Menu Sluiten

Liefdesdrama’s stapelen zich op voor Big Brother bewoners

Weekend nummer 45

Zou Maurice nog in het Big Brother huis willen blijven als hij weet dat zijn vriendin Petra inmiddels een punt achter hun relatie heeft gezet? En terwijl Bart op de muren van het Big Brother huis liet weten dat hij nog altijd van haar houdt, lijkt Sabine maar een boodschap voor hem te hebben: het is uit tussen ons! De eerste twee liefdesbreuken zijn een feit!

Big Brother-bewoner Bart Spring in ’t Veld staat een heel onprettige verrassing te wachten als hij het Big Brother huis verlaat. Want dan zal de voormalige beroepsmilitair er snel achter komen dat Sabine in de echte wereld geen zin heeft in een relatie met hem. Maar de grootste verrassing zal toch zijn dat ze direct na het verlaten van het huis wel heel innige vriendschap opbouwde met Martin, die zelfs die nacht bij haar heeft doorgebracht. De vaste kijkers van Big Brother wisten al dat Tilburgse Sabine Wendel niet dezelfde gevoelens koesterde voor Bart als hij voor haar, en dat ze hem meer zag als een verzetje voor de periode dat ze in het huis woonde.

Terwijl Bart om het vertrek van Sabine dikke tranen van oprecht liefdesverdriet huilde, ging zij bij terugkeer in het normale leven weer gewoon verder met haar leven. In interviews zei ze dat ze Bart ‘nog wel een keer zou zien’, maar voor iedereen was het al wel duidelijk dat hij na het verlaten van het Big Brother huis niet op een relatie met haar hoeft te rekenen. Het is daarom des te verwonderlijker dat Sabine nu wel warme gevoelens lijkt te hebben voor Martin Jonkman, die al na amper een week het Big Brother huis moest verlaten. Samen werden ze afgelopen weekend in nachtelijk Amsterdam gesignaleerd en Sabine maakte er geen geheim van dat Martin die nacht bij haar zou slapen. Toen Martin en Sabine nog samen in het Big Brother woonden ontstond er al een innige vriendschap tussen de twee. Maar terwijl Martin volgens Sabine haar maatje was, leek zij meer romantische gevoelens voor Bart te koesteren. Volgens veel kijkers uitte Martin zijn vermoedens dat Bart wel een homosexueel zou kunnen zijn dan ook alleen maar omdat hij zag dat de knappe jongeman zijn rivaal was als het ging om Sabine. Zelfs de voice over van Veronica uitte twijfels bij de motieven van Martin, die waarschijnlijk mede door zijn opmerkingen direct door de kijkers uit het huis werd gestemd. Opvallend was dat de tv-romance tussen Bart en Sabine pas echt opbloeide nadat Martin het huis had verlaten. Maar Sabine vergat haar maatje nooit. Oplettende kijkers naar Big Brother was al opgevallen dat, toen de bewoners enkele weken geleden een verzoekje mochten aanvragen bij Veronica FM, Sabine haar liedje opdroeg aan Martin. En ook op de muren van het Big Brother huis schreef ze diverse boodschappen aan hem. Martin op zijn beurt bleef bij terugkeer uit het huis praten over Sabine en hij stond haar ook op te wachten toen zij door de kijkers van het programma uit het huis was gestemd. Sindsdien onderhouden de twee, volgens diverse bronnen, een zeer innig contact. Achter de schermen van Carlo Boszhard’s succesvolle zaterdagavondshow Monte Carlo waren de twee ook onafscheidelijk. Terwijl Tara, die ook te gast was in het programma, zich vooral bezig hield met haar vriend en de medewerkster van de platenmaatschappij, waren Martin en Sabine vooral met elkaar bezig. Na afloop van het programma deelden ze samen handtekeningen uit aan het publiek en gingen ze als echte sterren geduldig met iedereen op de foto. Vervolgens doken ze samen met ex-huisgenoot Tara nog even de pub in de studio van Joop van den Ende in om een drankje te drinken. Daar maakten

Martin en Sabine plannen om nachtelijk Amsterdam te gaan verkennen. En tot verbazing van velen zei Sabine luid en duidelijk dat Martin die nacht bij haar zou slapen. “Uit het gesprek dat ze hadden maakte ik op dat Martin de nacht ervoor ook al bij haar had geslapen. Ik vond het al vreemd dat ze samen naar de studio waren gekomen. Martin en Sabine wonen niet echt bij elkaar in de buurt, maar waren toch in een auto gekomen. En terwijl Tara haar vriend had meegebracht, sprak Martin met geen woord over zijn vriendin en leek hij alleen maar oog te hebben voor Sabine,” aldus onze bron. Die nacht verkenden Martin en Sabine het Amsterdamse nachtleven. Overal werden ze herkend en iedereen vroeg Sabine naar Bart, niet wetende dat ze misschien wel net zo lief bij Martin was.

Bart leeft momenteel echter in totale afzondering en heeft ongetwijfeld nog de illusie dat er voor hem en Sabine op zijn minst een kans is in de toekomst. In het afgelopen weekend- toen Sabine met Martin op stap was- schilderde hij een romantische boodschap voor zijn vriendinnetje op de schutting. “Sabine…Ach what the hell…ik hou van (pinda)kaas, maar ook van jou…”

Vriendin Petra “Ik wacht niet meer op Maurice”

Bart is echter niet de enige die na het verlaten van het Big Brother huis een teleurstelling staat te wachten. Want ook Maurice zal er snel achter komen dat het televisie-avontuur hem zijn relatie heeft gekost.

Petra, de vriendin van Maurice, is al het gedoe rond Big Brother zo beu dat ze besloten heeft een punt achter haar relatie met hem te zetten.”Op deze manier hoeft het van mij niet meer. Ik heb er geen zin meer in. Wat hij met zijn leven wil doen is zijn zaak, maar hij lijkt zich geen moment te hebben gerealiseerd wat het voor mij betekent. Wat mij betreft is onze relatie voorbij,” vertelt Petra aan Weekend.

De afgelopen weken zijn bijzonder moeilijk voor haar geweest. Eerst werd ze geconfronteerd met allerlei geruchten en verhalen over een mogelijke romance tussen Karin en haar Maurice. Sommige kranten beschreven zelfs tot in detail wat er tussen de twee zou zijn gebeurd. Veronica haastte zich om een en ander te ontkennen, maar later werden die ontkenningen toch wat afgezwakt. “We kunnen niet zien wat er onder de dekens gebeurd,” zei een medewerkster bij AT5. En voormalig Big Brother-bewoonster Sabine bevestigde een en ander zelfs in een radioprogramma. Voor Petra, die zelf niet naar Big Brother kijkt, moeten de onzekerheid en de woede alleen maar groter zijn geworden toen bleek dat Veronica niet eens de moeite nam om haar terug te bellen. Door collega’s en vrienden werd ze voortdurend op Big Brother aangesproken en ze kreeg allerlei vragen over Maurice en Karin die ze zelf ook niet kon beantwoorden. “Veronica zei dat ik langs mocht komen om de beelden zelf te bekijken. Maar een concrete afspraak valt er niet te maken. Afgezien van wat er al dan niet gebeurd is tussen Karin en Maurice hoeft het voor mij niet meer. Ik heb aan het hele gebeuren nu al zo’n kater overgehouden dat ik geen zin meer heb in een relatie met Maurice. Het is allemaal leuk en aardig voor hem, maar ik zit met de ellende,” aldus Petra.