Menu Sluiten

Laatste avond voor Sabine en Bart

Sabine geeft uitleg
De sfeer in huize BB is alweer wat beter. De nominaties zijn niet langer het enige gespreksonderwerp. Sabine vraagt Karin of het goed is als ze rookt. Dat heeft ze nog nooit eerder gedaan! Blijkbaar heeft ze toch besloten haar uiterste best te willen doen om wat beter in de smaak te vallen bij de anderen. Maar ondanks alle goede voornemens is men toch nog niet helemaal uitgepraat over de gebeurtenissen van de vorige dag. Sabine lijkt de rest van de bewoners weer een beetje tegemoet te komen, en geeft tekst en uitleg over haar reactie van gisteren. “Ik wou gewoon weten waar ik aan toe was. Het valt niet mee om door vijf mensen genomineerd te worden. Ik was in het begin gewoon boos en had er echt de pest in. Ik had ook zoiets van: ‘als Bart eruit gaat, dan ga ik gewoon achter hem aan’. Nu besef ik dat ik hier wel zal blijven als het er echt op aan komt. Ik hoop dat jullie een beetje kunnen begrijpen hoe ik mij voelde gisteren.” Er klinken instemmende geluiden. De bewoners hebben voorlopig de strijdbijl begraven.
Dan worden de postcodes er weer bij gepakt, en men overhoort elkaar. Karin kruipt bij Maurice onder het dekbed. Ook zij zijn druk in de weer met het leren van de postcodes bij plaatsnamen waar de meesten nog nooit van gehoord hebben. Bart en Ruud hebben het al opgegeven en liggen te snurken dat het een lieve lust is.

Doorgestoken kaart?
Een half uur later haalt Willem Ruud uit bed. Even sporten. Als ze eenmaal buiten zijn, wordt er hard getraind. Eerst een paar rondjes trimmen en dan een balletje trappen. Tijdens een korte pauze geeft Ruud aan dat hij bang is dat de nominaties misschien toch afgesproken werk zijn. Willem denkt niet dat dit het geval is. Ruud hoopt alleen maar dat iedereen eerlijk is. Dat werkt voor hem het beste.

Sabine wil opnieuw beginnen
De discussie over de misverstanden van de afgelopen dagen is nog niet te einde. Bianca geeft aan dat Sabines manier van dingen zeggen soms wat knullig overkomt. Misschien zelfs wel arrogant. Ook Sabine begint weer over de nominaties. “Als ik kan blijven dan moet ik helemaal opnieuw beginnen. Een soort van nieuwe start maken en alles van gisteren proberen te vergeten.” Ook heeft zij een naar gevoel als Bart weg moet. Bianca heeft ook haar bedenkingen. “Je moet in het vervolg gewoon jezelf blijven en niet vluchten voor problemen. Zij doelt op Sabines’ reactie op de nominatie. Ze eiste van de bewoners dat ze zouden zeggen wie op haar gestemd had, en verdween in de tuin. Maar nu lijkt de vrede wel te zijn teruggekeerd in het Big Brother-huis.

Woensdagavond zitten de bewoners gezellig aan de keukentafel. Dan wordt Bart naar de dagboekkamer geroepen waar de eerste exemplaren van de Big Brother-cd klaar liggen. Ook ligt er een stapel van 1500 cd-boekjes bij die allemaal door de bewoners gesigneerd moeten worden. Een flinke dobber dus. Mona vraagt zich af wie dit lied mooi genoeg vindt om het ook daadwerkelijk te kopen. Dat zal wel blijken uit de verkoopcijfers de komende tijd.

De laatste keer

Als de bewoners genoeg hebben van het signeren, zakken ze onderuit. Sabine en Bart besluiten vroeg naar bed te gaan, het is tenslotte hun laatste nacht samen. De anderen gaan even later toch weer verder met het signeren van de hoesjes. Ruud begint weer over sex, hij schijnt gewoon geen andere onderwerpen op voorraad te hebben. Bianca wil weten wanneer hij voor het laatst sex heeft gehad. “De dag voordat we hier kwamen”, antwoordt hij. Bianca bedreef de liefde ook de dag voordat zij hier kwam, op de veertiende. “December bedoel je”, grapt Ruud. Maar Bianca had toch helemaal geen vriend? Willem moet diep graven. Hij weet het niet meer. “Als je echt goede sex hebt gehad, dan hou je dat wel in gedachten en hoef je zo snel niet meer”, filosofeert Ruud.

De laatste nacht

Na dit onderwerp besluiten de bewoners om Bart en Sabine samen te laten slapen. Zij mogen de kamer vannacht voor zichzelf alleen hebben. Het is (voorlopig?) de laatste keer is dat Sabine en Bart nog bij elkaar kunnen slapen. De overige matrassen worden allemaal uit de damesslaapkamer gesleept zodat ze het rijk voor zich alleen hebben. Bart komt nog even de woonkamer binnen. “Welterusten jongen”, zegt Ruud. “Je weet het hè Bart, de laatste stoot is van mij”, grapt Willem. Bart loopt met een glimlach naar de slaapkamer. Wat gaat er vannacht gebeuren. Pure passie of een beetje warmte?

Kletsen in bed

Even later gaat de rest van de bewoners ook naar bed. Gezellig met elkaar op een kamer. De gesprekken vliegen van de hak op de tak. Het meest besproken onderwerp is het laten van scheten ingezet door, wie anders, Ruud. Hij introduceerde dit onderwerp heel origineel met een live-demonstratie. Als een donderslag bij heldere hemel laat Ruud een scheet, uit de catagorie ‘zwaar afweergeschut’. De anderen beginnen te lachen en een paar uiten hun ongenoegen. “Gatverdamme Ruud”, klinkt het uit de keel van Karin. “Laten jullie dan nooit een scheet in het bijzijn van een vrouw? Ik heb daar totaal geen moeite mee hoor”, zegt hij. Nu is het gesprek dan ook echt begonnen en gaan de bewoners in geuren en kleuren door op dit bijster interessante onderwerp. Daarna gaan ze slapen. Morgen is de grote dag. De dag van het vertrek van Sabine of Bart.