoners naar George toe om hem te bedanken. Ruud grijpt z’n kans om de gitarist nog even om de juiste accoorden te vragen, zodat hij nu ook zelf ‘Little Green Bag’ kan spelen. Dan wordt George de tuin weer uitgetakeld en Ruud heeft er nog maar één ding op te zeggen: “Godverdikkie zeg.” Na deze onverwachte inval bedanken de bewoners Veronica en George Baker voor dit spontane optreden. Ruud belooft dat als hij de tekst en de akkoorden tot zijn beschikking krijgt, hij het nummer binnenkort ook zal spelen. En ja hoor, later op de dag speelt hij het nummer al samen met Bianca.

De weekopdracht

Nog maar nauwelijks bekomen van het onverwachte optreden van George Baker, krijgen de bewoners de nieuwe weekopdracht te horen. Vrijdag krijgen ze een puzzel die zij binnen een bepaalde tijd moeten oplossen. De tijd die ze hiervoor krijgen moeten ze zelf bij elkaar ‘verdienen’, door bepaalde activiteiten te verrichten. Van de acht activiteiten die ze krijgen, moet ieder er één voor z’n rekening nemen. Na overleg zijn de activiteiten als volgt verdeeld:

Ruud: halters met gestrekte arm voor je uithouden

Willem: een bal hooghouden met de voet

Maurice: opdrukken

Bart: jongleren

Karin: een ei balanceren op de neusbrug

Mona: hoelahoopen

Bianca: handstand

Sabine: touwtje springen

De komende week kunnen de bewoners besteden aan het oefenen van de door hen gekozen specialiteit. Vrijdag zullen ze dit ieder ter uitvoering brengen, totdat ze ‘af’ zijn, en gedurende deze tijd mag de rest over de puzzel nadenken. Ze hebben een goed gevoel over deze opdracht en zetten het hoogst mogelijke percentage van hun weekbudget in: vijftig procent. De weekopdracht heeft voor veel discussie en lacherigheid gezorgd bij de bewoners, maar toch gaan ze er met goede moed tegenaan. De uurtjes die volgen wordt er flink geoefend, en dat zal de komende dagen nog wel zo blijven.

Willem doet zijn best een echte jongleur te worden. Het lukt alleen niet zo. Mona krijgt een bal tegen haar hoofd. Willem denkt er met een simpele ‘sorry hoor’ er van af te zijn. Maar Mona laat het er niet bij zitten: “Ja, nu wil ik een kusje erop.” Willem maakt geen gebruik van dit aanbod om nader kennis met Mona te maken. Ze probeert het dan maar bij Ruud. “Ik wil straks wel een massage van je, Ruud.” Ruud hapt meteen toe: “Dan ga je meteen op de keukentafel.” Mona reageert wel heel gevat: “Het valt me mee dat je me niet meteen op bed wil.” Het is vandaag wel een dag van verassingen. Big Brother heeft nog een leuke mededeling. De zelfgeschreven tekst op de melodie van Tol Hansse’s ‘Big City’ wordt op cd gezet. Platenbaas Tony Berk is een trouwe kijker van Big Brother. Bij het horen van het Big Brother-liedje kreeg hij waarschijnlijk visioenen van een top veertig hit. De bewoners gaan helemaal uit hun dak. Bianca: “Dit is super.” De bewoners mogen zelf bepalen naar welk doel de royalties gaan. Met zijn allen gaan ze goede doelen bedenken waar ze zich mee willen verbinden. Ze kunnen niet echt een keuze maken, er zijn ook zoveel goede doelen. Ze besluiten hier nog over na te denken, daar hebben ze nog tijd genoeg voor. Er zijn dringendere zaken aan de orde. De tekst moet nog bijgeschaafd worden en ze moeten oefenen. Willem en Ruud bereiden ondertussen een feestmaal voor. Vis met macaroni en een slaatje. Ook vandaag zijn ze zeer te spreken over Willems culinaire handigheid. Na het eten gaan Bianca en Karin nog even een wandelingetje in de tuin maken. De ruimte is beperkt dus is het vooral veel rondjes lopen. “Het was een leuke dag. Ik had het nodig ook”, verzucht Bianca gelukkig. Bij een lekker kopje thee herbeleven de bewoners nog even alle verassingen van vandaag. Ruud: “Ik kan het nog steeds niet geloven, allemaal. Het lijkt net alsof ik droom”, zegt hij over de ontmoeting met George Baker. Als aandenken schildert Maurice de tekst van Little green bag op de muur. “Dan hebben we het bij de hand als we samenzingen. Zo’n papiertje is ook lastig.” Ruud pakt zijn gitaar erbij en uit volle borst beginnen ze met zijn allen te zingen. Looking back, on a track, for a little green bag….

Als Ruud eenmaal los is, masseert hij desnoods de kippen in het Big Brotherhuis. Op maandagavond is echter eerst Bianca aan de beurt. Gedetailleerd kneed hij haar tere voetjes. De paartjes hebben zich inmiddels helemaal gevormd. Bart en Sabine liggen knus op de bank en Maurice en Karin ook weer zoals de afgelopen dagen. Willem is al vroeg in zijn bed gaan liggen. Mona zit een beetje verloren in haar eentje op de bank. Zij zoekt ook een maatje om tegen aan te liggen, en ze heeft haar oog laten vallen op Ruud. Maar Ruud heeft eigenlijk Bianca al om vast te houden in barre tijden. Willem is voor Mona qua formaat niet zo’n goede match, maar wie weet wil Ruud er nog wel iemand bij. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En we weten nu, vasthouden is lekker.

Omdat de bewoners ‘s morgens vroeg uit bed zijn getrommeld, verloopt de avond heel mat. Sabine zegt op spottende toon: “Gelukkig hoef ik vanavond niet naar de kroeg.” Ruud kijkt met genoegen terug op de ochtend. “Het was toch een zeer emotionele ontmoeting. Ik ben er nu nog vol van.” Bianca is het er helemaal mee eens. “We mopperen wel eens op ze, maar die actie van vanochtend was dus echt geweldig.”

Inmiddels is Maurice aan de beurt voor een voetmassage. Ruud geeft hem voetadviezen en weet bovendien heel wat interessante wetenswaardigheden over het menselijk lichaam te vertellen. “Iedereen heeft weer andere spierensamenstelling. Je hebt gladde spieren en dwarsgestreepte spieren”, aldus Ruud.

Uiteindelijk blijft het een rustige avond. Sabine en Willem zijn al vroeg naar bed gegaan, de rest ligt te lezen op de bank. Maurice leest voor uit zijn reisverslagen en samen met Ruud fantaseert hij over alle verre oorden die zij nog willen bezoeken. Rond een uur of één zakken de ogen langzaam dicht…