Menu Sluiten

Kleine irritaties

Kleine irritaties

Het kon niet goed blijven gaan. Na drie weken met zijn achten op elkaars lippen moest het een keer fout gaan. Iedereen heeft weleens kleine irritaties over een ander, maar de kunst is om het allemaal van je te schudden en gewoon verder te gaan.

Sabine kan het niet echt van zich afschudden. Al sinds gisteren loopt ze met Mona te smoezen over een bepaalde persoon in het huis. Het woord ‘stiekem’ viel een paar keer, maar waar het nou precies om ging was niet echt duidelijk. Later blijkt dat het om Karin gaat. Het lijkt alsof Sabine, net als Tara, geen waardering heeft voor de humor van Karin.

Vanochtend vroeg kwam het tot een uitbarsting. Bart kruipt bij Sabine in bed. Karin heeft commentaar en wordt een beetje melig. Mona kan de grappen niet echt waarderen en vraagt: “Karin , hoe oud ben jij nou eigenlijk?” Karin blijft doorgrappen en Mona loopt kwaad weg. Als ook Sabine naar buiten stapt krijgt Karin berouw. Ze komt zich verontschuldigen en vraagt of ze weer naar bed komen.

Voor Mona schijnt het over te zijn, maar Sabine heeft nog iets op haar lever. Ze neemt geen blad voor de mond. “Karin, je zegt dat ik altijd alles zo serieus neem. Ik kan heel ver meegaan met die grappen van je, maar soms kan je te ver gaan.”

De woordenwisseling heeft zijn weerslag op de sfeer in het huis. Iedereen hangt er maar een beetje bij. Karin en Bianca gaan Sabine en Mona uit de weg. De mannen slapen.

Karin gaat van de ellende maar koken. Als het eten klaar is gaat ze de mannen wekken. De sfeer in huis blijft een beetje gespannen. Sabine is weer zeer complimenteus over de maaltijd, een soort erwtensoep, een zelfgebakken kaas-ui broodje en spekjes. “Het smaakt beter dan het er uit ziet.”
Vooral aan tafel blijkt de beladen sfeer. Het gesprek gaat alleen over het eten. Hekele onderwerpen gaan ze maar uit de weg.

Na het eten trekken Karin zich samen met Bianca terug in de slaapkamer. Het is duidelijk dat het akkefietje met Sabine haar niet lekker zit. “Het was een grapje ik heb het gevoel dat het opgeblazen is.”
Bianca doet luchtig: “Je moet je er niet te veel zorgen om maken. Het is hun probleem.”

Karin kan het niet loslaten, ze trekt het zich erg aan: “Ik kan niet tegen dit soort dingen. Als mensen iets tegen me zeggen, denk ik altijd dat het aan mij ligt. Ik heb nu het gevoel dat ze achter alles iets zoekt. Terwijl het helemaal niet zo is.”
Bianca: “Omdat we vierentwintig uur op elkaars lip zitten, zoeken ze iets om zich op te winden.”
Karin: “Ik heb geprobeerd het uit te leggen maar Sabine accepteert het niet.”
Bianca: “Voel je je nog steeds verantwoordelijk dan?”
Karin blijft het antwoord schuldig, want Maurice stapt binnen.

Big Brother-huis in ruste

Het is stil in villa Big Brother. De bewoners gaan vandaag met de kippen op stok. Karin en Bianca doken als eersten hun bedje in. Ook Sabine houdt het vroeg voor gezien. De emoties van de afgelopen dag hebben hun tol geëist.

Als na Sabine ook Maurice zijn bed opzoekt, is voor Bart de lol er af. Hij spreekt met Willem af brood te gaan bakken, maar loopt de keuken voorbij. Hij moet Sabine natuurlijk nog welterusten kussen.

Het duurt Willem allemaal wat te lang. Samen met Ruud gaat hij nog even een balletje trappen in de tuin. Als twee kleine kinderen rennen ze achter elkaar aan. Van Bart is geen spoor te bekennen.

Pas als Mona te kennen geeft dat ze nu wel wil gaan slapen geeft hij Sabine nog een laatste kus. Buiten krijgt hij de wind van voren van Willem. “Waar bleef je nou, we zouden toch brood gaan bakken. Zeg het dan dat je nog even naar je…” Bart draait er een beetje omheen, wil niet echt reageren. “Ja ik wist niet dat ze nog wakker was.”

Bianca wordt wakker en gaat nog even koffie zetten. Willem vindt het maar een magere afsluiting van de avond. “Rond deze tijd moet je met een lekker glas rode wijn en een stukje kaas op de bank zitten.”

Na een emotioneel verlopen weekeinde komen de bewoners op zondagavond weer tot rust. Sabine en Bart trekken zich al vroeg terug op de slaapkamer. Ook Mona ligt snel op één oor. In de huiskamer vormen zich snel twee paartjes op de banken. Maurice en Karin liggen dicht tegen elkaar aan onder een deken. Naarmate de avond vordert, worden ze steeds closer. Maurice slaat een arm om haar heen. Karin vindt alle aandacht wel fijn. Zou het dan toch…? Want ondanks haar thuissituatie heeft ze, voordat ze het Big Brotherhuis inging, verteld dat vreemdgaan niet noodzakelijk het einde van een relatie hoeft te betekenen.

Ook Ruud en Bianca lijken elkaar te hebben gevonden. Vroeg op de avond zitten ze nog gewoon naast elkaar op de bank, maar ze delen steeds meer met elkaar: emoties, maar later ook armen en benen. Ruud is moe en gebruikt Bianca als kussensteuntje. Zij moedigt hem aan door met haar handen door zijn haren te strelen. Pas als de ogen van Ruud tot 98 procent gesloten zijn, zoekt hij zijn bed op.

Bingo, kinderprogramma’s, aquariums, wasdrogers, George Baker. Vrijwel elk denkbaar onderwerp wordt vanavond besproken. Alleen over emoties wordt even niet meer gepraat, en over de irritaties die dit weekeinde waren ontstaan al helemaal niet . Het lijkt erop dat iedereen het onprettige voorval tussen de dames probeert te vergeten. Deze avond gaat iedereen vredig slapen.